Wedstrijdverslagen zaterdag 13 januari 2018

DTL 1 wint eenvoudig van Westergo

Zaterdag speelde de selectie van DTL een uitwedstrijd tegen Westergo 1 & 2. Nadat DTL 2 met een 10-16 overwinning het goede voorbeeld had gegeven, was het de beurt aan DTL 1 om ervoor te zorgen dat de volle buit mee terug werd genomen naar Hantum.

De Bouwbedrijf Postma-formatie begon de wedstrijd stroef, de score werd pas na 10 minuten geopend door twee rake afstandschoten. De scheidsrechter van dienst liet merken dat hij niet gediend was van lichamelijk contact, dat zorgde ervoor dat er aan beide kanten veel strafworpen en vrijeballen werden gegeven. Westergo was erg afhankelijk van de strafworpen die ze kregen, DTL liet echter zien ook zelf te kunnen scoren. Dat resulteerde in een ruststand van 5-12 in het voordeel van DTL.

De doelpunten van Westergo kwamen bijna allemaal voort uit strafworpen. Er werd dan ook afgesproken om in de tweede helft minder onnodige fouten te maken. DTL maakte in de tweede helft nog twee fouten waardoor Westergo nog twee keer van 2,5 meter mocht aanleggen, maar verder hadden de Hantumers de wedstrijd volledig onder controle. DTL ging gewoon door met scoren waardoor er met nog 20 minuten op de klok al een score van 5-18 op het scorebord stond. Het enige dat DTL zichzelf kan verwijten deze wedstrijd is dat het niet meer heeft gescoord. In de laatste 20 minuten werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en vielen er nog drie doelpunten aan de kant van de blauw-witten.

De eindstand bedroeg 7-21. Een ruime overwinning die zeker niet geflatteerd is. Volgende week spelen DTL 1 & 2 beide thuis de topper tegen It Fean. Het tweede begint om 18:25 en het eerste zal om 19:40 starten. Er kunnen dan belangrijke stappen worden gezet richting promotie, daarom hopen we jullie volgende week allemaal om 18:25 te verwelkomen in sporthal de Ynset te Holwerd.


Leeuwarden D1 - DTL D2

Afgelopen zaterdag moesten wij een wedstrijd tegen Leeuwarden D1 spelen. Het begon een beetje slecht, want de tegenstander scoorde als eerste dus stond het 1-0. Maar daar was Reinder het niet mee eens, want hij scoorde met een oprinbal. Dus stond het 1-1. Maar de tegenstander scoorde en het werd 2-1. Toen werden wij wakker, ondanks dat het al middag was (!): Yme Hille en Willem Dirk scoorden allebei een afstandsschot! Oh nee, de tegenstander scoorde direct daarna weer en het stond al weer gelijk 3-3. De tegenstanders, die in de laatste 7 wedstrijden pas 24 tegendoelpunten hadden gehad, realiseren dat het nu nog steeds gelijk staat! Zoveel tegenstand hebben ze nog niet eerder gehad.

Ze zetten even een tandje bij en scoren gelijk 5 keer op rij, dus staat het 8-3. Maar we geven niet op, en Yme Hille scoorde er weer één. Helaas scoorden zij ook weer, dus waren wij weer aan de beurt, Reinder en Yme Hille scoorden van afstand: stand nu 9-6.
Je kunt wel zien, dat zij eerste staan, want het werd maar hoger en hoger en weer 3 punten erbij. Maar gelukkig hebben wij de topscorer Reinder, die bijna altijd en overal scoort en hij maakt er ook nog eens twee, dus we komen steeds dichterbij.... Maar de tegenstander scoort er ook weer één dus de eindstand van de eerste helft is 13-8.

Na de pauze scoorden de tegenstanders direct weer, dus stond het 14-8, maar meteen daarna had Reinder er weer één gemaakt. Vervolgens had de tegenstander lang de bal, we beletten ze echter steeds te scoren. Uiteindelijk scoorden ze toch..
Maar wij gaven niet op, want de topscorer Reinder had weer eens een afstandsschot gemaakt, en we kwamen steeds dichterbij want Remco & Yme Hille, die hadden er ook al weer één gemaakt. Daar was Leeuwarden D1 niet blij mee, en direct daarop maakten zij er ook weer twee. Daarna kregen we een strafworp en die mocht Willem Dirk nemen en die zat, dus het stond 18-13. Maar zij scoorden er ook weer twee en daar kwam Remco met 20-14. We waren zo dichtbij maar het is er niet van gekomen, want Leeuwarden D1 maakte er weer vier. Nu wisten we, dat we niet meer konden winnen maar Remco dacht: 'Ja, wat kan mij het schelen, ik scoor er nog gewoon één'. Maar de tegenstander scoorde er ook weer twee.

