Wedstrijdverslagen zaterdag 16 december 2017

DTL 1 wint ruim van koploper WWC

De laatste wedstrijd in dit kalenderjaar betrof voor alle seniorenteams van DTL een uitwedstrijd tegen WWC in Easterein. Nadat zowel het 3e als ook het 2e de volle buit hadden gepakt was het zaak voor DTL 1 om koploper in de 3e klas WWC 1 ook te verslaan. Op de ranglijst staat DTL WWC al op de hielen dus het ideale moment om de koppositie over te nemen.
De Bouwbedrijf Postma formatie van coach Piet Nieuwenhuizen begon redelijk aan de wedstrijd. DTL had het beste van het spel maar de geroutineerde tegenstander was lastig te bespelen. De doelpunten waren schaars in de eerste helft maar bij een 2-4 stand had DTL het eerste gaatje te pakken. In een grimmige eerste helft, waarbij een heer van WWC nog aan een donkerrode kaart ontsnapte, hield DTL lang de marge van 2 goals. DTL had echter veel te veel aanvallen nodig om tot scoren te komen en toen WWC net voor rust nog een strafworp versierde was de stand plotseling weer gelijk (6-6).
Het was duidelijk dat DTL het veldoverwicht moest omzetten in doelpunten en zo WWC niet weer in de wedstrijd te laten komen. Dat slaagde prima want al snel had DTL weer een marge van 2 doelpunten te pakken. WWC verdedigde echter met man en macht de koppositie en probeerde DTL vooral verbaal van de wijs te brengen. Deze strategie had succes want WWC wist telkens de achterstand ongedaan te maken. Bij een 10-10 tussenstand was het echter DTL die een prima eindfase inzette. Zowel verbaal als fysiek was de tank leeg bij WWC en DTL wist ineens ruim afstand te nemen. Bij een 10-14 stand was de overwinning feitelijk al binnen maar DTL trakteerde het veelvuldig meegekomen publiek nog op een mooi slotakkoord en bij een 10-18 stand floot scheidsrechter van der Leeuw, die een prima 2e helft floot, voor de laatste maal en was de dikverdiende overwinning binnen.
Met deze overwinning doet DTL dus uitstekende zaken. Aan de kop van de ranglijst is het echter reuze spannend want DTL voert de ranglijst nu aan met zowel it Fean als de Flamingo's. Op 6 januari is Deinum de volgende tegenstander van DTL. Tot slot namens de selectie van DTL goede kerstdagen en alvast een heel sportief 2018 toegewenst!

WWC 2 - DTL 2

Minder blauw, meer doelpunten

In de regen vertrok de selectie richting de Easterein, waar WWC hen op stond te wachten.
Om in de stemming te komen werd eerst DTL 3 naar een mooie overwinning gejuicht.
DTL 2 mocht vandaag de shirts binnenste buiten dragen, maar dit zou de kracht van het team niet schaden.
Om nog mee te kunnen doen in de competitie was het noodzaak om vandaag de punten te pakken.
Vol goede moed werd er met de opstelling Botte, Oane, Antje en Marrit in de aanval en Jacco, Eelke, Nynke
en Alma in de verdediging gestart.
Het verslag van het eerste kwartier zal niet lang worden, beide teams verdedigden zo sterk dat er maar liefst nul keer werd gescoord.
Gelukkig, voor het meegekomen publiek, liep het daarna los. Botte gaf het goede voorbeeld met een kleine kans. De tegenstanders hadden dit
ook gezien en de teller stond op 1-1. Vervolgens barste het doelpunten festijn los, een vrijebal van Jacco en mooie afstandsschoten van Jacco, Eelke en Oane
bracht de stand op maar liefst 1-8. DTL 2 ging met een dikke voorsprong van 3-8 de rust in.
De ploeg raakt niet overmoedig want ze wisten dat alles nog mogelijk was. WWC stond niet voor niets een plekje boven DTL en werd niet als een gemakkelijke tegenstander gezien.
WWC opende de tweede helft met twee doelpunten, waarna Antje zorgde voor een punt aan de kant van DTL. WWC wist vervolgens het gat enigszins te dichten tot een marge van 2 doelpunten (8-10).
De tijd begon inmiddels te tikken en de spanning steeg. Door een afstandsschot van Nynke kon DTL even ademhalen, maar al snel scoorde WWC ook weer.
De laatste minuut voelde uren te duren, maar daar was dan het eindsignaal. DTL 2 wint van WWC met een eindstand van 9-11.
Hierdoor gaan zij, samen met WWC, op een gedeeld derde plek het nieuwe jaar in.
Namens DTL wensen wij iedereen fijne kerstdagen & alvast een gelukkig nieuwjaar!

DTL F1 - Oerterp VKC F1

Een thuiswedstrijd tegen de koploper! Spannend of toch niet zo... Nou een heel groot gedeelte van de wedstrijd wel. We begonnen zelfs vrij snel met een voorsprong maar helaas maar van korte duur. En tijdje was het om en om wie voor stond. De rust gingen we in met 3-3. Vol goede moed pakten we meteen na rust weer de voorsprong. Maar dat liet Ureterp niet op zich zitten en kwam goed terug. Toen konden we ze niet meer houden. Eindstand 5-8, helaas verloren. Maar... strafworpen gewonnen met 4-2! De punten in deze wedstrijd werden gemaakt door Jesse 4x en Jelle Meindert. De strafworpen werden raak gegooid door Jesse, Jelle Meindert en Jelte.
Groetjes Jelte Plantinga