Wedstrijdverslagen zaterdag 18 september 2021

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 5 - DTL 2

Spanning in Grou.
De Vikingen geloofden vroeger dat wanneer zij stierven, zij naar het walhalla zouden gaan. Een grote hal vol met tafels waar eten en mede op staan en waar alle glorieuze veldslagen opnieuw beleefd worden. Dit geloof versterkte de motivatie van de Vikingen om het gevecht in te gaan, ook al leek dit gevecht moeilijk te worden of zelfs hopeloos. Dat de situatie voor de spelers van DTL 2 hopeloos was afgelopen zaterdag is niet waar, in tegendeel, De spelers van De Tinnen Leppel zijn fit en gemotiveerd om elke wedstrijd te winnen. Zo ook deze zonovergoten wedstrijd in Grou waar het team van Mid Fryslân al stond te bakken op het kunstgrasveld.

De wedstrijd begon als een ware strijd waar DTL vrijwel meteen een mooie voorsprong op kon bouwen. Opdrachten werden goed uitgevoerd en resulteerden in een positieve sfeer voor de spelers. Er was sprake van een gezonde strijdlust die de tegenstander niet kon beantwoorden. De schildmuren die opgetrokken werden, werden feilloos doorbroken, charges werden uitgevoerd en een aantal spelers raakten de korf vanuit alle hoeken en standen. Ruststand 3-9.

Na de rust was er de sportieve dip, de energie was nog steeds aanwezig en de kansen evenveel, maar de korf vinden werd plots een stuk lastiger. De tegenstander begon echter wel de korf te raken en drong binnen in de binnenste linies van DTL. Desondanks bleef er ondanks de onheilspellende opkomst van de tegenstanders een gloed van vertrouwen en motivatie op de gezichten van de spelers uit Hantum staan. Zij bleven staan en probeerden met zoveel mogelijk energie doelpunten te maken om die voorsprong te kunnen behouden. De strijd werd grimmiger en hier en daar werden de duels fysieker, zoals het een echte veldslag betaamt. Met alle geluk van dien, ging de tijd sneller voorbij dan gedacht en floot de scheidsrechter af met een stand op het scorebord van 9-12. De punten waren binnen de strijders moegestreden.

En in de komende trainingen zullen de strategen de koppen bij elkaar steken om die moeizame tweede helft te analyseren. Dit alleen al met het simpele doel om aankomende zaterdag weer te kunnen vlammen en een overtuigende winst te kunnen boeken. En dan later…, wanneer wij aan die grote tafels zitten, spreken wij met veel bravoure over deze veldslagen, en zal elk aspect van de wedstrijd overdreven ten tonele verschijnen. Tot die dag strijden wij verder.

Oant sneon!


DTL C1 - It Fean/Boelenslaan C1

It Fean/Boelenslaan komt uit Surhuisterveen en heeft er 34 minuten en 31 kilometer op zitten als ze in het mooie Hantum aankomen. Tenminste als ze de meest efficiënte route hebben gereden en ervanuit gaand dat ze met auto’s gekomen zijn. Ik heb niet op het parkeerterrein gekeken hoe ze aankwamen dus dat is niet zeker. Maar ze zijn er, Yn’e Bedelte op een prachtige, zonnige zaterdagochtend. De meesten van ons team waren op de fiets of lopend of toch in de auto, dat kan ook. De reistijd verschilt van paar minuten tot iets meer dan een paar minuten. De temperatuur is 19 graden, het is gedeeltelijk bewolkt en ook de gevoelstemperatuur is 19 graden. Het gras is groen, de kleedkamers schoon en de koffie loopt met dank aan Marije, Aukje en Jenny! Fijn korfbalweer voor spelers en publiek, alsook voor trainers en scheidsrechters. Onze scheidsrechter voor vandaag is Gerbrich Hoekstra. Het veld ligt klaar, de korf is geel en de bal is deze keer rond. We kunnen beginnen!

Maar eerst is er een teamfoto gemaakt door Grietje Veeninga. Zo leuk en we staan er allemaal prachtig & stralend op, al zeg ik het zelf. Twee personen wilden graag een balkje voor de ogen, maar dat leek ons allemaal wat raar, daarom is er unaniem gekozen voor een zonnebril. (Ik zeg niet wie het waren, dat hoort niet zo) De foto van het leukste team, DTL C1, komt binnenkort in de prachtig, verbouwde kantine te hangen en is dan daar door u te bewonderen. En op deze site zal de foto ook zichtbaar worden. Evenals de foto’s van de andere teams; DTL F1, DTL E1, DTL D1, DTL, B2, DTL B1, DTL 3, DTL 2 & DTL 1. Oh ja voor de oplettende kijker van de foto’s, let ook even op onze nieuwe kousen! Bedankt Jan Kuipers voor het regelen! Ik zelf vond de nieuwe sokken wat kriebelen maar dat terzijde. Helaas is een van de spelers niet aanwezig als de teamfoto gemaakt wordt, maar er kan vast volgende week 25 september nog een foto gemaakt worden, waar we allemaal op staan. We spelen dan weer thuis in ons mooie Hantum om 11.00 uur tegen Wêz Warber en Fluch. U bent welkom om te komen kijken en ook van deze wedstrijd zal er weer een uitgebreid verslag gemaakt worden met de puntenmakers, de eindstand en andere leuke, bijzondere, grappige of sportieve feitjes over de wedstrijd. Dan niet weer door mij, maar door Yellina.