Dus toen was de eindstand 26-15, maar we hadden het vergeleken met de anderen die tegen hen moesten spelen heel goed gedaan!😊
Volgende week komt Leeuwarden D1 naar ons toe en hopelijk winnen we dan wel van ze.
Groetjes, Anne


LDODK E5 - DTL E2

Vol goede moed vertrok DTL E2 zaterdagmorgen 13 januari 2018 om 08:35 richting Gorredijk voor de wedstrijd. Het was gezellig druk in het multifunctionele complex en na een kwartiertje wachten kon de wedstrijd beginnen.

Al snel werd duidelijk dat LDODK deze dag net wat frisser en scherper was waardoor ze al gauw op een voorsprong kwamen. DTL heeft fanatiek teruggevochten maar uiteindelijk werd de stand 12-4 in het voordeel van LDODK. De doelpunten bij DTL zijn gemaakt door Jelte Pieter (1), Jorn (1) en Janelle (2). Volgende keer revanche!
Groetjes van Janelle Kuipers


Heerenveen F2-DTL F1

DT(L)DODK

Zaterdagochtend om kwart voor acht. Het is nog donker zo vlak na de kerst. Iedereen van DTL F1 is aanwezig en heeft er zin in, alleen eerst nog een kleine reis richting ‘sportstad’ Heerenveen.
Met een kleine vertraging gaan we op weg. Met gezwinde spoed rijden we over de centrale as, richting de A7. Vlak voor Heerenveen passeren we nog Gorredijk ‘het Mekka van de hedendaagse korfbal’. Ook daar moeten we binnenkort weer heen te korfballen. Thuis met mooie cijfers van LDODK gewonnen. Gelukkig heeft zich in dat ploegje nog geen ‘Erwin Zwart’ geopenbaard. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Vandaag staat Heerenveen F2 op het ‘program’.

Om 9:00 gaan we van start. We beginnen mooi aanvallend te spelen. Het enige wat een aantal van ons ploegje vergeten is om precies te mikken. Het lijkt er op alsof we de bal zo snel mogelijk richting korf moeten werpen zonder eerst even rustig te kijken of onze positie wel de juiste is. Na veel aanvallen en mikken komt Heerenveen plots met een tegenaanval en hup …. doelpunt. Oke, we staan achter met 1-0, maar ik heb niet het gevoel dat er geen winst in zit vandaag. Qua tussenspel, verdedigen en aanval is DTL vandaag net iets beter dan Heerenveen. Maar je moet wel scoren natuurlijk. Gelukkig weet Jelte nuchter te blijven en maakt een prachtig punt. We staan weer op gelijke voet met Heerenveen. Vlak daarna maakt ook Jelle Meindert een mooi punt. Gelukkig maar, dit geeft de burger moed. Jelte weet ook nog eens te scoren. Zijn schot is erg zuiver vandaag. Tot nog toe zijn alle schoten van Jelte bijna of geheel raak. Afke weet de stand vlak voor rust te brengen tot een 1-4 voorsprong. Het moet gezegd, ons ploegje is goed gemotiveerd en zet zich onder leiding van Marrit Koster voor de volle honderd procent in. Het enige wat nog iets beter kan is het daadwerkelijk benutten van de kansen.

Na de rust gaan we met dezelfde inzet verder. Vanwege een ‘bovental’ bij Heerenveen komt de wedstrijd in eerste aanleg wat meer in evenwicht. Jesse ziet echter kans om te scoren en weet de voorsprong uit te breiden tot 1-5. Maar ook Heerenveen begint er wat in te komen en weten zowaar ook weer te scoren. Maar gelukkig hebben we vandaag een speler die goed is in het afmaken van kansen. Jelte weet de voorsprong uit te breiden naar 2-6. Vervolgens lijkt het een beetje op ‘stuivertje wisselen’. Heerenveen scoort weer en vervolgens scoort Jelte weer. Het is op een gegeven moment 4-7. Jesse doet vervolgens ook weer een ‘duit in het zakje’ en breidt de voorsprong uit naar 4-8. Op dat moment lijkt het er op dat Jelle Meindert zijn juiste schot ook weer te pakken heeft, want hij breidt de voorsprong door tweemaal achter elkaar te scoren uit tot 4-10. Vervolgens is het ‘stuivertje wisselen’ tussen Jelle Meindert en Jesse. Jesse maakt weer een mooi punt, en vervolgens scoort Jelle Meindert weer tweemaal. Daarna is Jesse weer aan bod. de voorsprong is inmiddels uitgebreid tot 4-14. Het lijkt er op dat Heerenveen de moed inmiddels heeft verloren. Toch weten ze nog een maal te scoren. Maar op de valreep weet Jelle Meindert door middel van een prachtig afstandsschot de eindstand te brengen op 5-15. Al met al een mooie wedstrijd, en natuurlijk kan het altijd iets beter, maar het ontbreekt ons ploegje niet aan inzet en lef.

Of er zich bij DTL F1 ooit spelers zullen ontwikkelen a la ‘Erwin Zwart’, geen idee. ‘Van het concert des levens krijgt immers niemand een program’. Gelukkig ook maar. Wat ik wel weet is dat ons ploegje en de ouders veel plezier beleven aan deze korfbal zaterdagochtend. En daar gaat het om.
Jelle Meindert Miedema