Wedstrijdverslagen zaterdag 4 december 2021

OKO/Bies B1 - DTL B1

DTL B1 speelde haar tweede wedstrijd tegen OKO/Bies B1 uit Opende. Na een teleurstellend resultaat vorige week was men gebrand op een betere wedstrijd.
DTL startte scherp, Maayke snelde haar tegenstander direct voorbij een scoorde 0-1. Maar ook OKO stond op scherp en maakte vlot 2 doelpunten. Na de gelijkmaker, afstandsschot Maayke, ging OKO door naar 4-2.
De Hantumers hadden het even lastig met de pressie van OKO. Maar ze wisten een tandje bij te schakelen en invallers Alie Margriet en Willem Dirk brachten DTL weer langszij. Beide teams wisten voor de rust nog 1 keer te scoren. In de rust werden nog enkele tactische aanwijzingen gegeven door de coach. In de tweede helft werd de andere invaller Remco in het veld gebracht. Op aanwijzen van de zijkant besloot Jacob Riemer maar eens te schieten en jawel een doelpunt voor DTL.
OKO bleef in de buurt. Thirza bracht DTL weer op voorsprong met een machtig afstandsschot. DTL probeerde in die fase de wedstrijd naar zich toe te trekken maar dat lukte slechts gedeeltelijk. Het gaatje werd helaas nooit groter dan 1 doelpunt. Maayke stond als een echte leider het vak te dirigeren en scoorde haar derde van de wedstrijd. Helaas kwam OKO weer langszij.
Een zenuwslopend einde diende zich aan. Een schitterende aanval bracht DTL weer aan de leiding in de laatste minuten. Via Roas wist Wilmer een doorloopbal te scoren. Met nog 1 minuut op de klok probeerde DTL de wedstrijd met een 8-9 voorsprong uit te spelen, helaas gebeurde dat te langzaam volgens de scheidsrechter. OKO kreeg nog een kans om gelijk te maken en jawel dat lukte de tegenstanders.
Menno dacht dat hij met een wanhoop schot die door de korf viel nog de winnende te maken maar het gebeurde allemaal net na het laatste fluitsignaal. Beide teams moesten zich tevreden stellen met een 9-9 eindstand. Al met al een eerlijk stand al hoe wel het voor DTL als een puntverlies voelde. Op naar volgende week.

DTL E1 - It Fean/Boelenslaan E1

Zaterdag 4 december, we mogen gelukkig nog steeds wedstrijden spelen! Het is onze eerste thuiswedstrijd in de zaal in Holwerd. We spelen tegen It Fean/Boelenslaan E1.
Abel opent de score en zorgt vervolgens achter elkaar voor de 3-0 voorsprong. Gosse Jan denkt dat kan ik ook en gooit met een inloopbal de 4-0 er in. Abel neemt het stokje daarna weer over voor het 5e en 6e punt voor ons. Gosse Jan maakt de 7-0 . Na 10 minuten gaat Antine op wissel en eenmaal in het veld scoort Eline met een mooi afstandsschot de 8-0. Gosse Jan zorgt ook met een afstandsschot voor de 9-0 en daarna is het Rinze zijn beurt om te scoren, twee maal achter elkaar. Eline doet ook nog 2x een duit in het zakje en Gosse Jan zorgt voor de 14-0 rust stand. Gosse Jan opent ook na rust de score en Antine scoort het 16e en 17e punt voor ons. Een echte doelpunten regen voor ons, jammer dat we zonder publiek moesten spelen!

DTL F1 – It Fean/Boelenslaan

Zaterdag 4 december was de tweede zaalwedstrijd van dit seizoen voor F1. Lieke was er niet, dus Esmee, Nynke Jildou, Wymeren en Geert Johan moesten het vandaag met z’n 4en doen.
Rond de klok van 10 uur opende Wymeren de score en daarna ging het viertal los. Na een paar doelpunten van Geert Johan scoorden ook Nynke Jildou en Esmee. Daarna werd er door elke speler gescoord en was het moeilijk voor coach Anna om nog aanwijzingen te geven omdat alles erg goed liep. Net voor rust wist Geert Johan nog de korf te bereiken en kwam de stand op 23-0. Na de pauze ging DTL lekker verder met scoren. Gelukkig wist de tegenpartij de korf ook een paar keer te vinden. Ook de dames scoorden in de tweede helft lekker mee. Er werd goed overgespeeld en gescoord. Na het laatste fluitsignaal stond de stand van 38-3 op het scorebord.
Volgende week moet DTL het opnemen tegen Quick ’21 F1.
Groetjes, Geert Johan