Wedstrijdverslagen zaterdag 30 september 2017

DTL 1 speelt DES te beter in de regen

Onder regenachtige omstandigheden ontving DTL afgelopen zaterdag het onbekende DES uit Norg. Een tegenstander uit de onderste regionen van de 3e klasse dus een ideaal moment om de punten in Hantum te houden. De Bouwbedrijf Postma formatie van coach Piet Nieuwenhuizen zelf doet prima mee in de top en wilde de goede resultaten van de afgelopen weken graag een goed vervolg geven.
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hoogerman liet DES meteen zien de punten vandaag niet zomaar cadeau te willen geven. Het pakte 2 keer brutaal een voorsprong maar DTL kon scorend aan het begin goed meekomen en had bij een stand van 4-2 al het eerste gaatje te pakken. Waar DES vaak al snel de bal kwijt was in aanval liet DTL het veelvuldig opgekomen publiek mooi lange aanvallen zien en wist het vrij gemakkelijk uit te lopen naar 8-3 voorsprong. DTL liet dit seizoen andermaal zien over veel verschillende schijven te kunnen scoren en dit resulteerde in een mooie 12-4 voorsprong bij rust.
Nu was het zaak om na de rust de goede vorm vast te houden en een klinkende overwinning neer te zetten. Echter zoals zo vaak bij een grote voorsprong verslapte DTL na rust iets en hier maakte DES gretig gebruik van. Via enkele doelpunten bracht men de spanning een klein beetje terug. DTL was echter snel weer bij de les en bij een 16-7 stand was de overwinning feitelijk al binnen. Het regende in de 2e helft niet meer de doelpunten als voor rust maar DES was ook niet bij machte om DTL nog aan het wankelen te brengen. Via nog enkele prima uitgespeelde aanvallen wist DTL uiteindelijk een keurige 20-11 overwinning op het scorebord te zetten.
Met nog 2 wedstrijden te gaan voor de zaalcompetitie staat DTL er uitstekend voor. Het is echter zaak om deze vorm vast te houden. Te beginnen volgende week met een uitwedstrijd tegen het eveneens onbekende Roreko in De Wijk. DTL zal er ook dan alles aan doen om de 2 punten mee te nemen naar Hantum.


DTL 2 – Flamingo’s 3

Afgelopen zaterdag speelde DTL 2 thuis tegen de flamingo`s .
Na het verlies van vorige week, waarbij iedereen erg boos en teleurgesteld was, ging DTL 2 zaterdag positief de wedstrijd in om de winst te pakken.
Omdat helaas geen scheidsrechter was ging onze eigen Coach Tjibbe de wedstrijd fluiten.
DTL had er zin in en ging er vol voor, al redelijk gauw werd het al 3-0 voorsprong voor DTL, twee uitstarters van Antje en Wietze met een afstandsschot van Eelke. Kort daarna kwamen de Flamingo` s ook los en scoorden doormiddel van een strafworp 3-1.
Maar daar dacht Jacco anders over en scoorde direct 2 fraaie doelpunten: 5-1.
Flamingo`s was het hier niet mee eens en scoorde vervolgens ook 2 doelpunten, zo werd het verschil kleiner de stand 5-3.
Hierna werd er vrijwel door beide teams om en om gescoord in het voordeel van 3 doelpunten voor DTL. In de rust stond het dan ook 7-4.
In de rust kregen we een positieve toespraak van de scheidsrechter Tjibbe zelf.
Na de rust waren de dames van DTL op schot. Marrit, Nynke en Antje scoorden alle 3 van afstand de stand werd10-4. De uitloop van DTL werd iets kleiner, flamingo`s scoorden namelijk weer 2 mooie doelpunten van afstand 10-6.
Beide ploegen speelden goed en scoorden de laatste minuten van de wedstrijd redelijk gelijk, DTL scoorde nog 3 doelpunten doormiddel van een afstandsschot van Wietze, een mooie doorloopbal van Gerbrich en een strafworp gemaakt door Jacco. Ook de Flamingo`s maakten nog 4 mooie doelpunten.
De Eindstand werd uiteindelijk 13-10 voor DTL 2. We hebben deze wedstrijd gewonnen door rustig en positief te gaan spelen. Kortom een dik verdiende winst op eigen veld!
Alle teams zijn redelijk aan elkaar gewaagd dus er kan nog alles gebeuren
Komende zaterdag tegen de koploper It Fean/ Boelenslaan 3 , we gaan weer full speed om ook in Surhuisterveen de punten te pakken!


Vlug & Vaardig C1 - DTL C1

hallo allemaal,
Op vrijdag 29 september moesten we spelen tegen vlug en vaardig spelen helaas hebben we verloren met 12-6
groetjes Aline Eelkema


DTL D1 - Pallas D1
we hebben verloren met 4-3
de eerste helft. in de aanval zaten: Wilmer, Tsjisse, Maayke en Menno en in de verdediging Jacob Riemer, Marije, Thirza en Jan Hindrik.
er werd (bijna) direct gescoord, maar de tegenpartij scoorde ook dus stond het 1-1 gelijk. zo ging het steeds door: 1-2 -> 2-2 -> 2-3 -> 3-3. Tot op 3-3 want daarna scoorde de tegenpartij 3-4. maar ja hierna scoorde niemand meer... en toen was de wedstrijd afgelopen. maar het was leuk! :-)
van Wilmer Kai Tilma


Wez warber en Fluch D1 tegen DTL D2.

