Wedstrijdverslagen zaterdag 11 november 2017

DTL 1 pakt eerste punten in de zaal

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van DTL thuis tegen Westergo. Nadat het tweede met 22-12 van Westergo 2 won, was het aan de bouwbedrijf Postma equipe om dat kunstje te herhalen. Het vlaggenschip heeft in mei nog tegen Westergo gespeeld, toen werd er verloren, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De balsponsor van deze wedstrijd was Mutasport

Beide teams begonnen ten opzichte van de laatste keer dat ze elkaar hadden getroffen, licht gewijzigd aan de wedstrijd. In het begin was het zeker spanmend, Westergo pakte brutaal de leiding, maar DTL kon goed bijblijven. Het ging een paar doelpunten gelijk op totdat DTL het gas erop zette. Bij vlagen werden er mooie, lange aanvallen opgezet die (meestal) resulteerden in doelpunten. Westergo had geen antwoord op de doelpunten van DTL, dat kwam mede door het goede verdedigende werk van de Hantumers. Door een paar fouten van DTL en slimme acties van Westergo was de ruststand 12-7.

DTL moest er de tweede helft voor zorgen dat ze niet meer meegingen in het fysieke geweld van Westergo en het eigen spel blijven spelen. Aan beide kanten werd er in de tweede helft tactisch gewisseld, waardoor het voor beide teams erg zoeken was. De tweede helft was dan ook minder aantrekkelijk dan de eerste. Desondanks werd de wedstrijd solide uitgespeeld door de Hantumers met als resultaat een 20-14 overwinning en de eerste punten in het zaalseizoen. Het was niet altijd een even mooie wedstrijd, maar wel een overwinning met veel doelpunten.

Volgende week speelt DTL uit tegen het Fean/ Boelenslaan 1 om 18:40. We hopen dan de goede lijn door te zetten. We willen het publiek weer bedanken voor de goede opkomst en we hopen jullie allemaal over twee weken weer te zien in sporthal de Ynset in Holwerd.


DTL D1 - OKO / Bies D2

Op elf november moesten we onze eerste wedstrijd tegen OKO bies spelen in Holwerd. We begonnen met de vakken: Jacob Riemer, Menno, Marije en Thirza en vak Sjoerd, Jan Hendrik, Maayke en Wilmer Kai met hesje. Het eerste kwart van de wedstrijd verliep vrijwel goed. De eerste goal kwam omdat Sjoerd een bal gooide waar de maat van haar bij kon en dat probeerde die ook. Maar Maayke kon er net bij en draaide haar om en scoorde een heel mooi afstandsschot. Daarna was het tijd voor het wisselen van vak, de aanvallers werden de verdedigers en de verdedigers werden de aanvallers en Reinder en Anne-Fleur die van de D2 mee waren kwamen er voor Maayke en Wilmer Kai er in. Helaas kwam er een doelpunt van de maat van Marije en een strafworp van den maat van Jan Hendrik. Maar daarna scoorde Reinder een afstandsschot en Anne-Fleur ook, maar helaas was die nog net verdedigd. Nadat er in de tweede helft was gewisseld tussen de vakken was er nog een doelpunt van de maat van Thirza en verder kon er niet meer gescoord worden. De uitslag was uiteindelijk 2-3.
Dit was mijn verslag.
Groet, Sjoerd Blom


NQL D1 – DTL D2

We moesten naar Damwoude.
Jesse, Yme-Hille, Willem-Dirk, Sygrid, Anne, Jacco, Pieter-Christiaan en ik Remco waren allemaal mee.
We hadden verloren met 22-11 maar we hadden allemaal wel 1 of meer gescoord maar
Jesse 1 Yme-Hille 1 Willem-Dirk 2 Sygrid 1 Anne 2 en ik 4.
Nu hebben we 11 punten.
groetjes Remco.


DTL E2 - LDODK E5

Het eerste duel van de zaalcompetitie 2017-2018 is gespeeld!
Bij veel teams zijn er problemen omtrent de bezetting, bij DTL alleen al zijn er een aantal teams die precíes genoeg spelers hebben waardoor wisselen niet mogelijk is en bij ziekte direct problemen ontstaan. Hetzelfde was het geval bij LDODK die met pijn en moeite een team bijelkaar hebben weten te krijgen door spelers van de D's en F's te lenen.
DTL startte overtuigend met twee prachtige counters van Yellina waardoor binnen enkele minuten de stand al op 2-0 stond. Na veel balverlies over en weer wist LDODK een punt te scoren. Om de voorsprong van DTL wat te vergroten besloot Jorn ook twee punten van afstand te maken waardoor de stand op 4-1 kwam. Daarna werd het wat lastiger, door tactisch gebruik van een lange speler scoorde LDODK de ene naar de andere waardoor het tijdens de rust alweer gelijk stond op 4-4.
Dit scenario zette zich na de rust voort tot de stand 4-8 werd. De tegenaanval werd ingezet en zowel Jorn als Janelle maakten vlot achter elkaar een doelpunt (6-8). Helaas liet LDODK het er niet bij zitten en zette zelf de eindsprint in. De eindstand werd uiteindelijk 6-10.
De volgende keer revanche!
Groetjes van Janelle


DTL F1 - LDODK / Rinsma Fashion F2

Voor sommigen van ons zelfs de aller eerste wedstrijd in de zaal. We waren nu ook voor het eerst met dit F1 team, hierin zitten nu Afina, Afke, Jelle Meindert, Jesse en Jelte.
Vol enthousiasme gingen we richting Holwerd. Na de warming-up kon de wedstrijd beginnen. Afke begon eerst als wissel. We moesten eerst weer even wennen maar als vrij snel ging het veel beter.
Dit resulteerde in een punt gescoord door Jelle Meindert (1-0). De voorsprong deed ons goed want daarna was de bal veel in ons bezit met ook vele kansen maar helaas net naast.
Tijd voor een wissel, Afke mocht spelen en Jesse mocht op de bank plaats nemen.De volgende punt was ook weer voor Jelle Meindert (2-0).
Dankzij een prachtige voorzet van Afina kon Jelte ook de bal in de korf gooien (3-0) en net voor de pauze wist Jelle Meindert nogmaals de korf te vinden (4-0). Mooie score om de pauze in te gaan.
Na wat drinken en tips/aanwijzingen van Isa en Marrit konden we weer beginnen. Jelte mocht nu op wissel.
Nog maar net begonnen scoorde Jesse al (5-0) en voordat LDODK het in de gaten had scoorde hij alweer! (6-0). Door ons keurig verdedigen bleven de kansen van LDODK beperkt en lukte het ze niet om te scoren. Jesse wist de korf wel weer te vinden en scoorde de 7-0. En ook Jelle Meindert deed nog een duit in het zakje 8-0. We waren alleen nog maar bezig zo zoveel mogelijk punten te scoren, hierdoor liepen we wel eens de tegenstander omver. Wat voor een korte blessure zorgde maar gelukkig viel het mee en kon het spel weer verder. De laatste wissel, Jelte mocht spelen en Afina op de bank. Jesse vond de score blijkbaar nog niet hoog genoeg en scoorde 9-0 en ook de 10-0 nog. Hierna volgde het eindsignaal.
De strafworpen wisten we dankzij Afke ook nog te winnen met 1-0.
De aller eerste zaal wedstrijd gewonnen met 10-0!
Keurig gespeeld!
Groetjes Jelte Plantinga