Wedstrijdverslagen zaterdag 18 februari 2023

NQL 1 - DTL 1

Afgelopen zaterdag mocht het eerste van DTL spelen tegen NQL in Ferwerd. De thuiswedstrijd werd met dubbele cijfers gewonnen maar dat is natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Vorige week had DTL een belangrijke wedstrijd tegen KV Leeuwarden gewonnen waarmee de koppositie werd gehandhaafd. En voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend dat WWC had gewonnen van de nummer twee in de poule: Pallas '08. Dit betekende dat DTL bij winst maar liefst drie punten los zou zijn van Pallas '08 en daarmee werd de wedstrijd net zo belangrijke als die van vorige week.

DTL opende de wedstrijd sterk met een 0-5 voorsprong op NQL en houdt daarna de voorsprong goed vast met zo nu en dan een doelpunt van NQL. De eerste helft verliep niet perfect, ondanks dat er genoeg kansen waren stagneerde het scoren zo nu en dan bij DTL. De ruststand bedroeg 7-16 in het voordeel van DTL. De opdracht van trainer Jan in de pauze was om minder (het liefst géén) doelpunten meer tegen te krijgen in de tweede helft en het scoren door te zetten tot in de laatste minuut. In de tweede helft was het spel wederom niet altijd even soepel maar het scoren ging gelukkig wel door. De laatste 10 minuten werd ook de onbetwiste inzet van de reservespelers beloond met speelminuten voor 5 spelers van het tweede. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een eindstand van 12-27 gewonnen en daarmee de koppositie in de poule versterkt.

Ook werd mij gevraagd door de tegenstander waar al die mensen vandaan kwamen op de tribune, normaal was die nooit zo gevuld liet hij mij weten. Ik kon hem met gepaste trots mededelen dat het de trouwe supporters van DTL betroffen, zij die stad en land door reizen om ons elke wedstrijd weer aan te moedigen. Langs dit medium ook weer onze hartelijke dank voor de support van afgelopen week!
De eerstvolgende wedstrijd zal pas weer worden gespeeld op 11 maart. Wij hopen jullie dan allemaal weer te mogen verblijden met een spannende thuiswedstrijd tegen nummer twee in de poule: Pallas '08. Bij winst is DTL vrijwel zeker van het kampioenschap in de 3e klasse, en daar is het wat ons betreft wel weer eens tijd voor. Iedereen fijne weken gewenst en hopelijk tot 11 maart!


DWA/Argo 3 – DTL 2

Afgelopen zaterdag moest het tweede van DTL het opnemen tegen het derde team van korfbalclub DWA/Argo. Om nog in de race te blijven om te promoveren zal DTL 2 deze wedstrijd beslist moeten winnen. Gezien de stand in de competitie moet dat geen onmogelijke opgave zijn. Het team van DWA/Argo heeft namelijk nog meer één enkele punt weten te behalen en staat onderaan in het klassement. Dit betekent uiteraard niet dat DTL 2 de wedstrijd moet onderschatten en dat ze op een indolente manier kunnen gaan spelen. Het team vertrekt daarom met volle focus vanuit Hantum naar het Groningse Winsum.

Voorafgaand aan de wedstrijd hield coach Wytse nog een scherpstellende toespraak. De Ripperdahal in Winsum beschikt over een houten vloer en is daarom gemakkelijk om op uit te glijden. Gelukkig is coach Wytse van alle markten thuis en had hij zelfs hier een oplossing voor; haarlak onder het schoeisel spuiten. Om 13:45 luidde het eerste fluitsignaal van arbiter John Pettinga en begonnen de spelers met volle moed en stroeve zolen aan de wedstrijd. De spelers van DTL 2 bleken de focus in het begin even verloren te zijn en de opponent komt al snel op een 1-0 voorsprong te staan. Gelukkig liet DTL 2 deze voorsprong van de Groningers niet toe en wisten ze zelf de leidende positie in te nemen door een aantal keer de bal door de korf te schieten. Nadat ook Peder een treffer wist te maken stond er een stand van 1-4 op het scorebord. De scheidsrechter bleek niet veel te permitteren en heeft de tegenpartij veel vrije ballen geschonken. Gelukkig wist de wederpartij deze kansen niet te benutten en raakte de bal na deze vrije worpen alleen de buitenkant van de korf.

Omdat de wissels en de supporters op de bank onwijs onder de indruk waren van de korfbalkunsten van DTL 2 is het precieze scoreverloop helaas niet door iemand naast het veld bijgehouden. Wel is goed bijgebleven dat DTL de wedstrijd domineerde en telkens met een veilig aantal punten het duel leidde. In de tweede helft zwakte de goede samenwerking tussen de spelers in het aanvalsvak van DTL wat af en werden veel ballen door de tegenstanders onderschept. Dit resulteerde in het wijzigen van de spelers in het veld en zo kregen ook de spelers op de bank de kans om hun benen te strekken. Tijdens de hele wedstrijd wist DTL 2 het gele doelwit van de tegenpartij goed te bewaken en kon DWA/Argo maar 5 maal de bal de binnenkant van de korf laten zien. Intussen wist DTL door de zelfgecreëerde kansen 13 keer een doelpunt te maken. Het doel van deze wedstrijd is bereikt en de Hantumers nemen 2 doelpunten mee naar huis.
In verband met de voorjaarsvakantie worden de DTL leden en supporters twee weken rust gegund en zal de competitie worden hervat op zaterdag 11 maart. DTL 2 zal dan een thuiswedstrijd spelen tegen KVW 4.


