Wedstrijdverslagen zaterdag 9 december 2017

Zakelijke overwinning DTL 1 op Joure

Afgelopen zaterdag trad de selectie van DTL aan tegen Joure. Na de mooie 18-11 overwinning van DTL 2 was het aan DTL 1 om dit goede voorbeeld te volgen. DTL startte met Nynke de Graaf in de basis voor de afwezige Sietske de Vries. Daarnaast maakte Pieter Anne Posthumus zijn rentree na een lange vakantie.
DTL was er alles aan gelegen om aansluiting bij de bovenste teams te houden en afstand te nemen van de onderste plaatsen. Hier was Joure de ideale tegenstander voor en het was dan ook DTL die voortvarend aan de wedstrijd begon. Er werden mooie lange aanvallen opgezet was resulteerde in een 5-1 voorsprong. DTL gaf gelijk aan dat er voor de tegenstander in de goed gevulde sporthal in Holwert niets te halen viel. Door voornamelijk van afstand zuiver te schieten wist DTL de voorsprong in de eerste helft uit te breiden tot 10-4. Joure gaf zich echter nog niet helemaal gewonnen en kort voor rust wisten ze met 2 goals het verschil iets te verkleinen tot een 10-6 ruststand.
Het was zaak om in de 2e helft direct de score weer uit te breiden en zodoende de overwinning veilig te stellen. Dit slaagde prima. Er werden lange aanvallen opgezet en dit resulteerde in een 13-7 tussenstand. De winst was hiermee eigenlijk al veiliggesteld maar de overwinning nog meer glans meegeven slaagde helaas niet. De doelpuntenmachine begon wat te haperen en dit stelde Joure in het slot van de wedstrijd nog in staat om de score iets draaglijker te maken. Daar maakten ze dankbaar gebruik van maar bij een 16-13 stand vloot scheidsrechter Keuning voor de laatste maal en was de dik verdiende overwinning voor DTL een feit.
Met deze zakelijke overwinning blijft DTL in het spoor van de koplopers. Één van de koplopers is het geroutineerde WWC. Uitgerekend de volgende tegenstander van DTL. Het belang om deze wedstrijd te winnen is groot en DTL zal er alles aan doen om ook dan de punten mee naar Hantum te nemen.


DTL D1 - Harkema D1

Vandaag speelden, Jacob Riemer, Menno, Wilmer, Maayke, Sjoerd, Jan Hendrik, Jesse, Willem Dirk en Marije.
De wedstrijd begon met 0-1 achterstand, daarna maakte Sjoerd een punt met een mooie doorloopbal, Jan Hendrik maakte het 2-1 met een afstandsschot.
Daarna maakte Harkema nog 6 punten en gingen we de rust in met 2-7
Na de rust wist Jan Hendrik er 3-7 van te maken met een mooi kansje, helaas kregen we de kans niet meer om er nog een paar in te schieten, maar Harkema wel.
De wedstrijd eindigde met 3-10.
Groeten Marije


De Walden D3 – DTL D2

Hallo allemaal,
Vanmorgen gingen we naar Oenkerk voor de wedstrijd tegen de Walden. Jesse en Willem Dirk waren vandaag met de D1 mee, verder waren we compleet!
Toen de wedstrijd begon ging het direct goed, Reinder scoorde al heel snel de 0-1, nadat Anne de bal op een mooie manier had aangegeven! Daarna scoorde ik de 0-2 van onder de korf. Reinder maakte 0-3 en 0-4. Daarna scoorde de Walden een doelpunt, maar wij gingen maar door met scoren! Anne scoorde 1-5, Reinder 1-6 van afstand, de bal raakte de korf niet eens!. Ik maakte de 1-7 nadat we wat mooie acties heen en weer hadden en Reinder de 1-8 van dichtbij. Anne Fleur maakte toen de 1-9 en ik de 1-10. Het ging echt lekker! De Walden scoorde toen weer eentje. Daarna ik vanuit een strafworp en van afstand, het was 2-12. Anne Fleur maakte de 2-13. Toen hadden we pauze, even lekker wat drinken en eten en opladen voor de tweede helft, want dan wilden we natuurlijk net zo goed spelen! Na de pauze begon Reinder weer met scoren, 2-14. Reinder schoot daarna nog een keer mooi, maar deze zat niet gelukkig, want dat was op eigen korf, pfioe!! De Walden kreeg een strafworp, het werd 3-14. Maar daarna kwam Anne, zij maakte 3-15, Reinder 3-16. Remco 3-17 en Reinder vanuit een oprinbal 3-18. Ik scoorde de nummer 19 en Reinder de 20e na een mooie aangeefbal van Sygrid. Reinder maakte ook de 21e, ik de 22e en Reinder weer de 23e. Sygrid zou bijna de 24e scoren maar die draaide net weer uit de korf! Toen was de wedstrijd afgelopen, eindstand 3-23. Cool he! Het was een superleuke wedstrijd!
Groetjes, Yme Hille


Sparta (Ze) E1 - DTL E1

Witte kerst...

