Wedstrijdverslagen zaterdag 23 september 2017

DTL 1 trotseert de hitte en wint van de Pein

De bouwbedrijf Postma equipe speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen kv de Pein 1. Gezien de stand op de ranglijst zou DTL de winst moeten pakken, maar toch werd de Pein niet onderschat. De weersomstandigheden waren in tegenstelling tot vorige week prachtig en DTL 1 was ook voor het eerst sinds 2 weken weer compleet, dus alle ingrediënten voor een mooie korfbalmiddag waren aanwezig.

DTL liet meteen zien goed uit de voeten te kunnen op het kunstgras in Opeinde, er werd meteen een 2-0 voorsprong gepakt door 2 rake afstandschoten. De Pein kon door middel van een uitstartbal echter al gauw de aansluitingstreffer scoren,1-2. Tot een gelijkspel kwamen ze (nog) niet, want Grietje scoorde een kansje en bracht de marge weer naar 2, 1-3. Hierna had DTL het scorend lastig, misschien kwam het door de hitte of door het zware kunstgras, maar de Pein profiteerde er slim van. Ze kwamen al gauw terug tot 3-3, voor DTL het teken om een tandje bij te schakelen. Verdedigend hadden de Hantummers het helemaal dicht getimmerd en aanvallend begonnen de ballen de goede kant op te vallen. Al snel scoorde DTL 4 keer achter elkaar en dat resulteerde in een magere ruststand van 3-7.

In de tweede helft nam de Pein het heft weer in eigen handen. Door vlot achter elkaar 3 keer te scoren, naderden ze DTL tot op een punt. Dichterbij kwamen ze echter niet, want door een belangrijke strafworp van Jent Pieter werd het gat weer 2. Hierna drukten de Hantummers goed door en daardoor nam DTL definitief afstand van de Pein. Er werden mooie, lange aanvallen opgezet die (meestal) resulteerden in doelpunten. Door rustig en gedecideerd de wedstrijd uit te spelen werd er overtuigend gewonnen met 9-16.

Volgende week hoopt DTL deze mooie winstreeks door te zetten thuis tegen DES uit Norg. Voorafgaand aan de wedstrijd van 1 speelt DTL 2 om 14:00 tegen de Flamingo’s 3 dus we hopen jullie zaterdag allemaal te verwelkomen op sportveld Yn’e Bedelte om 14:00!


DTS (S) 2 - DTL 2

Soms lijkt een wedstrijd van korfbal best wel op een formule 1 race. Laat dit dan helaas een voorbeeldige vergelijking hebben met de grand prix van vorige week. Met in de negatieve hoofdro; DTL 2 als Max Verstappen, de scheidsrechter als de twee ferrari's, en DTS die als een soort van Lewis Hamilton gewoon hun ding deed en won. Voor de lezers die niks met formule 1 hebben, Max Verstappen werd vorige week al na 7 seconden door de 2 ferrari's bewust dan wel onbewust ingesloten en van de baan gereden. Het resultaat: een kapotte auto en einde van de race. Een race die Lewis Hamilton door zijn ding te doen vervolgens kon winnen. Toegegeven, Max, alias DTL bracht zichzelf enigszins zelf in de penarie door kwalitatief niet het beste te brengen maar de ferrari heeft wel hun wedstrijd beslist.

Goed, terug naar het korfbal. Beide ploegen speelden niet best en met name DTL kon het spel wat de scheidsrechter bepaalde niet thuisbrengen en eigen maken. Een ongemakkelijke ruststand van 5-2 was het gevolg. Aan de hoeveelheid kansen lag het echter niet. Het afronden en de scherpte was er, in tegenstelling tot de fouten, niet bij DTL. Coach Tjibbe was positief en riep vooral op om de sfeer en de motivatie hoog te houden tegen het stugge DTS. De tweede helft was aanzienlijk beter aan de kant van DTL, de pitstop had hen zichtbaar goed gedaan. Het werd een spannende strijd in de laatste 10 minuten en ook al was het tweede van DTL duidelijk beter dan hun tegenstander, de damage was done en in de laatste minuut ging het alsnog mis. DTL heeft genoeg kansen gehad maar kon het niet beslissen. Uiteindelijk bleef een teleurstellende eindstand van 7-6 staan op het scorebord aan het einde van de wedstrijd. Zo blijkt maar weer, ook al start men op pole position, de pitstraat of knock out kan zomaar een feit zijn. Volgende week is er een nieuwe ronde en een nieuwe kans voor DTL 2. En reken er dan maar op dat ze gebrand zijn om te winnen. Full speed!


Mid-Fryslân/Jansma Burdaard D1 - DTL D1

Hallo allemaal,
Ik typ een wedstrijdverslag over de afgelopen wedstrijd. Het ging helemaal niet goed. We hadden 14-1 verloren. Die ene was gescoord door Jacob Riemer. We moesten spelen in Grou tegen mid-fryslân. Dat was het.
Groet
Menno Eelkema


