Wedstrijdverslagen zaterdag 11 maart 2023

DTL 1 - Pallas 1

Zaterdag 11 maart stond de belangrijke wedstrijd tegen Pallas 1 op het programma, de sporthal was ook goed gevuld met supporters. De jeugdteams hebben allemaal mooie spandoeken gemaakt om DTL 1 aan te moedigen, aan het einde van de avond mocht DTL een winnaar uitkiezen.

Om 19.50 begon de wedstrijd onder leiding van arbiter Frank de Leeuw. In de eerste face van de wedstrijd werden er weinig doelpunten gemaakt door beide partijen, DTL had echter wel veel balbezit maar kon dit niet omzetten in een veilige voorsprong op de tegenstander. DTL bleef steeds 1 á 2 doelpunten voor tot de gelijke stand van 5-5. Daarna wist Pallas het initiatief in de wedstrijd over te nemen en wist een voorsprong te maken van 5-8 wat tevens ook de ruststand was.

De tweede helft was DTL vastberaden om het initiatief over de wedstrijd terug te nemen, echter was het Pallas die als snel de korf wist te vinden en hun voorsprong werd groter tot 7-10. Daarna wist DTL te blijven scoren en werd het op ongeveer 5 minuten voor het einde 11 gelijk. De laatste minuten waren bloedstollend waar nog diverse malen werden gescoord door beide partijen. Uiteindelijk wist Pallas de korf het vaakst te raken. De eindstand werd 13-14.

Volgende week speelt DTL om 18.20 in Leeuwarden tegen Wêz Warber en Fluch.


DTL 2 - KVW'22 4

DTL 2 wint probleemloos van KVW’22 4

Afgelopen zaterdag speelde het 2e team van DTL een thuiswedstrijd tegen het 4e team van de nieuwe fusieploeg KVW’22 4. De gasten afkomstig uit Oostwold (OWK), Leek (Rodenburg) en omstreken staan in de middenmoot van de 4e klasse. DTL 2 doet nog volop mee om de felbegeerde promotieplaatsen en staat maar 3 punten en een wedstrijd minder gespeeld achter de beide koplopers AVO 6 en Wêz Handich 4. Winst vandaag was dus noodzakelijk voor het team van coach Wytse Kuipers.

Om klokslag half 7 was het scheidsrechter de Boer uit Burgum die de wedstrijd in gang floot. De intenties van de Hantumers was direct duidelijk want al snel pakten ze de 1-0 voorsprong. De gasten lieten echter zien dat DTL niets cadeau kreeg want tot 2-2 ging de strijd gelijk op. Maar daarna nam DTL het heft in handen en pakte het 2 goals voorsprong. Tot 6-4 bleef het verschil 2 goals maar daarna liet DTL zien dat er voor de gasten vandaag niets te halen viel. Met 4 goals op rij was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Desondanks was coach Kuipers niet geheel tevreden en liet hij 2 dames van vak wisselen. Vervolgens was het in beide vakken even zoeken naar het juiste gevoel. Dit leverde zelf enkele onderlinge frustraties op maar toen de kou (letterlijk) weer uit de lucht was ging DTL door met waar het was gebleven; het scoren van goals. KVW’22 4 bood nog enige tegenstand aan het eind van de eerste helft waardoor er om en om goals vielen en beide ploegen bij een 13-7 stand de kleedkamers opzochten.

Een prima eerste helft waarin het spel soms nog wel iets beter kon maar gezien het scoreverloop totaal geen zorgen. Nu was het zaak de vele supporters te trakteren op net zo’n goede 2e helft. Dat leek aan het begin van de 2e helft prima te lukken want door wederom 4 goals op rij te scoren werd de voorsprong op 17-7 gezet. Na om en om aan beide kanten een goal kwam er vervolgens want zand in de soepel lopende DTL motor. Mede door het uitvallen van een speler van DTL was het even zoeken naar het juiste ritme. Hier maakten de gasten dankbaar gebruik van want de achterstand werd verkleind tot 18-11. Gelukkig pakte DTL de draad vervolgens weer op want middels een aantal afstandsschoten wist men de stand op 22-11 te zetten. In volgelopen sporthal zagen alle aanwezigen dat beide teams aan het eind van de 2e helft beide nog 2 keer wisten te scoren waarmee de eindstand op 24-13 kwam te staan.