Flamingo's A2 - DTL A1

De wedstrijd begon om 16:15 tegen Buitenpost. We hadden Reinder en Yme Hille van de B1 mee. Het eerste doelpunt kwam al in de 9'e minuut door Menno. Daarna maakte Yme Hille een punt. Toen hadden de tegenstanders een punt. Jacob Riemer maakte het 3e doelpunt. Toen kwamen er helaas 2 punten bij voor de tegenstanders, maar Maayke kreeg in de 29'e minuut de kans en scoorde! In de rust stond het 4-4. Yme Hille werd gewisseld voor Reinder. Die scoorde meteen in de in de 31'e minuut. Maayke en Gerbrich scoorden allebei een punt op de 42'e en 43'e minuut. Helaas weer een puntje van de tegenstanders tussendoor, maar Reinder scoorde daarna weer een punt. Maayke scoorde ons laatste doelpunt in de 50'e minuut. De wedstrijd is met 9-9 geëindigd.
Met vriendelijke groet,
Gerbrich Mol


DTL B1 - It Fean/Boelenslaan B1

Het is zaterdag 18 februari 2023, de zaterdag waar DTL B1 al een paar dagen naar uitkijkt. Dit is namelijk de dag dat ze weer met hart en ziel tegen It Fean mogen strijden. En niks was minder waar, het was weer een bloedstollende wedstrijd. Om 11 uur floot de scheids en begon DTL met hun eerste aanval. It Fean verdedigde natuurlijk hartstikke goed, maar dat werd ook direct afgestraft. Reinder werd tegengehouden in zijn doorloopbal waardoor hij direct een strafworp meekreeg. Doodse stilte… BAM! Hij gooit hem er in wat de stand 1-0 maakt. Er wordt even geschreeuwd waarna er volle concentratie wordt gevraagd in het vak van de verdediging. Na de bal terug te hebben gepakt zonder een doelpunt gaat hij terug naar de aanval waar Reinder ook nog maar even een afstandsschot erin gooit. Vol motivatie van beide kanten wordt er van vak gewisseld.

Deze keer gaat het helaas wat minder in de verdediging waardoor er een doelpunt komt voor It Fean. 2-1. De spanning loopt nu al op. Er wordt aangevallen en er wordt verdedigd. Het is hard tegen hard, maar dan komt Rienk Jan met een geweldig afstandsschot. De adrenaline stroomt en de wedstrijd gaat door. Helaas laat It Fean zich niet zomaar uit het veld slaan, zij zorgen ervoor dat de stand 3-2 wordt. Dan net voor de pauze maakt Reinder nog een geweldig afstandsschot. 4-2. In de pauze spreekt Botte het team toe. Hij zegt dat het heel goed gaat, maar dat we op moeten passen dat we het nu niet laten vliegen. Met dit gehoord te hebben begint de tweede helft. Je kon merken dat It Fean net een donderpreek hadden gehad, want zij scoorden er direct een doelpunt bij. Nee, nee. Dacht Yme Hille. Hij ging staan, kreeg de bal en scoorde een prachtig afstandsschot. Maar dit was het moment waar Botte voor gewaarschuwd had, It Fean laat zich niet zomaar aan de kant zetten. In een paar minuten maken zijn maar liefst 4 doelpunten! De Stand is dan 5-7. Dit is natuurlijk niet hoe het moest, maar de druk was hoog. Er werden mooie aanvallen gedaan door DTL.

Het jammere was wel dat het geluk niet aan onze kant was. Er wou geen bal meer door de korf. Reinder gooide er daarna nog wel een afstandsschot in, wat nog motivatie gaf. Nog even doorzetten en dan konden ze het misschien gelijk maken. Maar nee, voor iedereen het door had was de wedstrijd afgelopen en bleef DTL met een grote teleurstelling staan. Ze schudden It Fean de hand en bedankten ze voor de geweldige wedstrijd. Na een paar minuten flink gebaald te hebben gingen de hoofden weer omhoog en kwamen ze erachter dat dit natuurlijk de mooiste wedstrijden zijn om te spelen.
Jammer dat we nu verloren hebben, maar de volgende keer gaan we zeker winnen! Pas maar op It Fean/Boelenslaan, we komen eraan :).
Groetjes Alie Margriet Kuipers


Wez Warber & Fluch C1 - DTL C1

Vandaag moesten we naar Leeuwarden. De zaal was even wennen, en de kleedhokjes konden wel een opknapbeurt gebruiken . Maar toen we omgekleed waren gingen we er voor. Even warm lopen en de laatste instructies van Jan en toen begon de wedstrijd. De tegenpartij was niet persé beter dan ons maar het zat ons niet mee. De bal wou niet in de korf, we hebben het vaak geprobeerd. Vier keer lukte het ons om te scoren. We hielden de moed er in maar uiteindelijk is het 7-4 geworden voor Wez Warber & Fluch. Volgende keer beter, we hebben nu eerst een paar weken vrij, 11 maart zijn we weer van de partij in Holwerd! Tot dan!
Groetjes Jelte Pieter