Wedstrijdverslagen zaterdag 17 februari 2018

DTL 1 verslaat stug WWC

Afgelopen zaterdag speelde DTL haar één na laatste wedstrijd in deze spannende zaalcompetitie. Thuis in de nieuwe Tolhuisparkzaal in Dokkum, de eigen zaal was helaas niet beschikbaar, ontving de Bouwbedrijf Postma formatie WWC uit Wiuwert/Mantgum. Een geduchte tegenstander die beschikt over veel ervaring en nog volop strijd om degradatiewedstrijden te ontwijken. Voor DTL was winst noodzakelijk om zicht te blijven houden op de felbegeerde 2e plaats die recht geeft op een promotiewedstrijd.
Voor beide teams dus grote belangen maar het was DTL die het beste uit de startblokken kwam. Via prima uitgespeelde aanvallen pakte het team van coach Piet Nieuwenhuizen al snel een 3-0 voorsprong. Het 2e aanvalsvak had echter wel de nodige moeite om goede aanvallen neer te zetten. Hier wisten de gasten optimaal van te profiteren want bij een 4-3 stand had WWC de achterstand al weer bijna weggewerkt. DTL bleef echter rustig aanvallen en beheerst zoeken naar de juiste kansen. Beide ploegen hadden vooral verdedigend de zaakjes prima op orde en dat resulteerde uiteindelijk in een magere 6-5 ruststand. Niet veel doelpunten maar nog altijd alles in eigen hand om in de 2e helft definitief afstand te nemen van WWC.
Het waren echter de gasten die gelijk na rust de stand weer in evenwicht wisten te brengen. Het was duidelijk dat er voor beide teams veel op het spel stond en scheidsrechter van der Heide had soms zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden. DTL liet zich echter niet gek maken en wist halverwege de 2e helft een 9-7 voorsprong te pakken. WWC kon in deze fase de aanvalsdrang van DTL niet stoppen en opeens wisten de Hantumers een gat te slaan. Bij een 13-8 stand leek de wedstrijd gespeeld. WWC rechte echter nog één keer haar rug en startte een slotoffensief. Met nog 5 minuten op de klok waren de gasten al op 13-11 gekomen en brak een reuze spannende slotfase aan. DTL kon de wedstrijd echter heel gedegen uitspelen en via lange aanvallen wist men de zwaar bevochten 13-11 overwinning uit het vuur te slepen.
Een belangrijke winst tegen een stugge tegenstander die DTL nog altijd op de 2e plaats op de ranglijst brengt. Met nog één wedstrijd te gaan heeft DTL dus nog alles in eigen hand om de promotiewedstrijd af te dwingen. Volgende en laatste tegenstander Deinum vecht echter nog tegen degradatie dus DTL zal op 10 maart alle zeilen moeten bijzetten om ook deze wedstrijd in winst om te zetten.

Oerterp /VKC F1 - DTL F1

Vroeg verzamelen yn'e Bedelte want we worden om 9 uur in Ureterp verwacht. De laatste wedstrijd voor Oerterp. De tot dan toe ongeslagen kampioen. Zou dat zo blijven? Nou als het aan ons ligt niet uiteraard! Na een korte zoektocht om hesjes, want het was wel erg blauw/wit allemaal, konden we aan de wedstrijd beginnen. Zoals meestal moeten we eerst weer even in het spel komen. Dus voordat we het goed en wel in de gaten hebben scoort Oerterp hun eerste punt al. Hierdoor worden we wel wakker geschud want Jelte weet de korf te vinden en meteen daarna Jelle Meindert ook. Maar Oerterp was duidelijk niet van plan deze wedstrijd te verliezen en kwam meteen weer terug. Hierna ging het om en om Jesse wist te scoren maar Oerterp ook weer. Wel raakten we steeds beter in het spel en wisten we dankzij Afke en Jelle Meindert zelfs met een voorsprong de rust in te gaan, 3-5.

Meteen na rust zorgde Afke dat onze voorsprong zicht uitbreide tot 4-6. Helaas bedacht Oerterp dat ze er toch vol voor moesten gaan en zaten ze ineens tussen elke bal die we naar elkaar over wilden spelen. Vervolgens schakelden ze supersnel en vlogen alle ballen er in bij hun. We zagen in rap tempo onze voorsprong verdwijnen naar zelfs 2 punten achter. In de laatste minuten wist Jelle Meindert er toch nog 7-8 van te maken. Ook de strafworpen werden door Oerterp gewonnen 2-4. Net niet genoeg om de kampioen toch een wedstrijd te laten verliezen maar we hebben er flink voor gestreden en ze wel even laten zweten.
Groetjes Jelte Plantinga