Wedstrijdverslagen zaterdag 6 januari 2018

Goed begin van 2018 voor DTL

Afgelopen zaterdag speelde de bouwbedrijf Postma formatie een thuiswedstrijd tegen Deinum. Net als DTL heeft Deinum de afgelopen jaren afscheidt moeten nemen van een aantal bepalende spelers. Op de ranglijst is Deinum terug te vinden in de onderste regionen terwijl DTL meedoet om het kampioenschap. Toch beloofde het een echte strijd te worden.
Deinum begon de wedstrijd scherp en pakte al gauw een 0-3 voorsprong. Gelukkig wist DTL snel de 1-3 en 2-3 te scoren, zodat er aansluiting werd gehouden. Deinum ging echter gewoon door met scoren, waardoor het moeilijk werd voor DTL om dichterbij of zelfs langszij te komen. Toen er een stand van 5-7 op het scorebord stond, draaide DTL de wedstrijd om. Door een paar strafworpen en een aantal rake afstandschoten ging DTL de rust in met een 10-8 voorsprong.
DTL kwam goed uit de kleedkamers de voorsprong werd namelijk meteen uitgebouwd naar een gat van 6, 14-8. Deinum begon tegen zichzelf te korfballen, DTL bleef echter rustig en ging niet mee in het fysieke spel. Daardoor werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld door de Hantumers.
De eerste overwinning in 2018 is een feit, de eindstand bedroeg 18-12. Het publiek wordt weer bedankt voor hun trouwe support. Volgende week speelt DTL een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Westergo, de vorige keer werd het een zwaar bevochten overwinning voor DTL, zaterdag gaat DTL er natuurlijk weer alles aan doen om de twee punten mee te nemen naar Hantum.

Wedstrijdverslag D2

We moesten 6 januari tegen Mid Fryslân/ Jansma Burdaard D5, de wedstrijd begon om 12.10 uur.
Vandaag speelden Yme Hille, Willem Dirk, Sygrid, Anne Fleur en ik de wedstrijd, Pieter Christiaan was mee om te coachen, en Reinder kon niet meespelen maar was wel mee om ons aan te moedigen. Anne en Jesse waren niet mee.
Mid Frysân begon met 1-0 voorstand, voor de rust wist Willem Dirk er nog 1-1 van te maken, we waren erg aan elkaar gewaagd.
Na de rust kwamen we in actie, wij zijn meer 2e helft spelers.
Willem Dirk maakte er 1-2 van, daarna werd het 2-2, Yme Hille maakte 2 mooie punten waardoor het 2-4 werd, Sygrid maakte het 2-5, Willem Dirk 2-6, Anne Fleur scoorde en het werd 2-7, Yme Hille maakte het 2-8.
Mid Fryslan wist zich weer wat te herpakken en maakte er met 2 punten 4-8 van. Toen kwam ik zelf in actie en maakte na elkaar 2 mooie schoten, daarna wist Willem Dirk nog 2 te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een voor ons mooie stand, 4-12.
In de 2e helft was het een makkelijke wedstrijd, ik vond het een mooie wedstrijd. Op naar de volgende overwinning. Volgende week wordt een spannende wedstrijd, dan moeten we tegen de Nr 1 van de poule.
Groeten Remco Wiersma.

DTL E1-Mid-Fryslân E1 zaterdag 6 januari 2018

Nep nieuws, alternative facs of toch niet…

Zaterdagochtend, een thuiswedstrijd in Holwerd. Ons team heeft de vrijdagavond er voor een prima training gehad van invaltrainer Wybe Kuipers. ‘Strak gooien en vangen’ was het credo. Streng maar rechtvaardig heeft Wybe de training gehouden voor ons team. Vandaag moeten we tegen Mid-Fryslân spelen. In november ook tegen Mid-Fryslan gespeeld en toen gewonnen met 6-8. Het lijkt er dan ook op dat de ploegen vandaag aan elkaar gewaagd zijn. Antje en Oane zijn ook weer van de partij, alleen Alie Margriet is vandaag niet aanwezig. Jelte Pieter Postma valt voor haar in en doet dat uitstekend.
De wedstijd is echter nog maar net begonnen en we zien al tegen een flinke achterstand aan. Toch bekruipt het gevoel dat er niet veel niveauverschil tussen beide ploegen is. Nog maar net met de oogleden geknipperd of we zien al op tegen een achterstand van 2,3,4,…. en zo gaat het nog even door. Mid-Fryslân is vandaag ontzettend tûk. Bijna alle schoten, van afstand of dichtbij (maakt niet uit hoe) weten de korf op de juiste wijze te raken. En het is net of ons ploegje telkens net even te laat is, net even niet strak gooit, net even niet… terwijl we het wel kunnen. Maar de schoten missen bijna allemaal de korf. Gelukkig weet Tineke de scoredrift van Mid-Frysân enigszins te beteugelen door te scoren, gelukkig het is op dat moment 1-8. Maar voor de pauze doet Mid-Fryslân er nog een schepje boven op, en weten de tussenstand op te voeren tot 1-10.
Na de pauze gaan we vrolijk verder, maar in die zin dat Mid-Fryslân nog steeds ontzettend tûk blijkt te zijn. Ze weten zelfs een voorsprong op te bouwen van 1-14. En toch… Nog steeds bekruipt het gevoel dat ons ploegje niet veel minder is dan Mid-Fryslân. Kloppen de cijfers wel, heb ik wel goed geteld? Ja, mijn buurman bevestigd het, de cijfers kloppen het is op dat moment 1-14. Maar dan eindelijk, het lijkt er op dat DTL zijn ‘oude’ niveau weer wat te pakken heeft. Jelte Tjerk weet prachtig te scoren, 2-14 is het inmiddels. Maar direct daarna scoort Mid-Fryslân weer, en nog eens en nog eens… Rienk Jan maakt daarna overigens ook nog een mooi afstandsschot en vlak voor het einde maakt hij nog één. De eer is gered. Vandaag moeten we maar snel vergeten, althans het grootste gedeelte van het wedstijd, want aan het einde begon het spel van DTL er weer op te lijken door ‘strak gooien en vangen’.
Ook al lijkt de eindstand 4-17 op ‘nep nieuws’, of alternative facts, het is het niet… of toch?
Rienk Jan Miedema