Wedstrijdverslagen zaterdag 2 april 2022

Op zaterdagmiddag 03 april gaat DTLB1 de strijd aan met de Flamingo’s in Buitenpost. 

De eerste helft zijn er 2 teamleden die voor B1 scoren, Jacob Riemer dmv een oploopbal en vlak voor rust maakt Gerbrich uit een kansje de ruststand 2- 2.
De tweede helft was de betere helft waarin B1 op zijn best bezig is. Menno onderschept de ballen in de verdediging, Roas kan met zijn snelheid veel voor het team betekenen. Hij brengt de score weer gelijk door een oploopbal, 3-3. Het blijft spannend tot het einde van de wedstrijd. Gerbrich maakt door een onderschepping 4-4 gelijk. Roas zorgt voor een voorsprong naar 4-5 met zijn afstandsschot wat door de korf draait met de goede draai mee, erdoor dus. Jammer dat de Flamingo’s weer gelijk komen met 5-5.
In de laatste 5 minuten was de gedachte, Thirza schiet de eindstand naar de winst, maar nee, het team speelt breed, Thirza loopt naar binnen en scoort keurig 5-6 eindstand met een oploopbal!
Dit team weet iedereen blij te verbazen en als zij zo doorgaan blijven zij een sportief team wat aan elkaar en aan de tegenstanders gewaagd is.
Op naar een veldseizoen na Pasen.


Wedstrijdverslag TFS E1-DTL E1 2 april 2022

Kampioenen, olé olé olé!

Zaterdagochtend rond een uur of 9:00, de parkeerplek bij ‘De Bedelte’ staat al vol met ouders en jeugd van DTL E1. Vandaag moet het gebeuren. Verliezen is geen optie, immers DTL E1 kan eindelijk sinds jaren kampioen worden. Het is te merken aan de gespannen sfeer van ouders en kind. De één heeft niet kunnen slapen en de ander kreeg ’s ochtends geen stuk brood door de keel. Een bord Brinta kan daarbij overigens prima helpen, maar dat terzijde.

De figuurlijke spandoeken liggen in de auto en we gaan met behulp van ietwat ‘verouderde’ auto navigatie op weg. Uiteraard op de eco-stand, want met de huidige brandstofprijzen moet je zuinig door de tijd. Al hoewel, ik begreep van een enkele ouder, dat de start en snelheid van de voorste auto dusdanig was, dat die net buiten Dokkum al uit het oog was verloren. Op weg naar de tegenstander, rijden we slingerend door het smûk skaadzjend beamtegrien richting Houtigehage met als eindbestemming Drachstercompagnie. Aangekomen zien we een ‘bouwput’ opdoemen. Is er elders nog een gymzaaltje in het dorp te vinden? Gelukkig komt iemand van de Compagnie ons vertellen dat we op de juiste bestemming zijn. We moeten nog wel even een flinke sprong over een plas water maken (een polsstok was handig geweest), maar dan komen we aan bij een net opgeleverde complex met de naam ‘Het Trefpunt’. De verf is bij wijze van spreken net droog. ‘Het Trefpunt’ is een prachtig multifunctioneel gebouw, die door de aanwezige ouders met ‘timmermansoog’ wordt beoordeeld.

Dan eindelijk kunnen we los, of toch niet… Nee, de scheids is nog zoek. Later blijkt dat die nog aan het klussen was, en met de verfvlekken in de broek begint de scheids aan de wedstrijd. TFS E1 staat één na laatste, dus het zou vandaag moeten kunnen. Verliezen is alleen genoeg voor een gedeeld kampioenschap, maar dat willen we toch niet. Trainer/coach Marrit heeft de opstelling klaargemaakt en Geert Johan, Abel, Anneke en Eline starten de wedstrijd. De eerste vijf minuten zit de tegenstander er bovenop. Het zal toch niet, we moeten dit toch kunnen winnen? Gelukkig blijkt Eline bij de les te zijn en scoort een mooi afstandsschot. Het is 0-1. Die is alvast binnen. Abel weet vervolgens de voorsprong uit te bouwen naar 0-2. Ook weer een afstandsschot. Ook de derde komt voor zijn rekening. Vervolgens is het ‘stuivertje wisselen tussen Eline en Abel, waarbij Abel nog twee afstandsschoten maakt. Geert Johan weet via een ‘afpak en doorloopbal’ ook een prachtig punt te scoren. De stand is na 10 minuten 0-7 voor DTL.

