Wedstrijdverslagen zaterdag 7 oktober 2017

DTL 1 trotseert de regen en wint van Roreko

Afgelopen zaterdag speelde DTL een uitwedstrijd in de Wijk tegen Roreko. De weersomstandigheden waren niet al the best. Bij aankomst op het sportcomplex regende het nog, maar toen de wedstrijd op het punt stond te beginnen was het droog.
De bouwbedrijf Postma formatie begon slecht aan de wedstrijd. De eerste minuten was het zoeken naar de goede kansen. De kansen die DTL niet wist te benutten, gooide Roreko er wel in en dat resulteerde in een 3-1 voorsprong voor de ploeg uit de Wijk. Aan DTL de taak om aan te haken bij Roreko. Gelukkig werd dat snel gedaan en kwamen de Hantumers terug tot 4-3. Verdedigend maakte DTL veel fouten, waardoor driekwart van de doelpunten van Roreko strafworpen waren. Doordat DTL verdedigend bijna geen fouten maakte en aanvallend de ballen er in gooide, stond het bij rust alweer gelijk, 6-6.
In de tweede helft was het weer Roreko dat het voortouw nam. Door een aantal fouten van DTL wist de ploeg uit de Wijk uit te lopen naar 9-7. DTL zat echter steeds beter in de wedstrijd en de aanvallen werden mooier, langer en resulteerden vaker in doelpunten. Bij een 9-8 stand begon DTL tactisch te wisselen, hierdoor werd de voorsprong uitgebreidt naar 10-12. De mokerslag voor Roreko kwam toen de Hantumers in de laatste minuten een belangrijke vrije bal verzilverden. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd en de eindstand bedroeg 11-13. Het moest van ver komen, maar de 2 punten gaan mee terug naar Hantum. Volgende week speelt DTL haar laatste (thuis)wedstrijd van dit seizoen. Om 15:30 spelen we tegen Koru uit Uffelte, een mooie strijd in de bovenste regionen van de competitie. Na de wedstrijd zijn er nog hapjes en drankjes, dus we hopen dat er zoveel mogelijk mensen komen en dan maken we er met zijn allen een gezellige middag van! Tot volgende week!


 It Fean/Boelenslaan 3 - DTL 2

Spanning en sensatie tot de laatste minuut
7 oktober jongstleden begaf het tweede team van DTL zich naar het regenachtige Surhuisterveen waar de een na laatste competitiewedstrijd zou plaatsvinden tegen It Fean/Boelenslaan 3. Op een niet al te droog veld, zeg maar gerust moerasachtig, maakt DTL zich klaar met in de aanval Oane, Marrit, Gerbrich en Eelke en in de verdediging Wietze, Alma, Jacco en Antje. De wedstrijd wordt gestart en het eerste doelpunt valt aan de kant van DTL, Gerbrich krijgt een strafworp mee en vervolgens wordt deze bezegeld door Eelke.

Daarna gaat de puntentelling redelijk gelijk op. It Fean maakt een afstandschot, vervolgens krijgt Wietze een strafworp mee, welke Jacco bezegeld. It Fean maakt een uitstarter en Oane maakt een doorloopbal. It Fean maakt een afstandschot, Jacco maakt een afstandschot. Op de stand van 4-4 valt het stil bij DTL en maakt It Fean een omdraaibal, afstandschot en kleine kans waardoor in de rust de stand 7-4 is in het voordeel van It Fean. In de rust wordt geconcludeerd dat DTL meer energie in het spel moet gaan steken om dit tot een winstgevende wedstrijd te kunnen maken. En zo geschiedde het.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft levert Wietze vrijwel direct een afstandschot op en countert It Fean met een afstandschot. De stand is nu 8-5 in het voordeel van It Fean. Vervolgens maakt Oane een afstandschot, Antje een doorloopbal, Wietze een afstandschot, Oane weer een afstandschot en Eelke een afstandschot. Zo zijn de rollen omgedraaid en is de stand 8-10 in het voordeel van DTL. Vervolgens scoort It Fean een uitstarter en Jacco een afstandschot. Na een doorloopbal van Eelke, waardoor de stand 9-12 is, komt It Fean met een drietal doelpunten op de proppen. Een uitstarter, strafworp en afstandschot zorgen ervoor dat de stand 12-12 wordt. De minuten die hierna volgen zijn allesbepalend voor de eindstand en reputatie van DTL. In deze uiterst gespannen tijd bijt It Fean het spits af met een afstandschot. Oane antwoord met een afstandschot. Antje maakt een doorloopbal en It Fean krijgt een vrije bal die wordt afgerond. It Fean krijgt nog een vrije bal en Oane gooit er nog en afstandschot in.

Op dit moment van de geschiedenis zijn we op een gelijkspel gekomen van 15-15 en geeft het de scheidsrechter aan dat er slechts 1 minuut speeltijd resteert. U kunt zich voorstellen dat menig toeschouwer op het puntje van de stoel zit en menig speler in de hoogste staat van alertheid verkeert. De scheids fluit, It Fean heeft de bal. It Fean speelt en verliest de bal. De bal wordt met enige haast van de verdediging naar het aanvalsvak begeleid, waar DTL nu doelgericht de aanval opzet. En daar is het moment. Waar DTL die hele minuut al op wacht. Zou het nog kunnen? Antje loopt door en neemt daarmee beide vrouwelijke verdedigers van dat vak mee onder de korf. Jacco ziet het gebeuren, twijfelt geen moment en gooit de bal naar Alma, die helemaal vrij wordt gelaten. Alma ziet de verdediger aankomen, maar beide weten dat het te laat is. Alma schiet de bal omhoog. De bal gaat richting korf en iedereen staart naar de bal en de tijd lijkt even stil te staan. De bal stuit op de rand, op de andere rand en vervolgens valt deze door de korf omlaag, een doelpunt! Menig speler heeft het niet meer en produceert geluiden van euforie.

