Wedstrijdverslagen zaterdag 18 november 2017

It Fean / Boelenslaan 1 - DTL 1

DTL vergeet te winnen van It Fean...

Afgelopen zaterdag speelden beide senioren teams een uitwedstrijd tegen It Fean in Surhuisterveen. Nadat het tweede nipt had verloren van It fean 2, was het aan de bouwbedrijf Postma formatie om de twee punten wel mee te nemen naar Hantum.
De eerse helft ging het allemaal nog niet van een leien dakje bij DTL. Er werden makkelijk tegendoelpunten geïncasseerd en daardoor was er voor het aanvallende vak niet veel tijd om te scoren. DTL liep achter de feiten aan en keek constant tegen een achterstand van een à twee doelpunten aan. Halverwege de eerste helft begon het echter te draaien bij DTL. Waar de afronding eerst nog niet optimaal was, werden de kansen er nu wel ingegooid. Dat resulteerde uiteindelijk in een nipte voorsprong van 8-9 in de rust.
Toch was DTL nog lang niet vlekkeloos en het was duidelijk dat er de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. In het begin werd er vlot gecombineerd bij DTL en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een voorsprong van vier doelpunten, 9-13. Hierna wist DTL een periode lang de korf moeilijk te vinden. It fean maakte goed gebruik van de situatie en kwam terug tot 11-13. In het slot gaf DTL de wedstrijd echter compleet uit handen. It fean kwam in de laatste minuut zelfs op een 14-13 voorsprong. Gelukkig wist DTL in de dying seconds nog de gelijkmaker te scoren en een punt veilig te stellen. Aan de ene kant mag DTL blij zijn met een punt, maar aan de andere kant heeft de ploeg uit Hantum een groot deel van de wedstrijd op voorsprong gestaan en voelt het gelijkspel als een nederlaag.
Volgende week speelt de selectie in de strijd om de 4 punten weer thuis. Het tweede neemt het om 18:25 op tegen Harich 3 en het vlaggenschip speelt om 19:40 de topper tegen Flamingo’s 1. Wij hopen jullie allemaal volgende week te verwelkomen in sporthal de Ynset in Holwerd!


DTL 2 – It Fean/Boelenslean 2

Zaterdag 18 november stond de wedstrijd tegen It Fean/Boelenslean 2 in Surhuisterveen op het programma. De laatste keer dat DTL 2 het opnam tegen It Fean/Boelenslean werd er na een zinderend einde van de wedstrijd gewonnen van het 3e team van de club. Afgelopen zaterdag mocht DTL 2 het dus opnemen tegen het 2e. Wegens blessureleed en afwezigheid van een aantal basisspelers van de selectie werd er aan de wedstrijd begonnen in een gewijzigde samenstelling.
Hierdoor was het in het begin wat zoeken tijdens de aanvallen, wat er mede voor zorgde dat het openingsdoelpunt viel aan de kant van It Fean/Boelenslean. Nadat de thuisploeg op een 3-1 voorsprong wist te komen, knokte DTL 2 zich terug in de wedstrijd door dit om te buigen naar een 3-4 stand in het voordeel van de Hantumers. Hierna wist It Fean/Boelenslean niet meer de leiding te nemen en was het DTL wat na 30 minuten spelen met twee doelpunten meer richting de kleedkamers ging, stand 5-7.
Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede helft. Tot een stand van 10-10 wist de ploeg uit Hantum ervoor te zorgen dat It Fean/Boelenslean niet de leiding over de wedstrijd kreeg. Helaas, wist het er niet voor te zorgen om de voorsprong vast te houden, of het verder uit te breiden. Na deze gelijke stand was het It Fean/Boelenslean dat de leiding nam. Vanaf dat moment ging het aan de aanvallend kant van DTL moeizamer, waardoor DTL de tegenpartij niet meer bijbenen kon. Alles werd op alles gezet, maar de 16-13 voorsprong van de tegenpartij kon niet meer omgebogen worden in een gelijke stand. Het slot akkoord was nog wel voor DTL, maar na 60 minuten moest de ploeg uit Hantum genoegen nemen met een 16-14 eindstand.
Helaas zijn de punten dus in Surhuisterveen gebleven, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Komende zaterdag mag de ploeg opnieuw proberen om twee punten te behalen. Dan staat de wedstrijd tegen Harich 3 op het programma. Graag tot dan!