De wedstrijd van vandaag was leuk, helaas hebben we verloren met 5-9. Wie de 5 punten gescoord heeft weet ik niet. De 9 van de tegenpartij weet ik ook niet, die ken ik niet bij naam. We staan nu volgens sportlink op een mooie 4de plek in het klassement!

De was is na de wedstrijd door mij meegenomen naar huis, want ik moest wassen volgens het rij/was/schrijf schema. Of eigenlijk alleen de heren tas, maar gelukkig dacht mijn mem wel aan de dames tas dus alles komt op zijn pootjes terecht. Ik weet niet hoe de wasmachine werkt, dus dit heeft mijn mem gedaan. De was hangt nu ik dit schrijf buiten te drogen aan de waslijn in het nog steeds zonnige Hantum. Het straks opvouwen van de was en zorgen dat er in elke tas de juiste kleding zit, rokjes in damestas en broekjes in herentas en het juiste aantal shirts erbij, laat ik ook aan mijn mem over. Mochten daar volgende week klachten over zijn dan weten jullie bij wie je moet zijn. Niet bij mij dus!

Bij wassen hoort ook een stukje schrijven over de wedstrijd dus daar ben ik nu mee bezig. Ik zal het opsturen naar de webmaster en dan komt het op de DTL site. Goed geregeld toch?? De naam van de schrijver is bekend bij de redactie en bij Gepke Kuipers (leidster C1). Mocht u hier behoefte aan hebben dan kan mijn naam opgevraagd worden.


DTL B2-DTS B1

De wedstrijd begon om 10:00 en om 10:04 was het eerste doelpunt door DTS. Daarna werd er een punt gescoord door Willem Dirk met een oploopbal. DTS scoorde daarna in de 15e minuut. In vervolg werd er een punt gescoord door Yme Hille. Toen werd er een overtreding gemaakt door DTS en Anne kreeg een strafworp en scoorde. In de 36e minuut had Anne nog eens een doelpunt gescoord. En als laatste scoorde DTS nog een keer. De eindstand is geworden 4-3 voor DTL!
Groeten Rienk Jan Miedema


De Pein E1 – DTL E1

‘Doelpuntenregen op een zomerse septemberdag’
Zaterdag 18 september 2021. Voor de tweede week op rij korfbal voor de jeugd. Fantastisch dat het weer kan na een lange periode van onzekerheid rondom Corona. Lisa en Anne zijn vandaag mee als coach, dus dat moet vast goed komen. En ook het zonnetje schijnt vandaag volop, er lijkt geen regen op komst te zijn.

De wedstrijd start voortvarend met een mooie omdraaibal van Rinze. Hij weet vlot na het begin van de wedstrijd te scoren. Marrit volgt ook al vrij snel met een punt vlak bij de korf. Het lijkt er vandaag op dat er veel doelkansen komen. Iedereen staat goed te spelen en weet de tegenstander telkens goed vast te zetten, bal af te bakken en weer in de aanval te gaan. Ook Abel, die heel snel is in de omschakeling. Na een lange bal op Abel scoort hij een mooi doelpunt. Ook het vierde punt komt voor rekening van Abel. En ja op de valreep vlak voor rust maakt Abel ook nog het vijfde punt! Zou het vandaag dan toch gaan ‘regenen’?

Nou, De Pein geeft zich gelukkig nog niet gewonnen. Via een prachtige doorloopbal weten ze de stand terug te brengen naar 1-5. Maar aan deze tegenstoot komt snel een einde. Marrit heeft ook een prachtige omdraaibal en weet de bal door de korf te gooien. Na de 10 minuten wissel maakt Gosse Jan binnen ‘no time’ een punt. Ook Rinze doet mee aan de nu toch wel ‘doelpuntenregen’, want de 1-8 en 1-9 komen voor zijn rekening. En ja Abel heeft het vandaag op zijn heupen, want als slotakkoord maakt hij het laatste punt. Eindstand 1-10. Ondanks de ‘doelpuntenregen’ heeft De Pein zich kranig verdedigd.
Groeten Rinze Miedema


DTL F1-De Walden F1

Vandaag was onze eerste thuiswedstrijd. Onder leiding van scheids Wytse en de aanwezige supporters begonnen we super fanatiek, we hadden er heel veel zin in. Het zonnetje scheen er ook heerlijk bij op deze mooie dag.
Wymeren opende de score. Daarna ging de DTL trein los met mooie doelpunten van Esmee, Nynke Jildou, Geert Johan en Wymeren. De schoten van Lieke gingen er ook bijna in, dit scheelde maar een beetje. Door het goede teamwork was de pauzestand 13-3 voor DTL. Na de rust moesten we even wakker worden. De Walden scoorde 4 keer. Maar daarna gingen we weer los. Coach Anna gaf ons goede aanwijzingen. Hierdoor kon de Walden niet meer scoren en wij wel en eindigde de wedstrijd in de stand 22-7. De strafworpenstand was 6-0 in ons voordeel. We hebben vandaag weer veel plezier gehad en super goed ons best gedaan. Op naar de volgende wedstrijd op 2 oktober, ik heb er nu al weer zin in.
Groetjes Wymeren Kuipers