Wedstrijdverslagen zaterdag 11 september 2021

DTL 2 – PALLAS '08 3

Deze zaterdag mocht het tweede team van DTL het opnemen tegen het derde team van Pallas '08 yn de Bedelte. Na bijna een jaar geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld ging deze heugelijke dag gepaard met het vieren van het 60-jarig jubileum van KV DTL. Voor alle aanwezigen was er gratis koffie, ranja, een gebakje, een springkussen en afsluitend een barbecue. Het was fantastisch om te zien hoeveel mensen er op het sportveld waren om DTL een warm hart toe te dragen of gewoon zin hadden in een gebakje 😊
Om 14:00 werd de wedstrijd gestart door arbiter Tjibbe. Het eerste doelpunt van de wedstrijd valt al snel aan de kant van Pallas '08 door middel van een vrije bal. Gelukkig komt Botte snel met een afstandsschot om de stand weer recht te trekken. Daarna volgen er snel meer doelpunten aan de kant van DTL. Twee doorloopballen van Nynke zorgen voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gooit Wytse er twee afstandsschoten in. Dan scoort eerst Antje en achtereenvolgens Nynke een afstandsschot. Botte sluit vervolgens de eerste helft af met een strafworp, waardoor de ruststand 8 – 1 bedraagt.
In de tweede helft gaat DTL meteen weer lekker van start met een afstandsschot van Anna. Dan is Pallas '08 ook weer wakker en maakt een afstandsschot. De stand is op dan 9-2. Daarna begint de DTL-doelpuntenmachine weer met twee afstandsschoten van Eelke en Botte. Dan gooit Anna er nog een mooi kansje in, weer een afstandsschot van Eelke en een prachtige doorloopbal, met één hand, achter de korf van Pieter Anne. Daarna nog twee afstandsschoten van Botte en één van Isa. Zo heeft DTL een flinke voorsprong te pakken van 17-2. Na deze overrompeling voor Pallas wordt zij voor de tweede keer wakker en begint pas met nog twaalf minuten op de klok weer met doelpunten maken. Pallas maakt twee afstandsschoten, Botte maakt vervolgens ook één. Daarna scoort Pallas weer van afstand en als antwoord maakt Eelke een vrije bal. Dit is dan ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.
Voor ons als DTL 2 een mooie score om de competitie mee af te trappen. Al het publiek hartelijk dank voor uw aanwezigheid. Het was zo supergezellig en extra motiverend om deze mooie wedstrijd te spelen. Hopelijk kunnen we volgende week in Grou in de herhaling vallen tegen het vijfde van Mid-Fryslân. Graag tot dan en anders tot onze volgende thuiswedstrijd op 25 september.

DTL C1 tegen Invicta-Figro C3.

Eindelijk mochten we weer een wedstrijd spelen. Om elf uur gingen we richting Kollum naar Invicta-Figro. Iedereen had er weer heel veel zin in dus besloten we er een mooie wedstrijd van te maken met voor het eerst als trainer en coach Jan Kuipers, Daan kon er helaas niet bij zijn. Toen de wedstrijd begon mocht Invicta-Figro kiezen waar ze wilden aanvallen dus Jelte Pieter, Jorn, Elvira, en Janelle gingen naar het andere vak want daar moesten wij aanvallen en Tineke, Nyncke, Eelke en Jelte Tjerk moesten verdedigen. Yellina en Jelle Meindert zaten dus eerst op wissel. Jan wisselde om de tien minuten. In het begin ging het niet zo goed want het begon ten eerste keihard te regenen en ook hapten Invicta-Figro heel erg dus konden we de bal nauwelijks kwijt. Al snel scoorde Invicta maar vlak daarna scoorde Nyncke ook dus de eerste helft gingen we een beetje gelijk op. Na Nyncke scoorde Invicta 2 keer en daarna Elvira. In de pauze stonden we 3-2 achter. Toen we in de kleedkamer aan het overleggen waren zei Jan dat het eigenlijk heel goed ging, alleen dat ze heel erg hapten. Na de pauze was Invicta nog beter geworden en scoorden ze nog vier dus verloren we helaas met 7-2. Ondanks dat we hebben verloren was het wel een superleuke wedstrijd en hadden we ook heel erg veel plezier en veel kansen die er helaas net niet in gingen. Als ze in Hantum komen maken we ze volledig in.
Groetjes van Janelle Kuipers

DTL D1 – WIK ’34 D1

Hallo allemaal,
Zaterdag mochten we onze eerste wedstrijd spelen op het veld! We hadden er veel zin in! Alleen begon het al snel heel hard te regenen, dus we werden helemaal nat. Maar we speelden gewoon door! Eerst maakte WIK ’34 een goal, maar toen al snel was er een doorloopbal van Jelte en stond het 1-1. We speelden verder, Rick maakte een afstandschot, 2-1. Toen werd het 2-2, maar Rick maakte nog eentje, maar ook WIK maakte er nog eentje, dus toen was het 3-3. Rudmer maakte na de pauze nog twee en de laatste werd er door Klaas ingeschoten, de eindstand was 6-3 voor ons! Echt leuk dat we de eerste wedstrijd hebben gewonnen! Ik hoop dat ik het zo goed heb geschreven want het briefje waarop de stand werd bijgehouden is helemaal nat geworden door de regen .
Groetjes Rudmer Postma

DTL E1- De Walden E1

Zaterdag 11 september 2021 een feestelijke dag op het sportveld in Hantum. Het 60 jarig jubileum van DTL wordt vandaag gevierd en het is onze eerste wedstrijd na de zomervakantie.
We zijn nu met zijn zessen: Eline, Antine, Marrit, Abel, Rinze en Gosse Jan. Eerst nog een nieuwe teamfoto laten maken en dan gauw beginnen aan de warming up. Nog wat laatste aanwijzingen van Isa en Marrit en we kunnen los. We starten met een voorsprong. Rinze zorgt voor een mooie kans die Marrit keurig afmaakt. Helaas bleek de voorsprong van korte duur want na de 10 minuten wissel vloog het ene na het andere doelpunt ons om de oren. Abel had nog wel wat kansen maar er mocht er maar eentje van echt door de korf gaan. Inmiddels was het ook flink begonnen te regenen dus de rust was wel welkom, stand 7-2.
Na rust konden we toch nog terug komen tot 8-5 dankzij Abel, Eline en Rinze maar ook daarna vielen de doelpunten alleen maar bij de tegenstander. Net voor het einde maakt Eline er toch nog 12-6 van. De strafworpen eindigden in 4-5. Op naar de volgende keer..