Wedstrijdverslagen zaterdag 9 oktober 2021

DTL wint spannende wedstrijd tegen Sparta 1

Zaterdag 9 oktober mocht DTL 1 het opnemen tegen Sparta 1, een tegenstander waar DTL het altijd lastig mee heeft. In de vroege ochtend was het nog mistig en koud op het sportveld maar gelukkig klaarde dit rond het middaguur op en werd het mooi weer om te korfballen.

Om half 4 gaf de scheidrechter het fluitsignaal om te starten. In de eerste helft had DTL het moeilijk om te scoren. Sparta had veel lengte in de ploeg waarmee DTL het lastig had, gelukkig stond de verdediging van DTL heel goed. In de rust was het 3 gelijk.

In de 2e helft wisten beide ploegen dat er wat moest gebeuren, er moest meer gescoord worden. DTL wist steeds een kleine voorsprong van 1 punt te behouden, tot de 7-7. Daarna scoorde Sparta en hadden zei het voordeel. Gelukkig was dit van korte duur want het stond al snel weer 9-9. DTL was vastberaden om te winnen en wisselt 2 spelers voor een extra boost, dit pakte goed uit. De stopwatch gaf aan dat er nog 1 minuut te spelen was echter had de scheidsrechter een andere tijd door een foutje waardoor de laatste minuten extra spannend maakten. Gelukkig scoorde DTL in de slotminuut de 11-10 waardoor de punten in Hantum blijven. Een succesvolle dag voor DTL waarbij alle thuisploegen wisten te winnen.

Komende woensdagavond om 19.30 uur neemt DTL het op tegen Boelenslaan/It Fean 1.


DTL 2 met speels gemak langs Wêz Warber en Fluch 2

Afgelopen zaterdag speelde DTL de vierde competitiewedstrijd thuis in Hantum tegen Wêz Warber en Fluch uit Goutum. De tegenstander is na jaren afwezigheid weer terug in het wedstrijdkorfbal. Een hele mooie opsteker voor de korfbalsport. DTL 2 mag in de jacht op de 2e plaats in de poule geen steekjes laten vallen en is vastberaden om vandaag de punten in Hantum te houden.

Dat men onder de rook van Ljouwert veel ‘schoppen onder de kont’ heeft gehad mocht wel duidelijk zijn want qua lengte had de tegenstander absoluut een overwicht. Dat hadden de gasten qua scorend vermogen de eerste 10 minuten ook want heel brutaal nam men een 2-3 voorsprong. DTL, dat ten opzichte van de eerste wedstrijd met maar liefst 7 andere spelers aantrad, moest duidelijk nog even op gang komen maar gaandeweg de eerste helft werd het spel beter. Er werden mooie lange aanvallen opgezet en DTL nam duidelijk het heft in handen. Via goals van onder andere Isa, Antje, Jacob en Oane nam DTL een ruime voorsprong. De gasten wisten zelfs de korf niet meer te vinden zodat beide teams met een 9-3 stand de kleedkamers opzochten.
Voor coach Willem weinig redenen tot klagen. Er werd mooi attractief korfbal gespeeld en met iets meer rust zou het moeten lukken om de voorsprong uit te breiden. De 20 goals halen werd een mooie doelstelling. Daarvoor moesten er nog 11 goals komen maar dat werden er al snel minder.

DTL schoot na rust uit de startblokken want al snel werd de voorsprong uitgebreid naar 12-3. Het bijltje er bij neerleggen deed Wêz Warber en Fluch absoluut niet maar DTL was net even een maat te groot. Dat onderstreepten Peder en vooral Andries met een aantal mooie treffers. Hierdoor wist DTL de marge te vergroten en de stand op 17-4 te zetten. Nu kwam de 20 goals in eens wel heel dichtbij maar dan moet je wel door blijven scoren. Even haperde dit en de gasten wisten met 2 goals de stand iets draaglijker te maken mar daarna pakte DTL de draad snel weer op. Vooral de heren van DTL waren van afstand heel zuiver en met 3 afstandstreffers erbij werd de einstand op (jawel) 20-6 gezet.
Een prima overwinning en eigenlijk kun je zeggen dat DTL vandaag met speels gemak de overwinning wist te pakken. Zo makkelijk zal het de komende wedstrijden vast niet gaan. Met de komende week wedstrijden tegen WH/TFS 5 en Westergo 2 moet DTL weer vol aan de bak. Alle support is aankomende donderdag en zaterdag welkom bij de beide thuiswedstrijden van DTL 2. Net stinne mar er hinne!


Flamingo's B2 - DTL B1

Hierbij het wedstrijdverslag van Flamingo’s B tegen DTL B1
Op zaterdag 09 2021 oktober gaat DTL B1 naar Buitenpost voor de wedstrijd tegen de Flamingo’s B.
Menno opent de score met een doorloop bal in het begin van de wedstrijd. Al gauw volgt Thirza met een afstandsschot.
Helaas zit de greppeltocht iedereen in de benen. Eindstand 7- 2.
Groetjes Thirza Tilma


DTL D1 - Flamingo's D1

Op zaterdag 9 okt. 2021 hadden we weer een wedstrijd en dit keer tegen de flamingo’s.
We hadden meteen een voorsprong met het eerste schot van Rudmer. Daarna scoorde
Jesse de 2-0, toen ging hij er nog een keer in, gescoord door Jesse, en het stond 3-0.
Het werd erg spannend en de flamingo’s scoorde 3-1. Daarna was het pauze. In de pauze overlegden we onze tactiek. En trouwens iedereen deed het heel goed. Daarna gingen we weer
aan de bak. De flamingo’s scoorden meteen maar we lieten ons niet kisten. En we kregen ook weer een stukje meer moed en scoorde Rudmer er nog éen in. Maar de bal ging ook weer naar de flamingo’s natuurlijk. En die scoorden meteen 4-3. We wilden nog een keer gaan scoren maar toen was de wedstrijd afgelopen. We hadden gewonnen en misschien zijn we wel kampioen geworden. Volgende week de laatste veldwedstrijd. En misschien wel met een feestje en een medaille. Iedereen moet komen kijken.
Tot dan!


DTL E1 – De Pein E1

We moesten zaterdag thuis spelen tegen de Pein.
Het was een hele makkelijke wedstrijd we hebben met 20-0 gewonnen.
Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan. Het hele team heeft gescoord, met
mooie doelpunten en strafworpen werden er gemaakt. Het was onze hoogste score tot nu toe.
Groetjes van Marrit Postma


DTL F1 – CSL F1

Afgelopen zaterdag stond voor DTL F1 de topper tegen CSL F1 op het programma. In de auto was de spanning al een beetje voelbaar bij de spelers. Maar in Britsum stond het viertal al snel aangekleed op het veld. Helemaal klaar voor de wedstrijd! De tegenploeg was zich al aan het warmdraaien. Wat gelijk op viel waren de vele wisselspelers die CSL kon inzetten. Om 10 uur floot de scheidsrechter de topper op gang. Al snel werd duidelijk dat het op papier een topper was, in het veld was het DTL dat de klok sloeg. Met duidelijke cijfers werd er gerust, 3 – 16. Na de pauze wordt het DTL een stuk moeilijker gemaakt. Na een tijdje stonden er 7 spelers van CSL in het veld, tegen 4 van DTL. Eindstand 11 -29. Iedereen heeft in deze wedstrijd gescoord. Klasse Nynke Jildou, Esmee, Wymeren en Geert Johan. Jullie wisten ook weer in deze wedstrijd goed samen te spelen en te scoren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Goutum op het programma.