Wedstrijdverslagen 13 en 14 oktober 2017

DTL 1 Herbstmeister

Afgelopen zaterdag speelde DTL de topper in de 3e klas tegen Koru 1 uit Uffelte. Met een punt voorsprong kwam de ploeg van oud coach Anne Durk Lootsma in Hantum een zeer gemotiveerd DTL tegen. Er was DTL alles aan gelegen om als Herbstmeister van het veld te stappen.
De Bouwbedrijf Postma formatie van coach Piet Nieuwenhuizen startte dan ook zeer geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd en pakte al snel de voorsprong. Koru, wat bekend staat om haar snelle en gevarieerde spel, had zichtbaar moeite met het zeer behoudende en uiterst effectieve aanvalsspel van DTL. Bij een 2-2 stand zag het massaal opgekomen publiek een DTL die al een behoorlijke klap aan Koru uitdeelde door 6 keer op rij te scoren. De gemoederen bij de gasten liepen hierbij zelfs zo ver op dat de prima leidende scheidsrechter Bouma enkele heren van Koru de gele kaart moest tonen wegens zeer onsportief gedrag. DTL bleef rustig door korfballen maar zag Koru op slag van rust de marge wel iets verkleinen tot een 8-4 ruststand.
Nu was het zaak om Koru niet in de wedstrijd terug te laten keren en direct in de 2e helft de voorsprong weer uit te breiden. Dit slaagde prima want met 2 uitstekend uitgespeelde aanvallen na rust had DTL feitelijk de genadeslag uitgedeeld. Waar Koru zich vooral bezig hield met het mopperen op alles en iedereen wist DTL hele lange aanvallen op te zetten en zeer professioneel de wedstrijd uit te spelen. Koru wist het gat nog even iets te verkleinen maar DTL wist, na een tactische wissel van de coach, de voorsprong andermaal uit te breiden en bij een 13-7 stand floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.
Een uitstekende wedstrijd en DTL staat de gehele winter bovenaan als Herbstmeister. Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar de eerste klap is duidelijk een daalder waard! Nu is het zaak om de goede vorm mee te nemen in de zaal. Hierin is Westergo op 11 november de eerste tegenstander in het MFA van Holwerd. DTL zal er dan ook weer alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

DTL D2 - Wêz Warber en Fluch D1

We moesten vandaag tegen Wez Warber en Fluch D1 spelen, ze waren heel lang. Ze stonden eerst 0-1 voor en toen 0-2 en toen 0-3. Maar toen scoorde Anne Fleur en toen was het 1-3 en toen scoorde Willen Dirk dus 2-3. En daarna scoorde Yme Hille en werd het 3-3. Dus spannend!!! En toen scoorde Remco dus 4-3. We waren toen erg blij en toen was het pauze. Toen waren we heel blij maar we hadden nog niet gewonnen. En toen was de pauze voorbij. En toen scoorde Reinder, dus 5-3. Maar toen was het 5-4 en kregen Wez Warber en Fluch veel kansen, maar het lukte hun niet om te scoren. Toen ging gelukkig het fluitje:-) en waren we super blij!!! En waren we kampioen😊 We gingen met de auto's toeteren in Hantum.
Bedankt Jacco & Pieter Christiaan voor het coachen
Groetjes Jesse Wiersma

V&V F1 - DTL F1

Vrijdag de 13e, altijd weer een spannende dag. In de avondschemer zijn we op weg naar Garyp voor (waarschijnlijk) de belangrijkste wedstrijd van het jaar.
Via de prachtige centrale as, een stuk of 4 rotondes rond gecirkeld (terugweg per ongeluk al op weg naar Leeuwarden in plaats van Dokkum), komen we mooi op tijd aan in Garijp. Daar aangekomen moeten we door een soort van ijzeren draaicirkel om bij de kleedkamers te kunnen komen. Gelukkig gebeurd dit zonder kleerscheuren.
Twee weken geleden moest ons ploegje ook aantreden tegen V&V F1. Helaas, de geweldige inzet was toen net te weinig om er een gelijk spel uit te halen. V&V voor de wedstrijd al zeker van het kampioenschap, ziet er nu ook weer sterk uit, met 2 coaches die hun team behoorlijk kunnen motiveren. Gelukkig hebben wij ook twee fantastische coaches. Als we vandaag winnen kan ons ploegje ook kampioen worden. En wat is er nou mooier dan tegen de koploper te winnen. De messen zijn dan ook goed geslepen in Garyp.
De wedstrijd is nog maar net van start en V&V neemt direct de leiding. ‘Het zal toch niet…’ Nee, het zal vandaag niet…, want Klaas is vandaag erg goed in vorm. Hij weet regelmatig het spel van de tegenstander te ontregelen door de bal van de tegenstander te pakken. En plots na een snelle en effectieve aanval van DTL weet Klaas ook nog te scoren. Helemaal geweldig. Helaas, V&V is niet van slag en pakt vlak daarna weer de leiding, 2-1. Er wordt hard (maar sportief) gestreden. Daarna lijkt er een status quo opgetreden, want de ploegjes zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maar op een bepaald moment weet Jelle Meindert dit te doorbreken, door via een prachtige afstandsschot te scoren. Via een 2-2 stand gaan we de pauze in.
Marrit en Isa weten ons ploegje op het juiste spoor te houden, want na de ranja komen er steeds meer kansen. Het lijkt er op alsof DTL wat sterker wordt dan V&V. Regelmatig weten ze de bal van de tegenstander te onderscheppen en dan weer snel de aanval te pakken. V&V begint al wat zenuwachtig te worden want er wordt binnen de 10 minuten al weer een speler gewisseld. Het enige wat DTL nog vergeet is een punt te scoren. Maar dan ineens weet Jelte toch een kans te benutten en zorgt er voor dat DTL op voorsprong komt. Geweldig. Voor het eerst deze avond nemen we de leiding, en het lijkt er steeds meer op dat we deze voorsprong kunnen behouden of zelfs uitbreiden. V&V doet nog meerdere pogingen, en natuurlijk heeft DTL wel een beetje geluk dat V&V vergeet te scoren, maar ook DTL laat wel eens opgelegde kansen liggen. Uiteindelijk ziet Klaas kans om de voorsprong uit tot een eindstand 2-4. Hartstikke mooi natuurlijk. Een kleine domper voor V&V, maar ze zijn toch kampioen geworden.
Een sponsorbord met de tekst ‘De Timmermantsjoender’ hing langs het korfbalveld van Garyp, maar vanavond vrijdag de 13e was er maar één ‘Tsjoender’ en dat was ons ploegje DTL F1.
Spelers, Marrit en Isa, gefeliciteerd met het ‘gedeelde’ kampioenschap met V&V.
Jelle Meindert Miedema