Nu zit ik hier achter de computer met een bakkie koffie een stukje te schrijven over een korfbalwedstrijd van gisteren van de DTL D1.
Reinder moet eigenlijk een stukje schrijven, korfballen vind hij machtig, maar schrijven ........
Daar had hij geen tijd voor moest vandaag gevist worden.
Dus trouwe lezers nu moeten jullie het maar met een paar kreten doen van Reinder van gisteren.
Voor de wedstrijd: Ben iets zenuwachtig ze staan op de tweede plaats.
We kunnen ze wel verslaan, anders kunnen we geen kampioen meer worden.
Na de wedstrijd: Ze waren heel de groot, was een meisje bij die was al 12 jaar.
Ze konden wel in de Cs
Ze pakte alle ballen van ons af we hadden geen kans..
We hebben ons best gedaan ze waren te lang.
Jacco was wel tevreden over ons.
We staan nu gedeelte op de eerste plek.
Gelukkig heb ik toch nog een punt gescoord van ver weg.
Ben echt niet te laat op bed gekomen.
Dus trouwe lezers jullie begrijpen het misschien al ze hebben verloren 8-1 van Wez Warber en Fluch. Ondanks dat ze super hun best hebben gedaan. De volgende keer beter jongens en dames.
Jullie zijn allemaal toppers !!!!!!!.
Moest jullie allemaal de groeten doen van Reinder.


DTL E1 – De Wâlden E1

Zaterdag 30 september 2017, een datum die over vele jaren een eigen bladzijde krijgt in het jubileumboek van DTL. De Wâlden E1 komt als terechte koploper naar Hantum. Een zware dobber vandaag..... De wedstrijd gaat in de eerste helft qua inzet en spel gelijk op. Alleen de score loopt uit de pas. Halverwege de eerste helft is de stand 0-3. Tineke mist de korf maar net, waarna Rienk Jan de bal precies de korf in mikt. Het eerste punt staat op het scorebord. Vol goede moed verder. Bij het rustsignaal is de stand echter opgelopen tot 1-5. Dat wordt een zwaar bekertje ranja.
Na de rust hangen de schoudertjes niet naar beneden maar staat de kin omhoog. En dan begint het feest. Met volle kracht vooruit wordt De Wâlden korfballes gegeven. Het team draait op volle kracht en aan Alie Margriet de eer maar liefst 4 ballen in de korf te kieperen. De stand is 5-5 en de hartslag van de ouders aan de lijn loopt stevig op. Zweet op het voorhoofd en met geknepen billen het slot van de wedstrijd tegemoet. De Bedelte ontploft als Rienk Jan de 6-5 maakt. WAT EEN FEEST! Al snel volgt het zo gewenste eindsignaal. Wat een wedstrijd.

Groetjes Jelte Tsjerk Meijer


DTL E2 –Wik E2

Hallo allemaal,
Vandaag hebben we tegen Wik uit Damwoude gespeeld, op het korfbalveld in Hantum. We moesten om 11 uur spelen, dat was fijn want dan konden we het s morgens lekker rustig aan doen.
We begonnen te spelen maar moesten toch allemaal nog een klein beetje wakker worden.
Daardoor kwamen we met 0-1 achter. We speelden verder en door een overtreding mocht
Ylse een strafworp maken en dat ging goed. 1-1
Toen gingen we verder, wel speelden steeds mooi over en iedereen kreeg de bal, maar door een onderschepping van wik kwamen we achter met 1-2, toen was het tijd voor ranja. Pauze
Na de pauze was wik iets sterker en wist steeds de bal af te pakken.
Toen scoorden ze nog 1 keer en werd de eindstand 1-3 voor wik zodat we de wedstrijd hadden verloren.
Toen gingen we strafworpen maken die deden we super goed. We wonnen met 3-0 strafworpen
Groetjes, Jelte Pieter Postma


DTL F1 – Vlug en Vaardig F1

Ons team was op volledige sterkte, met wel 9 spelers: Klaas, Afina, Jelle-Meindert, Jesse, Janyke, Jelte, Afke, Wietse Niek en ik zelf!
Onze trainers hadden ons een traktatie beloofd als we wisten te winnen, want we moesten tegen een hele sterke tegenstander.
We begonnen de westrijd gelijk goed met een geweldig schot van Jelle-Meindert, maar helaas er net niet in. Even later schoot hij wel raak, 1-0! De eerste helft was heel erg spannend. We speelden heel fanatiek en verdedigden goed, maar wisten niet meer te scoren. Vlug en Vaardig kreeg veel kansen, maar wist ook niet te scoren.
Na de pauze waren we even in slaap gevallen, want we vergaten te verdedigen en toen stond het gelijk 1-1. Vervolgens miste Jesse de korf op een millimeter, maar een paar minuten laten scoorde Jesse wel 2-1! Helaas scoorde te tegenstander ook 2-2. We waren flink aan het zweten en bouwden een mooie aanval op en hieruit kon Jesse scoren 3-2. Vlug en vaardig liet het er niet bij zitten en scoorde 3-3. De laatse minuut ging in…. Jammer genoeg scoorde Vlug en Vaardig toen en verloren we met 3-4. We hebben wel keihard gestreden! Jammer voor de traktatie… Maar Isa en Marrit beloofden ons toch een traktatie als we de strafworpen zouden winnen. Dat hebben we gedaan!
Groetjes Wyneke Edou