Wedstrijdverslagen zaterdag 3 februari 2018

DTL revancheert zich tegen TFS

Na een puike overwinning van DTL 2 op ASVD 5, was het de beurt aan de bouwbedrijf Postma-formatie om de avond goed af te sluiten. De enige nederlaag in de eerste helft van de competitie werd geleden tegen TFS, 20-15. In de verloren wedstrijd schoot de ploeg uit Drachstercompagnie met scherp, dus het strijdplan van DTL was om ze vandaag geen centimeter ruimte te geven.

Beide teams wisten al gauw op het scorebord te komen, daarna was het DTL dat het voortouw pakte en uitliep naar 3-1. TFS knokte zich echter terug en wist de achterstand om te draaien naar een 4-6 voorsprong. Het was zaak voor DTL om bij te blijven, door lang en geduldig aan te vallen wist de ploeg uit Hantum terug te komen tot 6-6 en in de dying seconds van de eerste helft werd er nog een strafworp verzilverd waardoor er weer een voorsprong op het scorebord stond, 7-6.

DTL kwam goed uit de kleedkamer, al snel wisten de Hantumers een voorsprong van 2 doelpunten te pakken. Door scherp van afstand te schieten werd het verschil zelfs uitgebouwd naar 4 doelpunten. TFS kwam er in de tweede helft door het goede verdedigende werk van DTL niet meer aan te pas. TFS zette nog een eindsprint in en wist nog terug te komen tot 13-11, maar het slotakkoord was voor DTL. De Hantumers speelden na de blamage van vorige week een prima wedstrijd, de eindstand bedroeg 15-11.

Nog 3 finales te gaan voor DTL. De eerste is volgende week uit tegen Joure 1 om 20:20. Met een overwinning zet DTL een goede stap in de richting van promotie. Aansluitend op de wedstrijd van DTL 1, speelt het tweede tegen Joure 2 om 21:30, ook DTL 2 kan nog promoveren, maar dan mogen ze geen steken laten vallen. De selectie heeft een spannend weekend voor de boeg!

DTL 2: Revanche tegen ASVD

DTL 2 was vastberaden om deze keer wel de te winnen, want vorige keer was het op een drama uitgelopen.. Na bijna tien minuten op de teller viel het eerste doelpunt voor DTL. Helaas werd het gauw 1-1. De strijd was begonnen , door zuivere afstandschoten en een doorloopbal gingen we de rust in met een stand van 7-4. Na een motiverend gesprek ging DTL 2 volle goeie moed door. Al gauw stond de teller op 10-4 dankzij Daniel Wytse Oane en Alma. ASVD werd steeds veller waardoor het nog spannend werd tot de laatste minuut. DTL 2 bleef rustig en zette rustige aanvallen op, de eindstand was 12-11. Met gemaakte fouten maar doorzettingsvermogen bleven de punten dit keer in holwerd. T 'kjelle swier' aldus de coach maar met dit resultaat kon DTL 2 voldaan de kantine in. En we gaan met volle moed door naar volgende week. Dan spelen we in Joure om half tien. We bedanken het enthousiaste publiek en hopen volgende week weer de punten mee te nemen !

LDODK/Rinsma Fashion F2 - DTL F1

Zaterdag ochtend vroeg ontvingen we een berichtje om iets eerder van huis te gaan
in verband met het weer.
Het sneeuwde een beetje. Eenmaal aanwezig op het parkeerterrein moesten we nog even wachten. Er was nog iemand in diepe slaap. We zijn maar even langs gereden om diegene te gaan halen.
Eenmaal op de weg was er toch nog tamelijk veel sneeuw en reden we niet harder dan 45km p/uur. We hadden al wat tijd verloren en zouden op deze manier niet op tijd in Gorredijk aanwezig zijn.
Gelukkig was het ter hoogte van Burgum al een stuk beter en konden we langzamerhand de snelheid omhoog schroeven. We waren dan ook op tijd bij de sporthal in Gorredijk.

Thuis hadden we gewonnen van LDODK maar zaterdag was het wel even anders.
Er waren 2 grotere dames bij en dat was goed te zien aan het samenspel van LDODK.
In de eerste minuut scoorde LDODK het eerste doelpunt.
Het overspel tussen DTL is op dat moment nog niet optimaal en het balspel
kon ook beter.
Al snel scoort Jelle Meindert en is de stand alweer 1-1.
LDODK speelt strak en DTL komt langzamerhand beter in het spel en laat zich minder
snel afleiden.
LDODK scoort hierdoor staan we weer een punt achter. Dan is het Afina die de bal krijgt en zij maakt er weer een gelijkspel van. 2-2
Er word over en weer gespeeld. Er word gevochten voor de bal.
Dan scoort LDODK van een afstand en weer staan we een punt achter. Het tussenspel en
verdediging word dan toch steeds iets beter bij DTL en al snel scoort Afina weer en is 3-3.
Jesse weet daarna met 2 prachtige schoten op afstand de stand naar 3-5 te brengen.
De eerste helft is daarmee dan ten einde.

Na de rust is het spel van DTL minder gehaast en het balbezit beter.
LDODK scoort als eerste na de rust is het 4-5. Het is erg spannend en qua spel zijn
ze nu erg aan elkaar gewaagd.
Dan scoren en Jesse en Jelte waardoor de stand op 4-7 komt.
De extra speler van LDODK word dan vergeten en krijgen ze de overhand. Ze scoren zeer snel en hierdoor mogen ze weer met gelijk aantal spelers het veld op.
Dan is het ook DTL die de overhand heeft op het speelveld. En Jesse en Jelle Meindert scoren weer.
De stand is dan 5-9.
Even is DTL afgeleid door het succes en de ere rondjes die gemaakt moeten worden. Hierdoor scoort LDODK. Het blijft spannend van beide kanten zijn er veel kansen.
De tijd is bijna ten einde maar het spel kan dus nog alle kanten op. In de laatste seconden scoort Jelte het laatste doelpunt ( 6-10) en gaan we met een tevreden gevoel strafworpen gooien.
Deze word ook door DTL met 2-0 gewonnen.

Alle spelers hebben weer een grote smile op het gezicht. Janke maakt nog maar even een mooie foto van onze sterspelers van het DTL F1. We hebben weer een prachtige wedstrijd gespeeld en veel plezier beleefd aan deze mooie wedstrijd. Het is fijn om te zien dat de spelers al erg goed op elkaar ingespeeld zijn en dat het een “echt team” is.
Dit maakt het ook voor de toeschouwers leuk om naar te kijken.

Afina Hiemstra