Een probleemloze overwinning voor DTL 2 die daarmee het gat naar concurrent Wêz Handich 4 wist te verkleinen tot 1 punt. Met nog 3 duels te gaan heeft DTL nog steeds alles zelf in eigen hand. Volgende week op zaterdag 18 maart mag DTL 2 om 13.00 uur op bezoek bij de studenten van de Parabool 5. Een niet te onderschatten ploeg maar met dezelfde instelling als vandaag zal DTL er alles aan doen om dan ook de punten mee naar Hantum te nemen.


DTL C1 - Invicta/Frigro C1

Totale chaos… de tegenstander waren hun shirts vergeten. We wachten in spanning af. Gelukkig het werd opgelost, ze speelden allemaal in een andere kleur. We konden beginnen, en dat deden we goed. Een oploopbal van Tineke, voorsprong 1-0. Maar Invicta maakte al snel 1-1. Wij speelden een beetje rommelig en gehaast, maar toch kwamen we weer op voorsprong. Schotje van Jelte Pieter 2-1 al snel weer 2-2 en al snel 2-3. Tijd voor actie! Tineke 3-3. Jorn 4-3. Nyncke 5-3. We kregen de smaak te pakken. Jelle Meindert 6-3, en toen brachten we Eelke in stelling, tijdens de warming-up schoot hij elke bal een meter over de korf, maar tijdens de wedstrijd… 7-3 van Eelke. Janelle 8-3 en 9-3. Invicta 9-4. Jorn 10-4.


Wik D1 - DTL D1

Vandaag moesten we naar Damwoude. We mochten spelen in de nieuwe accommodatie van Wik een hele mooie nieuwe hal. Het begon met vier mooie doelpunten van klaas 0-4 was het toen. En daarna scoorde Wik een doelpunt. Toen scoorde Liesbeth een mooie strafworp. 1-5 was het. En toen scoorde Jelte nog een mooi afstandsschot. 1-6. Toen was het rust. Toen was er een wissel van Jesse en Rudmer voor Klaas en Rik. en Gwen voor Berber. Vlak nadat Gwen erin was scoorde ze meteen. 1-7. En daarna Rudmer met een omdraai bal. 1-8. Toen scoorde Gwen een mooi afstandsschot. 1-9. Daarna scoorde Rudmer nog een afstandsschot. 1-10 Daarna scoorde Jesse de 1-11 met een prachtig afstandsschot. En Rinze maakte de 1-12 met een afstandsschot. En als een mooie afsluiter Jelte met een mooi afstandsschot. Met betrouwbare bron heb ik gehoord dat de trainer heel tevreden was over onze inzet. (wel veel afstandsschoten) 😂😂😂
Groetjes Rudmer.


DTL F1 - TFS F1

De F'jes moesten deze zaterdag aantreden tegen TFS F1. De eerste helft startte spannend. TFS begon met scoren, en zij stonden ook even een tijdje voor met 0-3. Bij de derde doelpunt, kreeg Marijke de bal. En zij zag dat Jacob Jesse vrij stond. De scheids floot en zij gooide de bal direct naar hem toe, en zo scoorde Jacob Jesse het eerste doelpunt voor DTL. Door mooi spel met elkaar, kon ook Marianna scoren en werd de stand 2-3 in de pauze.

In de pauze was het de kans voor de ouders om even de korf proberen te raken (en dat ging goed), samen met hun dochter of zoon.

De tweede helft gingen alle korfballers er weer voor. DTL had het wel wat zwaarder. TFS had de korf namelijk goed gevonden, en scoorden tot 9 doelpunten. Mark had een doelpunt gescoord, maar deze werd afgefloten door een overtreding van DTL. Helaas telde deze punt niet. Dit liet Jesper niet op zich zitten, en scoorde. DTL probeerde nog te strijden, om het gat kleiner te maken. Folkert Durk scoorde nog een mooie schot, en zo werd de eindstand 4-9.

Na de wedstrijd was het tijd voor de strafworpen. Dit deed DTL keurig! Wat een mooie techniek, en dit was te zien aan de eindstand, dit hebben ze gewonnen met 4-1. De doelpunten zijn gemaakt door Folkert Durk, Marijke, Jesper en Mark.