Wedstrijdverslagen zaterdag 24 september 2022

DWA/Argo 1 – DTL 1

De selectie van DTL is op zaterdag 24 september afgereisd naar Winsum(Groningen) waar beide ploegen het opnamen tegen DWA/Agro 1 & 2. Om 15:00 gaf de scheidsrechter het beginsignaal voor de wedstrijd van DTL 1.

DTL begon niet scherp aan de wedstrijd, waar DWA van wist te profiteren. Dit resulteerde dan ook al vrij snel in een 4-0 achterstand. Na een paar minuten gespeeld te hebben en een heel aantal gemiste doelpogingen wist DTL het eerste doelpunt te maken. Hierna pakte de ploeg uit Hantum het goed op en scoorde drie keer op rij. Tot aan de pauze ging de stand gelijk op. Net voor de pauze scoorde DWA nogmaals wat de stand op 7-6 zette. Na de pauze startte DTL opnieuw niet goed genoeg, wat de tegenstanders de kans bood om driemaal te scoren. De Hantumers creëerden wel veel kansen maar ronde dit niet goed af. DTL wist na de pauze nog maar twee keer te scoren. De eindstand was een teleurstellende 13-8.

Aanstaande woensdag speelt DTL de bekerwedstrijd tegen Emmeloord 1 om 20:00 in Hantum. De volgende competitiewedstrijd is komende zaterdag thuis tegen De Pein uit Opeinde.
Tot dan!

DTL D2 - KVL D1

Deze wedstrijd begon op zaterdagmorgen om 10 uur in de bedelte
Na een warming up van coach Botte ging de strijd los met de Leeuwarders
De strijd werd al gauw op 1/0 gebracht door Abel met een kleine kans onder de korf, direct daarna was het Eline die van ruime afstand de stand op 2-0 bracht
Abel maakte er 3-0 van met weer een kleine kans onder de korf
De Leeuwarders lieten het er niet bij zitten, en maakten er 3-1 van
Maar daar stak Abel een stokje voor en maakte met 2 kleine kansen er 5-1 van
Gosse Jan dacht, dat kan ik ook, en Hoppa 6-1. En zo ging het door voor Dtl
7-1 Eline van Afstand,Abel van Afstand 8-1. 2 keer kleine kans Abel 10-1
De Leeuwarden vonden in deze strijd nog de kans om 10-2 te maken
De bal ging weer richting de thuisploeg en Abel maakte de 11-2
Eline maakte er van afstand 12-2 van
Terug ging de bal naar de gastploeg met een fraai schot 12-3
De Leeuwarders veroorzaakten een strafworp, en Anneke mocht de strafworp nemen, en legde de bal in de fijn in de korf, 13-3
De 5 opeen volgende treffers werden gemaakt door 2 x Abel, 1x Antine en
2 x Anneke die er 18-3 van maakte,
KVL Leeuwarden kwam toch met een tegengoal in deze voor hun sombere wedstrijd tot op heden en maakte er 18-4 van
De Drie kleine kansen werden daarop subtiel benut door de drie dames van de thuisclub Antine,Anneke en Eline. Gosse Jan scoorde de 4 doeltreffer in deze serie van afstand.
Kvl vocht door en maakte hun 5 doeltreffer 22-5, maar waren niet opgewassen tegen de DTL ers
GosseJan en Abel waren knap op schot, Antine en Anneke benutten de kleine kansjes onder de korf goed 27-5
Toch maakte Kvl nog een doeltreffer in deze toch al verloren strijd voor hun 27-6
Gosse Jan schoot het laatste schot van de wedstrijd er van afstand in
Eindstand 28-6
Wat een eindstand Super gespeeld DTL D2

De Walden E1 – DTL E1

Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd tegen De Walden niet door, dit vanwege blessures. Hierdoor kon er geen ploeg worden gevormd. In overleg met de thuisploeg ging deze wedstrijd naar de maandag. 19 september reisde de E1 richting Oenkerk waar om 18.00 uur de partij losging. De coaches Oane Postma en Maaika Postma hadden de spelers nog enige tactische tips meegegeven en tijdens de wedstrijd kwam dit goed van pas. DTL ging voortvarend van start en dit resulteerde algauw in twee goals van de Hantumers. De Walden deed één keer iets terug en hierna was het DTL wat de klok sloeg. De rust ging DTL E1 in met een 1-9 tussenstand. Na een woordje van de coaches en een beker ranja werd de wedstrijd hervat. De 9 goals van voor rust gaven DTL een geruststellende voorsprong en deze kwam de tweede helft nimmer in gevaar. Het slot akkoord was voor de Walden, zij scoorden hun derde goal terwijl DTL er dertien door de mand wist te gooien. Een mooie winst partij voor DTL E1, welke hun de eerste plaats in de poule verschaft. Nog een lange weg te gaan voor men zich kampioen mag noemen, maar de eerste klap is een daalder waard.

DTL F1 – WIK’34 F1

Voor deze zaterdag stond de derde wedstrijd voor de DTL F1 op het programma. Onder leiding van coach Djoke van Oosten werd er warmgedraaid en de laatste instructies aan de jongste leden van DTL gegeven. Om 10 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd op gang, de talrijke toeschouwers zagen een gelijk op gaande strijd. De gasten uit Damwoude deden niet veel onder ten opzichte van de Hantumers. Na een fluitsignaal van de prima leidende scheids stond er een 1-1 tussenstand op papier. Namens DTL scoorde Marijke Bolhuis. Na de ranja ging de wedstrijd verder. WIK kwam beter in haar spel en dit resulteerde in uiteindelijk 4 goals. Helaas zette DTL daar twee tegen over en betekende dit de winst voor WIK F1. De strafworp serie was een prooi voor DTL F1 zodoende sloot de F1 de wedstrijd positief af. Elke week begint de F1 beter te spelen en meer te leren, dus de eerste winst partij komt er binnenkort aan!