Inmiddels is ‘Het Trefpunt’ volgestroomd met allemaal DTL E1 supporters. Het lijkt wel of meer dan de helft van de 4-H dorpen op het spektakel is afgekomen. De figuurlijke spandoeken liggen nog steeds in de auto, maar de ondersteuning van het team is overweldigend. ‘A la Roger Smid, wisselt trainer/coach Marrit het hele team. In de tweede 10 minuten van de eerste helft nemen Marrit, Antina, Gosse Jan en Rinze de wedstrijd voor hun rekening, hoe zou dat vergaan? Prima, zou ik zeggen, want Marrit maakt al vlot het achtste doelpunt via een kort afstandsschot. Daarna neemt Rinze het stokje over via een doorloopbal en kort afstandsschot. Vervolgens weet Gosse Jan van verre afstand een prachtig punt te scoren. Het is inmiddels 0-10 voor DTL. Gelukkig weet TFS ook te scoren, zodat het niet helemaal een ‘walk over’ wordt. Overigens is dat het ook weer niet. DTL is net wat beter aan de bal en weet net iets beter te scoren. Antine neemt het stokje van TFS weer over en scoort van afstand een mooi doelpunt. Gosse Jan schiet ook nog eens van afstand raak en Marrit rond het vlak voor de pauze af met een afstandsschot. De stand is uitgelopen naar 1-13 voor DTL.

De ouders snakken tijdens de pauze wel naar een cafeïne boost, maar de koffiejuffrouw/man is nog even zoek. Gelukkig zien we wel een pot koffie staan, en even later is ook de bediening in aantocht. Het is alleen nog even uitzoeken of chartaal of giraal betaald moet worden. Maar uiteindelijk hebben we dan toch ons warm bakje koffie. De tweede helft start alweer met een nieuwe opstelling met Geert Johan, Rinze, Anneke en Marrit in de geleding. Marrit maakt een mooie schijnbeweging en via een omdraaibal maakt ze een doelpunt. Vervolgens weet Geert Johan via een snelle uitbraak ook een doelpunt te scoren. Ook de volgende twee punten zijn voor zijn rekening. Beiden scores zijn van afstand. Het is in de tweede helft na tien minuten 1-17 voor DTL. Voor de laatste keer dit zaalseizoen wisselt trainer/coach Marrit van opstelling. Abel, Eline Antine en Gosse Jan nemen de laatste tien minuten van de tweede helft voor hun rekening. Abel maakt wederom een doelpunt door van afstand te schieten. Maar TFS kan ook wat DTL al een paar keer heeft laten zien. Via een mooie terugpakbal weet TFS vervolgens te scoren. Maar daarna neemt DTL het heft weer in eigen hand en breidt via Abel de afstand uit tot 2-19. Als laatste scoort Gosse Jan nog eenmaal van afstand, waarbij de eindstand uitkomt op 2-20. Via een bescheiden gejuich (‘heit moat net te gek dwaen hjer’) wordt DTL kampioen, prachtig. Ook de strafworpen worden met afstand gewonnen met een stand van 0-5, waarbij Antine (1), Eline (2) en Abel (2) weten te scoren.

Op de terugweg wordt er inmiddels gesproken over Mc Donalds en één of andere ‘platte’ kar. Ik meende dat men die ‘platte’ kar alleen in Eindhoven door de straten trok, maar het blijkt dat Hantum ook een ‘platte’ kar heeft waarmee de kampioen door het dorp feestelijk onthaald wordt. Na een heerlijke ‘happy meal’ bij de Mc Donalds in Dokkum vindt dan eindelijk de zegetocht via de ‘platte’ kar toeterend door Hantum plaats. Ondanks de kille en gure wind die al sinds enige weken vanuit het Oosten waait, hebben we een prachtige zonnige korfbalochtend en middag beleefd.

Trainers, coaches en leidster nog dank voor jullie inzet dit zaalseizoen!

Groetnis
Rinze Miedema

 

No tweets found.