INVICTA D1-DTL D1

Zaterdag 18 november hadden wij een hele spannende wedstrijd. We moesten uit en er was toen een weg en die was een soort van afgesloten. We wisten niet zeker dat we er langs konden, maar het kon gelukkig wel. Toen we er waren gingen we ons omkleden en wachten tot we mochten spelen. Toen klonk de eindzoemer van de wedstrijd voor ons en dus waren wij aan de beurt. Het eerste doelpunt werd door invicta gescoord en de tweede en derde ook. Maar daarna scoorde Willem Dirk een doorloopbal. Het stond dus 3-1. Toen scoorden de mensen van invicta nog 14 doelpunten in de eerste helft en stond het 17-1. Toen was het pauze. Na de pauze was het eerste doelpunt van DTL, gescoord door Maayke. Maar zo snel liet invicta zich niet inhalen en dus scoorde invicta nog 5 doelpunten en er waren zoveel mooie kansen maar ze wouden maar niet in de korf. Het was dus zo spannend want het stond 22-2 en we hadden nog ongeveer vijf minuten, maar toen invicta nog acht doelpunten scoorde werd het echt heeeeel spannend en in de laatste minuut scoorde Jacob Riemer nog een doelpunt en werd de eindstand 30-3. Het was een heeeeeele spannende wedstrijd!
Groetjes Maayke.


DTL D2 – NQL D1

Zaterdag 18 november moesten we weer een wedstrijd spelen tegen NQL D1. Eerst nog even inspelen en dan weer lekker korfballen: we moesten blijkbaar even inkomen want meteen na vijf seconden had de tegenpartij al gescoord, dus toen was het 0-1. Maar kort daarna kwam de prachtige bal van Anne en toen werd het alweer 1-1. Daarna kreeg ik een strafbal, alleen die had ik gemist. Dat was minder prachtig dus. Kort daarna werd het 1-2 en het werd maar hoger en hoger want het werd 1-3 door een strafbal en toen alweer 1-4 en 1-5, maar daar kwam onze redder in nood Remco die voor ons een oprinbal scoorde, dus we waren alweer dichterbij. Maar daarna ging het slechter, o nee 2-6 en 2-7 en 2-8 en 2-9 maar toen, ja jongens de 3-9 van mij; een afstandschot. En het komt weer terug: we zijn eindelijk wakker en het wordt 4-9 door Remco en dan weer kort daarna 5-9 door Reinder, een afstandschot en daarna onze topscorer Remco weer, dus 6-9. Oei, de tegenstanders scoren en het wordt 6-10, maar snel erna wordt er weer gescoord door Yme Hille. In de rust staat het nu dus 7-10 dus we kunnen nog winnen!!! En het wordt steeds spannender! In de tweede helft ben ik er even 10 minuten uit., Maar het gaat steeds slechter, want er worden 5 doelpunten gemaakt door de tegenstanders. Gelukkig heeft Reinder nog een afstandschot gemaakt. Dan is het wisselen en kom ik er weer in, maar ik moet weer inkomen dus is het 8-16 geworden, dan weer 8-17, maar dan komt Remco weer en scoort 9-17. Kort daarna wordt het 9-18 en 9-19, maar gelukkig hebben wij nog twee keer gescoord door Remco en door Yme Hille. Uiteindelijk wordt het dan toch 11-19, maar ik vond het toch een leuke wedstrijd en ik hoop jullie ook!!!!
Groet van Anne


de Lauwers E2- DTL E2

We moesten vandaag tegen de Lauwers E2 spelen. We hebben 2-5 gewonnen. Jelte Pieter heeft 3 keer gescoord en ik 2 keer.
Groetjes Jorn