Wedstrijdverslagen zaterdag 10 maart 2018

DTL 1 wint en speelt promotiewedstrijd

Afgelopen zaterdag was de apotheose van de zeer spannende 3e klas. Een seizoen lang ervoor gestreden maar nu werden de kaarten geschud. Voor DTL was de taak even simpel als logisch; winnen bij Deinum. Makkelijker gezegd dan gedaan. Deinum streed nog volop voor lijfsbehoud en directe concurrent it Fean had eerder op de dag de druk er vol op gezet door zelf te winnen en de Bouwbedrijf Postma formatie voor even te passeren op de ranglijst.
Je zou zeggen dat DTL wel met enige spanning aan de wedstrijd moest beginnen maar daar leek het totaal niet op. Het goed opgekomen uitpubliek zag dat DTL al snel een onoplettendheid in de verdediging van Deinum wist af te straffen. DTL speelde geconcentreerd en wist al snel de voorsprong uit te breiden tot 1-5. Zou het allemaal zo makkelijk gaan vandaag? Nee, gaandeweg de eerste helft haperde de doelpuntenmachine uit Hantum wat en vooral door eigen fouten liet het Deinum terug in de wedstrijd komen. Deinum kroop wat dichterbij maar door net voor rust een strafworp te benutten en de stand op 4-7 te zetten ging DTL toch nog met een redelijke marge de rust in.
Coach Piet Nieuwenhuizen was er echter nog niet gerust en zette het team nog één keer op scherp. In de voorlopig laatste 30 minuten van het seizoen konden de kersen op de taart worden binnengehaald. Deze boodschap leek DTL te hebben begrepen want direct na rust werd de score uitgebreid. Deinum gaf zich echter nog niet gewonnen en wist nog één keer de spanning terug te brengen (7-9). Een teken voor DTL om er nog een schepje bovenop te doen en door drie keer op rij te scoren leek de definitieve beslissing een feit. In deze fase van de wedstrijd had de prima leidende scheidsrechter Dijkstra even alle zeilen nodig om de gemoederen bij Deinum wat te bedaren. Ze vochten zowel letterlijk als figuurlijk voor hun laatste kans maar DTL bleef rustig en wist zelfs de voorsprong uit te breiden (9-15). Door zeer slim de wedstrijd uit te spelen, nog een paar goals mee te pikken en verdedigend weinig fouten te maken werd de zeer verdiende 12-17 overwinning binnen gehaald.
Grote ontlading bij de spelers en supporters van DTL. Door deze overwinning is DTL op een keurige 2e plaats geëindigd in de poule wat recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd. Deze zal a.s. zaterdag 17 maart om 19.30 uur gespeeld worden in Drachten tegen Pallas'08 uit Ljouwert. Alle supporters zijn van harte welkom om DTL in deze zinderende finale naar de overwinning te loodsen. DTL zal er in ieder geval alles aan doen om de felbegeerde promotie naar de 2e klas in de wacht te slepen. Oan't sjen yn Drachten!


DTL D2 - Leeuwarden D2

Het was zaterdag en we gingen korfballen!
We wisten dat ze 6e stonden,
dus we wisten hoe goed we ons best moesten doen.
We waren begonnen en we hadden direct al een punt.
1-0 gemaakt door Yme Hille.
en al snel hadden de tegenpartij ook al een punt.
1-1
Toen had de tegenpartij nog één punt gescoort, oeps!
1-2
Maar toen kwam Remco met als cadeautje een goal, yes.
2-2 gemaakt door Remco.
En ja hoor daar kwam Yme Hille met zijn punt.
3-2 gemaakt door Yme Hille.
Toen was het wissel.
Jesse wou ook nog één maken dus hopla nog een punt erbij.
4-3 gemaakt door Jesse.
Toen was het pauze.
Wauwi nog een punt!
5-3 gemaakt door Yme Hille.
Helaas was de tegenpartij het daar niet mee eens en scoorde een punt.
5-4
Oh nee nog een punt voor de tegenpartij.
5-5
Gelukkig greep Willem Dirk even in dus het moest goed komen.
6-5 gemaakt door Willem Dirk.
Teveel gezegd, de tegenpartij maakte nog een punt.
6-6
7-6 gemaakt door Yme Hille. 9-6 gemaakt door Jesse. 11-6 gemaakt door Jesse.
8-6 gemaakt door Willem Dirk. 10-6 gemaakt door Reinder. 12-6 gemaakt door reinder.
Wat was het spannend!
Als we dertien goals maakten hadden we 200 goals dit seizoen!
Helaas niet gelukt maar toch hebben we wel 199 goals gehaald. Groetjes Sygrid Nienke Postma.