Wedstrijdverslagen zaterdag 20 januari 2018

DTL verliest dure punten tegen It Fean

Afgelopen zaterdag speelden beide selectie teams tegen It Fean uit Surhuisterveen. Nadat het tweede, na een goede inhaalrace, net verloor met 11-13, was het de beurt aan het vlaggenschip om de twee punten wel in Holwerd te houden.

De vorige wedstrijd eindigde in een 14-14 gelijkspel, de bouwbedrijf Postma-formatie wist dus dat het dit keer weer een moeilijke wedstrijd zou worden. De start was echter goed, DTL pakte al gauw een voorsprong van een paar doelpunten, waardoor de stand halverwege de eerste helft 6-3 was. Hierna volgde een periode zonder doelpunten van DTL, It Fean bleef echter wel scoren, waardoor er een ruststand van 6-6 op het scorebord stond.

DTL ging de tweede helft slecht van start. Het kreeg vrijwel meteen twee doelpunten tegen waardoor er tegen een achterstand werd aangekeken. De rest van de wedstrijd liep DTL constant achter de feiten aan en toen de scheidsrechter op een aantal belangrijke momenten ook nog verkeerde beslissingen nam, werd het vrijwel onmogelijk voor de Hantumers om het gat nog te overbruggen. In de dying seconds wist It Fean het gat zelfs nog te vergroten naar drie. De eindstand van de wedstrijd bedroeg 10-13. Een zuur verlies voor het vlaggenschip in een wedstrijd waar meer in had gezeten.

Volgende week speelt DTL 1 om 20:00 de kraker uit tegen de Flamingo’s 1. Een cruciale wedstrijd in de strijd om promotie. DTL heeft dan ook alle steun van haar supporters nodig. Wij hopen velen van jullie dan ook volgende week te zien in sporthal de Houtmoune te Buitenpost!

Verslag DTL D2- Leeuwarden D1 zaterdag 20 januari 2018

Vorige keer hadden we in Leeuwarden met 26-15 verloren, dus nu hopelijk winnen!
Het begon met 0-1 voor Leeuwarden en daarna 0-2 dan 0-3 maar toen scoorde Reinder 1-3.
Toen scoorden zij weer 1-4 en 1-5. Ik maakte de 2-5. En toen scoorden zij weer 2-6, maar toen legde Reinder er weer één in, het was 3-6.
Leeuwarden maakte 3-7, Reinder scoorde de 4-7, toen Leeuwarden weer (4-8) en toen ik weer (5-8). Daarna liep Leeuwarden uit naar 5-12 voor de rust.
Na de pauze begon Leeuwarden met scoren, 5-13 maar toen waren wij er weer, Reinder maakte de 6-13.
Het werd 6-14, toen 7-14 door Reinder. Leeuwarden ging toen maar door met scoren, tot 7-21. Toen scoorde ik nog eentje, 8-21, maar Leeuwarden maakte helaas de laatste nog, 8-22 was de eindstand.
Jammer genoeg is Leeuwarden te sterk voor ons, maar we hebben ons best gedaan en toch wel veel tegendoelpunten gemaakt!!
Groetjes Yme Hille

DTL F2 – Flamingo’s F3

Vandaag waren er helaas twee zieken in ons team, Gwen en Wyneke Edou, beterschap dames!!
Gelukkig is sinds kort Rick Wiersma bij ons komen spelen en hij speelde vandaag zijn eerste wedstrijd!
Ook Afke werd bereid gevonden om deze keer met F2 mee te spelen en zo konden we toch starten met 5 spelers.
Al snel was het 2 - 4 voor de Flamingo’s, de 2 punten van DTL gescoord door Klaas.
Hierna werd DTL wakker en werd er gescoord door Wietse Niek ( 3- 4) en Klaas maakte de gelijk maker (4 - 4).
De Flamingo’s gingen uiteraard ook door en scoorden 4 -5.
Klaas maakte weer de gelijk maker, 5 - 5 en de volgende bal gooide Klaas ook door de
korf, 6 -5. Wietse Niek maakte de 7 - 5. En Klaas weer 8 - 5.
Pauze!
Na de pauze scoorden de Flamingo’s 3 x en stond het weer gelijk met 8 - 8.
Afke maakte het 9 - 8. Daarna de Flamingo’s weer, 9 - 9 en 9 - 10.
Door Wietse Niek was de stand weer gelijk 10 - 10.
De Flamingo’s kwamen weer voor met 10 - 11.
Hierna scoorde Wietse Niek 2 x en werd het 12 - 11 voor DTL F2!!
De wedstrijd bleef spannend tot het einde!!
Bedankt Anna voor het coachen en Gerbrich Hoekstra voor het fluiten J
Groetjes Wietse Niek Meijer