Maar de wedstrijd is nog niet afgelopen, DTL moet voorkomen dat It Fean nog een doelpunt maakt ander is alles voor niks geweest. It Fean speelt de bal misschien één of twee keer rond en dan klinkt het eindsignaal. 15-16 is de eindstand en daarmee heeft DTL 2 punten te pakken. Volgende week staat De Granaet 3 op het programma wat ook de laatste wedstrijd is van de herfstcompetitie op het veld. Iedereen een fijne week toegewenst en graag zien wij u 14 oktober Yn’e Bedelte.


DTL A1 tegen Udiros A2

Op dinsdagavond 3 oktober heeft de A1 van DTL tegen de A2 van Udiros gespeeld.
Udiros begint direct met een voorsprong van 0-2. Daarna maakte Miranda het goed tot 2-2. Udiros vond dat niet zo leuk en het werd 2-4. Vervolgens zorgden Miranda (2×), Anna (3×) en Baukje voor de ruststand van 8-4. De 2de helft begint goed. Dankzij Baukje, Anna, Miranda en Marije komt de stand op 12-4. Udiros werd wakker en bracht de stand op 12-6. Na nog meer doelpunten van Miranda, Baukje, Marije (2×) en Udiros (2×) is de eindstand 16-8 voor DTL.
Groeten Annick Tilma


 Spannum D1 - DTL D1

Zaterdag moesten we tegen Spannum D1
Thirza was niet mee
Danique was mee
We hebben helaas met 7-0 verloren
D1 DTL
Groetjes Marije


DTL D2 – Veenwouden D1

Hallo!
Zaterdag 7 oktober hadden we een thuiswedstrijd tegen Veenwouden.
Eerst scoorde Willem Dirk een oploop bal.
Even later scoorde Reinder van een afstand.
En daarna scoorde Reinder weer.
Voor de pauze ging het heel goed!
We stonden voor met 3-0.
Toen was het pauze. Het ging steeds harder regenen.
Na de pauze ging het helemaal fout.
We verloren met 3-7.
We gingen snel naar huis om te douchen want we waren helemaal nat en heel koud!
Groetjes Yme Hille


NQL E1-DTL E1

‘Tis weer voorbij die mooie zomer, die zomer die begon zowat in mei….’. Grijs, grauw en koud is het vandaag. Een ritje naar Rinsumageest staat vandaag op het programma. Onderweg worden de plezierjachten al uit de Ee getakeld, kun je nagaan wat voor weer het is. We zijn ietwat laat weggegaan, dus tijd voor een warming up is er niet bij. Gelukkig ligt het korfbalveld redelijk ver gelegen van het overigens prachtige MFC De Beijer, dus daar aangekomen heeft iedereen al een warming up gehad. Ondertussen is ons topteam DTL F1 ook goed bezig tegen NQL F1.
Vol goede moed wordt begonnen tegen NQL. Vorige keer thuis gewonnen met 6-3 en vorige week zelfs gewonnen tegen de koploper De Wâlden. Anne en Antje zijn ook beiden mee dus dat moet goed komen…. Maar het lijkt alsof team NQL E1 is gegroeid in hun spel. Ze beginnen met een volwassen team aan de strijd en je kunt merken dat ons ploegje daar wel wat moeite mee heeft. Voor we het weten hebben we een achterstand van 2-0. Gelukkig weet Tineke de achterstand terug te brengen tot 2-1. Maar NQL is vandaag sterk, sterk in de aanval en sterk in verdedigen. Ze weten de voorsprong uit te breiden naar 3-1. Maar dan komt Alie Margriet op schot. De laatste tijd heeft zij zich aardig weten te ontwikkelen tot topscoorder van ons team, en ook nu weet ze de door NQL opgebouwde voorsprong terug te brengen tot 3-2 en vervolgens 3-3. Erg knap. Een mooie tussenstand om te pauzeren.
Na de thee en een goed tactisch overleg met Anne en Antje beginnen we weer met goede moed aan de 2e helft. Je kunt de laatste tijd merken dat er steeds meer goed samenspel is tussen de teamgenoten, maar tegen NQL lukt het vandaag telkens net niet. Er zijn nog een paar mooie kansen om te scoren, maar het moet gezegd ook NQL krijgt behoorlijk kansen. Voorts gaan ze fysiek wat feller de strijd aan… NQL weet de voorsprong uit te breiden tot een 4-3 en op het laatst een 5-3 voorsprong. Jammer maar helaas, vandaag was NQL net een maatje te groot, maar ja het is net als de zomer, ‘je dacht dat er geen einde aan zou komen…’.
Volgende week de laatste wedstrijd tegen (nu weer) de koploper ‘De Wâlden', dat moet vast goedkomen.
Rienk Jan Miedema


Invicta E1 - DTL E2

Hallo Allemaal,
Vandaag moesten we uit spelen tegen Invicta. Het was een leuke wedstrijd. We hebben met 2-0 gewonnen. Jelte Pieter heeft ze allebei gescoord. De strafworpen hebben we ook gewonnen met 3-0. Janelle heeft gescoord en ik ook.
Bedankt Jan voor het coachen
Tot de volgende keer..
Groetjes Jorn