Wedstrijdverslagen zaterdag 25 november 2017

DTL 1 wint bloedstollende wedstrijd van Flamingo's

Afgelopen zaterdag speelde de Bouwbedrijf Postma-formatie een thuiswedstrijd tegen de Flamingo's. Nadat het tweede nipt verloor van Harich 3, was het de beurt aan het eerste om de punten in Holwerd te houden. Zowel DTL als Flamingo's hebben 3 punten uit 2 wedstrijden, het beloofde vooraf dus een spannende strijd te worden. Niks bleek minder waar en het werd een wedstrijd met veel hectiek, chaos, bloed en natuurlijk doelpunten.

De Flamingo's begonnen nog voortvarend met een 2-0 voorsprong en DTL wist meteen te antwoorden door terug te komen tot 2-2, maar daarna was het lang stil in sporthal de Ynset. Beide teams wisten de korf moeilijk te vinden. Het gevolg daarvan was dat er verdedigend iets meer risico werd genomen en dat resulteerde weer in veel strafworpen, die gelukkig wel afgerond werden. Het stond lang gelijk, maar DTL wist net voor rust een gaatje te slaan van één doelpunt, 7-6.

Flamingo's kwam duidelijk beter uit de kleedkamer dan DTL, want ze wisten de achterstand al gauw om te buigen naar een 7-8 voorsprong. DTL toonde echter veerkracht en wist de voorsprong terug te pakken en een gaatje te slaan van twee doelpunten, 10-8. Hierna volgde een zeer hectische fase waarin de wedstrijd zelfs een tijdje heeft stilgelegd. Nadat de wedstrijd weer was hervat ging het echter compleet mis. Bij een stand van 11-9 volgde er een ongelukkige botsing tussen een heer van de Flamingo's en een heer van DTL met veel bloed als gevolg. De verwondingen van de heer van de Flamingo's bleken gelukkig mee te vallen dus hij kon de wedstrijd weer hervatten, maar de heer van DTL moest de rest van de wedstrijd vanaf de zijlijn toekijken door een snee in het voorhoofd. DTL wist na deze korte onderbreking de wedstrijd naar zich toe te trekken door nog twee keer te scoren. Flamingo's wist nog eenmaal te antwoorden door van afstand te scoren, maar het was te laat voor een slotoffensief.

De eindstand bedroeg 13-10, het was een zeer beladen wedstrijd waar alles in zat, maar de twee punten zijn binnen. Na een bezoekje aan de eerste hulp zag onze Jacob er alweer een stuk beter uit, gelukkig loopt deze vervelende botsing dus goed af! Volgende week speelt DTL 1 uit tegen TFS 1, onze wereldreiziger Pieter Anne is er als het goed is dan ook weer bij dus DTL kan weer op volle sterkte voor de 2 punten gaan!

Leeuwarden D2 - DTL D2

Hallo allemaal het was weer een spannende wetsrijd zaterdag

de wetstrijd is begonen LEEUWARDEN maakten een goal het staat nu 1_0
toen scorde LEEUWARDEN weer 2_0
en toen scorde willem dirk 2_1
maar leeuwarden scoorde weer3_1
maar Yme Hille wilde dat niet dus hij ,maakte maar een goal 3-2
en je raad het al Yme Hille maakt weer een goal dus 3-3
leeuwarden maakte ook een doel punt 4_3
en nog een doelpunt van leeuwarden 5_3
en we gingen de RUST in
de RUST was voor bij en Yme Hille maakt er 5_4 van
en nog een goal van Yme Hille5_5
en nog een van Yme Hille 5_6
en willem dirk maakt het af met de eindstand van 5_7 is het klaar
Groet willem dirk

Donkerbroek E1 - DTL E2

Zaterdag vroeg gingen we op pad richting Donkerbroek, met de nieuwe wegen waren we er zo. We speelden in een kleine gymzaal met een hele gladde vloer, dat was wel even wennen. Jorn opende de score van afstand, als snel stond het weer gelijk. Toen ging de aandacht ineens naar de Zwarte Pieten die de wedstrijd ruw verstoorden door handenvol pepernoten de zaal in te gooien!!! Dus even een korte snoepgoed-zoek-en-eet pauze en maar weer door. Janelle was als eerste bij de les en scoorde van heel ver. Maar Donkerbroek maakte weer snel gelijk. Jorn bracht DTL toen op voorsprong, maar het lukte DTL niet om uit te lopen, sterker nog in de pauze stonden we zelfs met 4-3 achter. Bij 5-3 bracht Yellina de spanning weer helemaal terug door 2 doelpunten. Helaas werd Donkerbroek in de laatste 10 minuten steeds sterker en besliste de wedstrijd door 3 mooie afstandsschoten. De strafworpen eindigden in 2-2. Jammer genoeg hebben we niet gewonnen, maar de coach vond dat we heel goed hadden gespeeld, en oh ja we hebben heel veel pepernoten gehad!