Wedstrijdverslagen zaterdag 10 februari 2018

DTL 1 wint gemakkelijk van Joure

Nadat DTL vorige week tactisch een erg sterke wedstrijd liet zien, was het deze week zaak om geen averij op te lopen in de strijd om promotie.

Zaterdag werd er een bezoek gebracht aan Joure. Alle drie de senioren teams mochten aantreden tegen de plaatselijke vereniging. DTL 3 wist net niet te winnen in tegenstelling tot DTL 2 die wel alle punten weer meenamen terug naar Hantum, tot slot was het de beurt aan het vlaggenschip om een overwinning uit het vuur te slepen.

De bouwbedrijf Postma-formatie begon de wedstrijd wisselvallig. In de eerste minuten was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Bij een 5-4 stand drukten de Hantumers het gaspedaal even flink in, waardoor er binnen no time een gat van 5 doelpunten werd geslagen. Joure wist voor de pauze het gat nog te verkleinen tot 4, waardoor er met een stand van 7-11 werd gerust.

In de tweede helft wist DTL het goede spel door te zetten en verder uit te lopen. Joure kwam er niet meer aan te pas en wist eigenlijk alleen nog maar te scoren uit strafworpen of door momenten van onoplettenheid aan de kant van DTL. Met nog een kwartier op de klok was de stand 11-20, DTL liet het na om de 30 doelpunten te halen en speelde de wedstrijd rustig uit. De eindstand bedroeg 15-24, weer een prima overwinning voor de Hantumers.

DTL doet door deze overwinning goede zaken in de strijd om promotie. Voor Joure valt het doek in de 3e klas definitief. Nog twee finales te gaan voor DTL. De eerste is volgende week ‘thuis’ tegen WWC, deze wedstrijd wordt echter niet in Holwerd gespeeld maar in de nieuwe sporthal in Dokkum. De wedstrijd zal beginnen om 20:40 en in deze belangrijke periode van het seizoen kunnen wij de steun van onze supporters goed gebruiken, dus we hopen velen van jullie volgende week te zien in Dokkum!

Harkema D1- DTLD1

Op zaterdag 10 februari gaan wij als D1 naar Harkema om daar een wedstrijd tegen de D1 te spelen. De eindstand is 13-3 en Maayke was onze topscoorder met 2 goals, Marije scoorde het mooiste doelpunt met een doorloopbal.
Thirza Tilma

Reinder zette de stand met een oploopbal en een afstandschot de stand op 17-10
Nu was het de beurt aan Anne die van afstand 18-10 maakte
Willem Dirk sloot de wedstrijd met een oploopbal af: 19-10
Kortom een prima overwinning in een wedstrijd die wat traag op gang kwam. Spannend bleef maar in de 2e helft een meer scorend DTL. Jacco en Pieter bedankt!

DTL F1 - De Waterpoort F2

Zaterdag ochtend was iedereen aanwezig op het parkeerterrein en konden we meteen door naar Holwerd.
Vandaag was de wedstrijd tegen Waterpoort F2.

Ze hadden weer zin in want ze de energie spatte er vanaf.

De eerste ronde waren Jesse, Jelle Meindert, Jelte en Afina in het veld.
Al heel snel was het 3-0 door een doelpunt van Jesse, Jelte en Jelle Meindert.
Er werd over het gehele veld gespeeld en Waterpoort en DTL hadden heel veel kansen.
Na een goed en snel overspel scoorde Jesse de 4-0.
Tijdens zijn ere rondje langs de bank was het 4-1…..

Tijdens de eerste wissel ging Afke erin en Afina eruit.
Afke was in vorm en scoorde dan ook zeer snel. (5-1)
Waterpoort scoorde daarna. (6-1)
Na een snelle actie van Jesse waarbij hij snel om de tegenstander heen draaide scoorde hij de 6-2
en was het pauze.

Na de pauze mocht Afina het veld weer in en mocht Jelte even plaats nemen op de bank.
Het ging allemaal een beetje rommelig na de pauze. Maar gelukkig Jesse scoorde als eerste
na de pauze en hierna mocht er weer gewisseld worden.
Afke loste Jelte af.
Jelte was uitgerust en kon ook meteen scoren.
Waterpoort maakte daarna de 8-3.
Langzaam aan kon DTL het spel weer overnemen en waren ze goed op elkaar in gespeeld.
Ook het coachen vanaf de bank heeft hier natuurlijk mee te maken. Want de beste trainers zitten daar natuurlijk……..

Jelle Meindert en Jesse maakten nog twee doelpunten.
En Waterpoort scoorden ook nog twee waardoor de eindstand 10-5 werd voor DTL.

De uitslag van de strafworpen was 2-3.

Het was weer een mooie overwinning en kunnen ze vol goede moed naar de volgende weststrijd.
Groetjes van Afina Hiemstra

DTL F2 – DOW F1

Met frisse moed én een nieuwe assistent-coach, begonnen de pupillen van DTL F2 zaterdag vol enthousiasme aan een nieuwe wedstrijd die ze persé wilden winnen.
Binnen enkele minuten wist Wytse Niek al 2x te scoren om zo de voorsprong uit te bouwen naar 2-0. Na het eerste punt van DOW zette Klaas snel de voorsprong weer op 3-1 waarna Gwen met een prachtig schot op de korf er 4-1 van maakte. DOW bracht met de stand daarna op 4-2, waarna Klaas snel 5-2 op het scorebord toverde. Na de 5-3 van DOW kon Rick scoren met ook een prachtig schot! Maar DOW bleef in de buurt en maakte er 6-4 van.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd waarbij DTL net even beter was! Klaas pakte nog een puntje mee en DOW deed hetzelfde! Nu had Wytse Niek er genoeg van, met twee scores achterelkaar werd het 9-5 en kon het bijna niet meer misgaan voor DTL. DOW kwam nog terug naar 9-6, maar Wynke Edou scoorde met een kans onder de korf en gaf de genadeklap voor DOW! 10-6, In de laatste twee minuten wist DOW er nog 10-7 van de maken maar hier bleef het ook bij. Een prima wedstrijd van alle pupillen F2, waarbij er goed gespeeld én geluisterd naar elkaar werd! Op naar de volgende wedstrijd in Easterein!