Wedstrijdverslagen 12 juni 2021

DTL D1 - De Walden D1

We mogen eindelijk weer een wedstrijd spelen! Met 8 fanatieke spelers stonden in het veld.
Klaas, Ruben, Rick en Gwen begonnen met de aanval. En al snel scoorde Klaas het 1e doelpunt. De bal kwam alweer snel terug in het aanvalsvak. Daar gaf Rick een mooie doorloopbal aan Klaas en hij maakte het 2e doelpunt. De tegenpartij kwam niet tot aanvallen, want de ballen werden al gauw onderschept door het verdedigingsvak. Zo gooide Ruben de bal naar Klaas en hij scoorde de 3-0. DTL kreeg vleugels, want de bal was alweer snel terug in het aanvalsvak, Zo gooide Gwen de bal naar Klaas en scoorde voor DTL de 4-0. Rick scoorde nog de 5-0. Hierna volgde de wissel het aanvalsvak ging naar de verdedigingsvak en andersom. Met Jesse, Jelte, Afke en Liesbeth nu in de aanval. Afke ging voor de korf staan en kreeg de bal. Hierdoor kon Jesse een mooie doorloopbal maken. DTL lette even niet op, zo konden de Walden 2 scoren. Daarna maakte Jesse weer een schot op afstand. Stand is nu 7-2. Nog net voor de rust maakte Liesbeth een doorloopbal uit de ruimte aangegeven door Afke. DTL en de Walden gingen nu even uitrusten. De tactieken werden besproken de de fanatiek coaches.
Na de Pauze kwamen we niet veel tot scoren. De Walden scoorde de 8-3. Daarna kreeg Jesse weer een prachtige kans en scoorde de 9-3. Bij de Walden wou het scoren net als DTL niet echt lukken. Totdat Afke op afstand de bal naar de korf schoot en scoorde. Zij bracht de score op 10-3.
De Walden kreeg ook nog een kans en scoorden. Zo kwam de eindstand op 10-4. De DTLers kwamen enthousiast van het veld. Yes de punten blijven in Hantum.

DTL E1 - de Walden E2

Zaterdag 12 juni 2021, een dag waar lang op gewacht is door alle kinderen.
Eindelijk, we mogen weer korfballen naar een hele poos van alleen maar trainen.
Weten we nog hoe het moet?! Duh… “natuurlijk” was het in koor!
We starten met Rudmer, Gosse Jan, Eline en Alberthe.
Ze waren het inderdaad niet verleend, Alberthe en Rudmer maakten al snel de 1 en 2-nul. Door goede onderscheppingen en snel overspelen waren de DTL’ers steeds snel op de andere kant. Het waren Eline, Rudmer, Gosse Jan en Marrit, die na de wissel er ingekomen waren en de score naar 8-2 met rust brachten.
Na de rust werd er weer door gewisseld, nu was het de beurt aan Rinze, Marrit, Rudmer en Alberthe. Rinze scoorde direct na het eerste fluitsignaal……. maar helaas werd het doelpunt afgekeurd i.v.m verdedigen. Hierna was er op deze mooie zonnige zaterdagochtend even een kleine dip in het spel (er gebeurde ondertussen van alles op het sportveld wat toch enigszins voor afleiden zorgde) van DTL.
Naar 10 minuten werd er weer door gewisseld. Eline kwam o.a in het veld en zette met een loep zuivere hattrick de stand op 13-2. Uiteindelijk was het Gosse Jan die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte met een mooi afstandsschot.
Prima gespeelde wedstrijd, en snel op naar volgende!
Groetjes Eline!

DTL F1-KV de Wâlden

We mogen weer!
Voordat de wedstrijd begint, geven enkele kinderen aan het wel weer spannend te vinden zo'n eerste wedstrijd sinds lange tijd. Geert Johan maakt er al snel 1-0 van en dit is het begin van een enorm aantal prachtige doelpunten. Alle leden hebben gescoord en prachtig samengewerkt. Anna is heel tevreden en de scheidsrechter geeft aan dat haar pen bijna leeg is, zoveel doelpunten moet zij noteren. Bij 3-10 volgt de wissel, Wymeren eruit en Abel erin.
De Wâlden heeft een nieuwe speler en vecht dapper terug. DTL blijft geconcentreerd en zeer sportief naar de tegenstander. Het wordt al flink warm en met rode wangen wordt er verder gespeeld tot uiteindelijk... 7 - 41
Daar mag F1 trots op zijn! De kinderen hebben al zin in de wedstrijd van komende zaterdag, want nu hebben ze de smaak te pakken!
Strafworpen KV de Wâlden 2 - DTL F1 7
Groeten, Maria Klaver