Wedstrijdverslagen zaterdag 16 september 2017

DTL 1 - WSS 1

Zaterdag 16 september moest DTL het op nemen tegen WSS uit Oude Pekela , DTL en WSS was vorig jaar allebei gedegradeert naar de 3de klasse, dus stond er een mooie kraker op het programma. Het was zaak voor DTL om de punten in hantum te houden. DTL had vaker tegen WSS gespeeld in het verleden, maar je weet nooit met wat voor team ze voor de dag komen. De hoofdsponsor van DTL uit Hantum is Bouwbedrijf Postma, en de balsponsor voor vandaag is MTD Kunstofstof Kozijnen & Montage.
DTL 2 had gewonnen met 12-7 van Parabool 6 in het regenachtige Hantum , door wat onweer was de wedstrijd van DTL 1 wat later om te voorkomen als er iets gebeurd.
Het onweer was weg, behalve nog wel veel regen maar de scheidsrechter besloot te beginnen aan de wedstrijd.

Eerste helft
Het was echter WSS die het eerste doelpunt maakte en de voorsprong pakte van de wedstrijd.
Het was duidelijk dat DTL er achter aan moest om bij te blijven , door een mooie aanval van DTL kwamen ze op gelijke hoogte met een fraai doelpunt van Nynke & pakte DTL de voorsprong een minuut later , Pieter Anne wist raak te schieten. 2-1
Het was moeilijk om te korfballen met alle omstandigheden , maar de beide teams moesten zelf maar een oplossing vinden.
Daarna was het WSS die terug kwam en de voorsprong weer in handen had, waardoor DTL er weer achteraan moest.
In deze fase van de eerste helft had DTL het moeilijk en konden ze even niet meekomen, waardoor WSS een gaatje kon slaan met 3 doelpunten. 3-6
Nu was het aan de DTL formatie om niet in paniek te raken ,en goeie aanvallen op te zetten en blijven te korfballen.
DTL kwam wel terug door een strafworp van Levi & een omdraaibal van Grietje , maar WSS wist de voorsprong te behouden.
In de eindfase van de eerste helft was het spannend , WSS kon het gaatje niet groter maken om meer afstand te nemen.
DTL kwam met floeiende aanvallen knap terug om het gaatje te dichten, maar bleef op achterstand.
De rustand was 8-9 voor de bezoekers.

De tweede helft
Nu was het zaak voor de trainer van DTL om de DTL strijders op scherp te zetten en de wedstrijd in de tweede helft om te buigen.
Voordat we los gingen in de tweede helft hadden we eerst nog het veld verlegd voor de omstandigheden van het weer.
Net als de eerste helft begon WSS te scoren met een afstandschot. 8-10
DTL kwam niet in paniek en ging door met goeie aanvallen op te zetten , Sabine & Jentpieter maakte een afstandschot en DTL kwam op gelijke hoogte met WSS 10-10
Vanaf deze fase in de wedstrijd was het gelijk op , WSS en DTL maakte nog 3 doelpunten. 13-13
DTL kwam hierna beter in de wedstrijd , ze stonden verdedigent goed en wisten door te scoren met een kansje van Jacob & een doorloopbal van Sippy. 15-13
WSS probeerde nog wat te forceren met een wissel.
DTL had het goed voor elkaar en maakte de voorsprong groter met een afstandschot van Sabine & JentPieter. 17-13
Nu was het aan DTL om het zo goed mogelijk uit te spelen en de punten te pakken.
WSS kwam niet meer dichterbij, en DTL had de tweede helft dik verdiend de wedstrijd naar zich toegetrokken.
De eindstand was 20-14 voor de DTL strijders.

Volgende week 23 sebtember speelt DTL 1 tegen De pein 1 uit in Opeinde , hopelijk kan DTL daar weer een goed resultaat neerzetten.


DTL 2 - De Parabool 6

Waar heel Nederland lekker binnen voor de kachel zat afgelopen zaterdag. werd in het hoge Noorden de wedstrijd van DTL 2 tegen Parabool 6 gespeeld. Een enigszins droog veld en 2 fanatieke teams waren de ingrediënten voor een mooie pot korfbal. In het begin was het voor de ploeg van Tjibbe Tilma nog zoeken om het juiste tempo. Beide vakken speelden hoe langer hoe beter en zorgden voor een ruime voorsprong. Er werd bij een stand van 9-5 in het voordeel van de thuisploeg gefloten voor de rust. Coach Tjibbe was objectief over het verloop van de wedstrijd en scherpte de nodige puntjes even aan. Meteen na de rust was het parabool die als eerste wist te scoren. Na een 5 minuten te hebben gespeeld was er in de verte een zwaar gerommel te horen, en nee het was niet de maag van Eelke. Het dreigende onweer was reden voor de scheidsrechter om de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een poosje kon de wedstrijd worden hervat en moest de donder en bliksem van de spelers zelf komen, maar de bui was over. DTL kon ondanks de vele pogingen en kansen nog maar 3 keer de korf vinden. Parabool moest het bij 7 doelpunten in de wedstrijd laten. Eindstand in Hantum: 12-7. Hopelijk het begin van een mooie winstreeks.


