Wedstrijdverslagen zaterdag 27 januari 2018

Magische overwinning DTL 2

Er was eens een groep blauwe poppetjes met een coach en topwissel. Het was een spannende dag, want er moest tegen Harich worden gespeeld.
Vorige week werd met een kater afgesloten, nu waren de spelers klaar voor de stunt. Harich, de nummer 1 in de poule. Met kop en schouders uitstekend, nog ongeslagen met 18 punten bovenaan in de ranking.
Het beloofde een hele uitdaging te gaan worden voor DTL 2.

We starten vandaag met een totaal andere opstelling, dit zorgde al voor de eerste verwarring bij Harich.
We zullen beginnen met het voorstellen van de spelers:

In de aanval begon het broertje van Antje, hij had zijn bril glazen weer goed schoon getuige zijn geweldig zuivere schoten. Daarnaast stond het zusje van Oane, cup cake hier cup cake daar, Antje kreeg vandaag weer alles voor elkaar. In het vak speelde ook nog een aanstaand dokter, voor al uw problemen groot of klein, moet u over een aantal jaar bij haar zijn. En dan was er de speler die altijd zorgt voor een stukje rust in het vak vanwege zijn moderne kapsel, hij was met recht de strafworp specialist deze wedstrijd!

Aan de andere kant van de middellijn speelde een man waarvan het leek alsof hij Turks vlees had gegeten, de energie spatte ervan af en met zijn mooie praatjes had hij zijn tegenstander in zijn broekzak. In dit vak stond ook een korfvrouw, een fervent ADO Den Haag supporter, de Haagse training had haar goed gedaan getuige haar geweldige afstandsschot. Voor de snelheid werd de Koster ingezet, je ziet haar soms niet maar wat heeft ze geweldig verdedigd. En tot slot was er nog de aanvoerder, hij keurde nog wel een kansje vandaag en scoorde deze wedstrijd maar al te graag. Hij haalde de beste koeien uit de sloot, waartegen Harich niet het hoogste bood.

In de eerste helft vond Harich het na 1 doelpunt wel genoeg geweest en liet DTL los gaan als het beest.
De voorsprong (en frustraties van de tegenpartij) werd beheerst uitgebreid.
Met de minuut werd het stiller in de sporthal in Balk.
Harich had misschien wel van de verkeerde appel gegeten,
en eindigde de dag met een verlies van 9-12 op hun geweten.
Een sprookjesachtige dag was het zeker wel,
een overwinning op Harich voor DTL!


DTL D2 – de Wâlden D3

Elke week spelen we met een verschillend team.
We zijn een viertal geworden met 8 spelers. D1 heeft een tekort als 8tal, dus daarom spelen we om toerbeurt een wedstrijd met D1 mee. Deze week waren dat Reinder en Anne aan de beurt.
D2 speelde met Remco, Yme Hille, Willem Dirk, Jesse, Sygrid en Anne Fleur.

Voor de wedstrijd kregen we een peptalk van Jacco, hij beloofde ons als we allemaal zouden scoren dat we een traktatie zouden krijgen! Hij dacht vast dat dat ons niet zou lukken ;-) Zou het lukken????

We opende de wedstrijd met een schot van Yme Hille 1-0, yes!
Er werd mooi overgespeeld, dit resulteerde in een mooi schot van Remco en ook die was raak! 2-0. Yme Hille die schoot van een erg grote afstand op de paal en ja hoor ook deze zat, 3-0!! Er werd weer lekker rond gespeeld, ook vanaf de reservebank werd dat toegejuicht: LEKKER!!! Remco stond onder de korf en Yme Hille gooide een lange bal over de korf en Remco maakte de 4-0. Gelijk daarna deed Remco het kunstje nog een keer: 5-0!
De Wâlden wist de bal te onderscheppen en maakte het af ..
5-1 Dit drukte Yme Hille de kop in, hij scoorde van ruime afstand 6-1. De Wâlden maakte daarop gelijk de 6-2.
Sygrid speelde sterk, ze had het grootste meisje van de tegenpartij, maar dat maakte haar niet uit. Ze pakte bijna alle ballen er tussenuit en verdedigde goed! Ze stond onder de korf, Yme Hille gebaarde dat ze naar achteren moest lopen. Haar tegenstander bleef bij de korf staan, ze had alle ruimte en scoorde 7-2!! Ook ik wou graag één scoren en kreeg de bal steeds aangespeeld door mijn teamgenoten, maar er leek wel een deksel op de korf te zitten, hij ging er maar niet in!! Toen nog een poging en hé hé eindelijk scoorde ik!! 8-2.
Het was nu rust, alleen Jesse en Willem Dirk hadden nog niet gescoord…
Daar hebben we gelijk verandering in gebracht: Jesse scoorde maar liefst 3x achter elkaar, dat maakte de stand 11-3!
Alle ballen waren nu voor Willem Dirk en er kwamen mooi acties uit, Willem Dirk scoorde maar liefst 5x achter elkaar!! De stand werd uiteindelijk 16-5
We hebben nu als zin in de training woensdag, dan gaat Jacco trakteren :-)
Groetjes Anne Fleur


DTL F1- Heerenveen F1

Een mooie thuiswedstrijd tegen Heerenveen.
Al vrij snel begon DTL te scoren en hierop volgde de doelpunten, DTL had er geen moeite mee wat speelden ze goed.
De ene doelpunt naar de andere scoorde het team met elkaar.
De wedstrijd werd gewonnen met een eindstand van 22-4 voor DTL.
De doelpunten zijn in deze wedstrijd zijn gemaakt door: Jesse 7x, Jelte 6x , Jelle Meindert 4 x, Afina 3 x, Afke 2x
Groetjes van Jesse Postma