it Fean D2-DTL D2

Vandaag hebben we de derde wedstrijd van het seizoen gekorfbald. We gingen naar Boelenslaan. Vorige week hadden we thuis van ze gewonnen met 5-2. Voor de wedstrijd gingen we met Jacco ingooien. Als we in de wedstrijd 10 keer zouden scoren zou Jacco gaan trakteren.
In de eerste helft maakte Reinder 0-1 met een afstandsbal. Willem-Dirk maakte 0-2 met een oprinbal en Reinder maakte 0-3, weer door een oprinbal. Wat waren wij goed aan het combineren! Yme-Hille maakte onder de korf 0-4 en Danique maakte 0-5. Toen was het pas rust.
In de kleedkamer gaf Jacco ons nog instructies. Kennelijk wilde hij graag trakteren.
In de tweede helft gingen we gewoon door met scoren. Reinder maakte van afstand zijn derde, 0-6 voor ons. Ik maakte daarna een kansje (onder de korf), dat was dus nummer 7. Reinder maakte 0-8 en Yme-Hille 0-9. We wilden graag 0-10 maken en dat lukte! Yme-Hille scoorde van afstand: het was 0-10!!! Op het eind maakte Jesse nog 0-11. Toen de scheids affloot gingen we juichend en op de schouders het veld af. Jammer genoeg kon Willem-Dirk vandaag geen buikschuiver maken, het veld was te droog. Nu moet Jacco ons nog trakteren.
Ik heb nog nooit met zoveel gewonnen, dat wil ik wel vaker. Hopelijk volgende week weer, we spelen dan weer uit, in Goutum.
Groetjes, Anne


DTL E2 - de Pein E1

DTL ging vliegenssvlug van start door Yellina, ze scoorde twee doelpunten omdat haar maat haar niet verdedigde. De Pein scoorde ook een keer. Yellina maakte daarna haar derde doelpunten mede door goed samenspel met haar teamgenoten. Vlak voor rust werd het 3-2. Na de pauze wist De Pein gelijk te maken. Gelukkig wist Jelte Pieter ook te scoren. Maar DTL won niet want ook De Pein wist 4 doelpunten te maken. We hebben een leuke wedstrijd gespeeld en invaller Jan heeft goed gecoached. De strafworpen wonnen we met 3-0!
Groeten Yellina


DTL E3 - de Lauwers E1

Vorige week speelden we uit tegen de Lauwers. Nu kwamen ze naar Hantum.
De eerste helft begon goed! DTL kwam met 1-0 voor, gescoord door Nyncke.
Maar de Lauwers scoorde al snel de 1-1.
De tweede helft begonnen de Lauwers met een sterke opstelling. En de stand ging al snel naar 1-3. Gelukkig scoorde al snel DTL hun 2e doelpunt gemaakt door Baukje.
De Lauwers waren net iets sterker en maakte de stand tot 2-4.
De Strafworpen hebben we wel gewonnen met 3-1 gemaakt door Nyncke en Elske


Flamingo’s F1- DTL F1

Vandaag een prachtig zonnige dag. De autorit naar Buitenpost is nog een hele uitdaging. Bijna alle wegen er naar toe zijn afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Gelukkig hebben we een ‘sluiproute’ gevonden dwars door het prachtige ‘smûk skaadzjend beamtegrien’ van de Westerein, ‘De Swaech’ en Feankleaster. Ook het laatste stukje geef een wegversperring aan, ‘het zal toch niet….’. Gelukkig, we kunnen het sportveld bereiken.
Het veld ligt er prachtig bij. Onder leiding van Marrit Koster gaat ons ploegje van start. Flamingo’s zetten de vaart er direct in, want ze weten vrij vlot te scoren. Gelukkig is Jelle Meindert goed bij de les en maakt de stand gelijk tot 1-1. Ook Afke is scherp met haar schot en zorgt er voor dat DTL op voorsprong komt tot 1-2. Flamingo’s laten zich echter niet door DTL opzij zetten want ze komen terug tot 2-2. Het lijkt er in de eerste helft op dat beide ploegjes aan elkaar gewaagd zijn. Maar Jelle Meindert laat zich niet van zijn stuk brengen en zorgt wederom voor een voorsprong 2-3. Wietse Niek, inmiddels na 10 minuten van de reservebank gekomen en nog helemaal fris, zorgt er voor dat de voorsprong vlak voor de pauze wordt uitgebreid tot 2-4.
Na een tactische bespreking met Marrit en onder het genot van ranja treedt ons ploegje aan voor de tweede helft. Wietse Niek heeft er zin in want hij maakt al snel weer een punt. Ook Klaas maakt een prachtig doelpunt. Het is inmiddels 2-6. Flamingo’s geven zich echter nog niet gewonnen want zij weten de korf ook weer op de juiste manier te raken, en verkleinen de voorsprong tot 3-6. Ook nu maakt Jelle Meindert weer een doelpunt en breidt de voorsprong uit tot 3-7. Vervolgens doet Wietse Niek weer een duit in het zakje en breidt de voorsprong uit tot 3-8. Flamingo’s hebben de moed nog steeds niet opgegeven en verkleinen het verschil tot 4-8. Maar het lijkt wel of Wietse Niek vandaag is ontketend, want hij scoort al weer. Vervolgens weet ook Jesse te scoren. De stand is inmiddels 4-10. Vervolgens breidt Wietse Niek de stand uit tot een 4-11 voorsprong, en daarna zelfs tot 4-12. Het lijkt er nu wel echt op dat Flamingo’s de moed hebben opgegeven, want de kansen om te scoren voor DTL nemen alleen maar toe. Nog eenmaal komt Flamingo’s echter terug tot een 5-12, maar daarna is het echt gebeurd. Zowel Jesse alsook Afke maken nog een prachtig doelpunt, waarbij goed samenspel tot mooie resultaten kan leiden. De eindstand is dan ook maar liefst 5-14!
Een mooie korfbalochtend en een fantastische uitslag vandaag.
Jelle Meindert Miedema