Zaterdagochtend een uur of 9:30. Het is guur en koud en er zijn voortekenen voor sneeuw en hagel. net wat te vroeg voor een 'witte kerst'.
DTL E1 moet vandaag op reis naar het 'bûtenlân' Leek met als tegenstander Sparta. Gelukkig zijn de winterbanden er tijdig onder gezet. Voor je het weet ga je je glibberend en glijdend de A7 over...
Het team is voltallig en ook Oane en Antje zijn beiden mee om ons team door deze wedstrijd te loodsen. Tot nog toe hebben we een paar zware wedstrijden gehad, waarbij het kwaliteitsniveau van sommige teams die van de onze iets overstijgt. Is niet erg maar er is toch altijd de hoop op winst. Op papier staat Sparta (3e) er beter voor, maar het is niet gezegd dat ze ons vandaag zullen overklassen.
Sparta begint wel voortvarend want ze weten al snel te scoren, maar het spel van beide teams en het niveau ligt niet al te ver uit elkaar. Alleen heeft Sparta een speler die erg op schot is. Want ook de tweede, derde en nog een paar keer weet hij te scoren. Het ontbreekt ons net even aan felheid en eigenlijk zou je hun topscoorder uit zijn spel moeten proberen te halen. Op een bepaald moment lukt dit wat beter. Jelte Tjerk wordt vanuit de wissel ingezet om de op schot zijnde Sparta speler in toom te houden. Dit lijkt wat te werken, ook al gaan we de pauze nog een 8-0 achterstand in. Een wat geflatteerde tussenstand. Ook omdat wij een aantal grote kansen net niet weten te benutten en de tegenstander juist wel. Alles wat wij niet raken, raken zij wel.
Het lijkt dat Oane en Antje na de pauze ons team weer op de rit heeft weten te krijgen, want Alie Margriet weet vlak na de pauze een punt te scoren. Een pijnlijke 0 stand blijft ons dan ook bespaard. Vervolgens krijgen we de smaak te pakken want ook Jelte Tjerk maakt een punt. Sparta weet echter ook weer te scoren. Het is inmiddels 9-2. Alie Margriet heeft nu de smaak te pakken, want ze maakt nog een mooi punt. Daarna is Sparta weer aan zet en maakt nog eens 2 punten. Maar DTL geeft nog niet op, want Rienk Jan weet de korf ook nog eens te raken. het is op dat moment 11-4. Helaas lijkt het vandaag nog wat te vroeg om Sparta aan de kant te zetten. Het wordt uiteindelijk 15-4 voor Sparta.
De sneeuwvlokken beginnen al wat te dwarrelen, maar het is nog net te vroeg voor een 'witte kerst'. Zo is het ook met het spel van DTL E1, de voortekenen voor winst zijn er, maar het is nog net te vroeg.....
Rienk Jan Miedema


AVO E4 - DTL E2

De laatste wedstrijd van 2017 speelden we helemaal in Assen, over de wedstrijd zullen we het niet al te veel over hebben want die hebben we verloren met 8-2, beide doelpunten door Jelte Pieter. Veel belangrijker was het zwemuitje dat we na de wedstrijd hadden in de Bonte Wever.
Alle voorbereidingen waren getroffen, de dames hadden badpakken meegenomen die ze zelf aan konden trekken want alleen badmeester Tjibbe was mee en die kon natuurlijk niet helpen. Ook de jongens hadden goed nagedacht over de zwemkleding want beiden kwamen met een knal oranje exemplaar het kleedhokje uit, heel erg gemakkelijk voor de badmeester om de jongens te kunnen spotten in het bad. Na de eerste onwennige stapjes in het water ging het echt los, buiten in het koude bad, Jorn en Janelle vonden het geen probleem, binnen wisten ze allemaal met gemak de golven te bedwingen. Ook de trap naar de glijbaan leverde geen problemen op en de afdaling was nog veel gemakkelijker, ook daar dus geen problemen. Wel haakte het festijn even bij het zoeken naar de wildwaterbaan, Janelle en haar moeder hadden die op internet gezien, maar het bleek een ietwat teleurstellende stroomversnelling. Het koude badje bleek voor sommigen een kleine uitdaging maar er ging niemand als mietje terug naar huis. Na wat drinken sloten de jongens af in een heerlijk relax-bad en de dames speelden nog even met de strandbal in het kleine bad. Helaas was het toen al weer tijd om richting de uitgang te gaan. Daar kregen we patat met een snack en een ijsje. Alles ging schoon op en konden we moe maar voldaan in de auto stappen voor de terugreis.
De badmeester heeft een schitterende dag gehad en volgens mij de kinderen ook.
Tjibbe