Invicta/Frigro/Harkema A3 – DTL A1

Zaterdag 16 september speelde DTL haar tweede veldwedstrijd. Wij openden de wedstrijd met een 0-1 voorsprong door een kleine kans van Miranda. Daarna werd er al snel door de tegenstander een doelpunt gemaakt. Vervolgens werd er om de beurt door beide teams gescoord. We gingen de rust in met een kleine achterstand van 5-4. Met volle moed gingen wij de tweede helft in. Wij brachten de stand gelijk maar vanaf dat moment werd er vooral door de tegenstander gescoord en stonden we al gauw 9-5 achter. De stand en het weer werden er niet beter op. We probeerden ons te herpakken en de achterstand in te halen. Toch konden we geen weerstand bieden en eindigde de wedstrijd met 13-8.


De Granaet C1 - DTL C1

Andries afstand 0-1. Daarna maakte Gretha de 0-2 met een mooi afstandschot, . Even later scoorde de Granaet. Toen maakte Peder een strafworp en stond het 1-3. Ook Andries maakte een strafworp en het stond 1-4 voor DTL. Ook de granaet wist daarna weer de scoren. Maar Peder scoorde daarna een mooi afstandschot en het stond in de rust 3-5.
Rust
Na de rust scoorde Andries het eerste doelpunt met een afstandschot. Daarna scoorde de granaet 2x achter elkaar en het stond 6-6. Maar Britt scoorde een kansje en DTL stond weer voor met 6-7. Maar daarna scoort de Granaet 3x achter elkaar en is het beslist de Granaet wint met 9-7.


DTL D1 - MID FRYSLÂN D1

Zaterdag 16 september om 11 uur moest de D1 spelen. De eerste helft was DTL nog niet helemaal wakker. Want al snel kwamen er 4 doelpunten van de tegenpartij. Het was pauze. Na de pauze kwam ook DTL in actie en Jacob Riemer scoorde een doelpunt. Maar de tegenpartij was nog steeds heel fel en scoorde dus ook nog 1. MID FRYSLÂN maakte een overtreding en dus kreeg DTL een vrije bal. De tegenstander van Reinder stond niet goed op z'n plaats en dus scoorde Reinder de vrije bal. Dat was niet het laatste doelpunt want de tegenpartij maakte er nog 2-6 van. Dat was ook de eindstand. Het was een leuke wedstrijd. Groetjes Maayke Postma


DTL D2 tegen IT FEAN

We beginnen
Remco maakt een mooi doel punt 1-0 DTL
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 1-1
maar maak je niet druk Reinder scoort yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 2-1
maar neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 2-2
Yme Hille is de redder yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 3-2
Reinder ook een redder yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 4-2
Jesse scoort 5_2 einde gewonnen

Goede trainer pieter christiaan goede coach
Jacco was er niet boooooooooooeh!

groetjes willem dirk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


DTL E1 - Flamingo's E3:

Gelukkig bleef het droog deze ochtend, wat na deze week niet bepaald vanzelfsprekend genoemd kon worden, en kon er lekker gekorfbald worden in Hantum. Nadat de scheidsrechter het startsein had gegeven kwam DTL al aardig gauw op stoom en Alie Margriet kon al snel 2 doelpunten maken, gevolg door een prachtkans van Tineke. Door goede samenwerking van het gehele team kon Alie Margriet nog een paar keer mooi vrij komen en werd het al gauw 7-0. Vlak voor het rustsignaal maakte Jelte Tjerk nog net een punt waardoor de ruststand 8-0 werd.
Na een heerlijk glas ranja en nieuwe instructies van trainers Anne en Antje gingen beide teams er weer fanatiek tegenaan. Alie Margriet en Jelte Tjerk zorgden er voor dat de stand op 10-0 kwam te staan Er werd prachtig samen gespeeld waardoor er veel kansen kwamen voor Eelke en Rienk Jan, die de uiteindelijke stand op 11-0 wist te zetten.
Na de wedstrijd het gebruikelijke strafworp schieten, wat óók door DTL werd gewonnen met 2-0.
De strafworptoppers waren Rienk Jan en Jelte Tjerk.


De Pein E1 - DTL E2

De 2e wedstrijd voor DTL E2 vond plaats in Opeinde bij Drachten.
Hieronder volgt het wedstrijdverloop qua punten.
0 - 1 Jelte Pieter
0 - 2 Ilse
0 - 3 Ilse
0 - 4 Jelte Pieter
1 - 4 tegendoelpunt
1 - 5 Jorn
2 - 5 tegendoelpunt
2 - 6 Jorn

De uitslag van de strafworpen was 3 - 1.
Ilse heeft gezorgd voor de 1 aan de kant van DTL


De Lauwers E1 - DTL E3

wij, elvira, baukje, elske, liesbeth en nyncke zijn vanmorgen naar Warfstermolen geweest .
en hebben met 3-0 verloren de strafworpen hebben we 1-1- gespeeld