Wedstrijdverslagen zaterdag 3 oktober 2020

DTS 1 – DTL 1

Het is een zware start van het seizoen geweest voor DTL zonder punten tot nu toe. Waar de eerste wedstrijden matig werd gekorfbald, werd vorige week tegen Joure gestreden voor de punten, wel zonder resultaat helaas. Deze zaterdag mocht DTL 1 alweer haar vijfde wedstrijd van het seizoen spelen tegen DTS in het mooie Hantum. DTS staat tweede in de poule en DTL helemaal onderaan, dus het is van tevoren duidelijk dat het niet gemakkelijk wordt om punten te pakken.
Een historische wedstrijd namelijk de eerste wedstrijd zonder publiek in verband met de COVID-19 maatregelingen. KV DTL als tussenoplossing een livestream uitgezonden op Facebook. Voor volgende week zijn we weer van plan om een livestream via Facebook uit te zenden. Maar we zijn ook het kijken naar mogelijkheid om de wedstrijd via Youtube te streamen, zodat het publiek zonder Facebook ook mee kan kijken.

Onder toeziend oog van arbiter G.H. van der Veen begint de wedstrijd. DTS opent met het eerste doelpunt van afstand, maar DTL weet goed mee te spelen. Een strafworp en twee doelpunten van afstand resulteren in een stand van 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. DTS maakt hierna een doorloopbal en een goal van afstand maar DTL gooit er ook drie van afstand, een uitstartbal en een doorloopbal in waardoor de stand van 8-3 wordt behaald. DTS komt nu weer wat op gang, en DTL blijft rustig meescoren waardoor de ruststand uiteindelijk 10-7 is in het voordeel van spelers in blauw-wit.

Na de rust gooit DTS er snel wat doelpunten tegenaan en DTL moet lichtelijk op gang komen waardoor de voorsprong weg is bij een stand van 11-11. Tijdens de gehele tweede helft wordt aan beide kanten gelijkwaardig gescoord waarbij DTS telkens één of twee doelpunten voor blijft. Van een stand van 11-11 naar 16-17 lijkt het op dat DTL weer gelijk komt met DTS maar de gastploeg kan makkelijk scoren met doorloopballen en blijft DTL telkens een doelpunt voor. De eindstand wordt uiteindelijk 18-20.

Het was een spannende wedstrijd die velen malen beter was dan de eerste drie wedstrijden die DTL heeft gespeeld. Ook naar vorige week kijkende zit er een stijgende lijn in het doelpuntensaldo van de Hantumers. Eerste drie wedstrijden gemiddeld elf doelpunten, vorige week 17 doelpunten en deze week 18. Meer doelpunten maken was een belangrijk uitgangspunt van vorig seizoen. Doel voor de resterende drie wedstrijden is punten pakken om in de derde klas te blijven mede door deze stijgende lijn vast te houden. Het publiek werd wel erg gemist en wij hopen in ieder geval dat het publiek snel weer aanwezig mag zijn bij wedstrijden. Volgende week spelen we om 15:30 tegen It Fean in Surhuisterveen. We zullen u de bedoelingen van de livestreams laten weten via de KV DTL site en voor het publiek met Facebook, via Facebook.

DTL 2 – De Pein 2

Yn'e Bedelte, te Hantum. Zaterdag 3 oktober speelde DTL 2 tegen De Pein 2 om 14:00, onder leiding van scheidsrechter T. Tilma. Het feit dat er geen publiek aanwezig mocht zijn van premier Rutte, weerhield de teams er niet van om er een mooie wedstrijd van te maken. Beiden nog onwetend over de spannende pot die volgde...

Om klokslag 14:00 uur startte de wedstrijd. Direct vanaf het begin scoorden beide teams afwisselend van elkaar en druppelden de doelpunten binnen op het scorebord. De opbouwende gelijke stand sprong van 1-1, 2-2, naar de 3-3. De korfballers uit Opeinde besloten vanaf dat moment een voorsprong te nemen. Met een ruim assortiment aan soorten kansen kregen de DTL'ers een vloedgolf aan doelpunten tegen. Strafworpen, afstandsschoten, een vrije bal en kleine kansjes. De thuisspelers, onder leiding van coach Wybe en assistent-coach Pieter Anne, konden in de eerste helft de De Pein'ers maar moeizaam bijhouden. Waar DTL 2 na de 3-3 enkel twee goals scoorde, wist de wederpartij maar liefst 6 doelpunten af te ronden. Bij rust stond het 5-9.

DTL 2 leek na de pauze gelijk positief en vol goede moed te beginnen door een afstandsschot van Anne P, die pas enkele minuten in het veld was begonnen. Dit doelpunt werd echter vliegensvlug afgestraft door een afstandsschot van de geel-zwarte tegenstanders. Ons 2e nam dit niet voor lief. Met een prachtig afstandsschot én strafworp van Daniel Wytse + een uitstartbal van Wietze krikten we het aantal punten aan de linkerzijde van het scorebord behoorlijk op, wat resulteerde in 9-10. De gelijkstand leek weer zo dichtbij, maar daar waren de tegenstander het mee oneens. Een afstandsschot leidde tot een verschil van twee punten. Het kansje van Botte was hoogstwaarschijnlijk de aanzet van de tegenpartij om van afstand te scoren. Antje maakte daarna een strafworp en Jacco zorgde met zijn afstandsschot voor een gelijkstand van 12-12. Vanaf dat moment wisten beide teams afwisselend van elkaar tot schot te komen. De spanning steeg en beide teams deden er alles aan om in de laatste minuten de winnende goal te maken. Het totaal aantal gescoorde doelpunten na de 14-14 was oneven, wat na het eindsignaal helaas direct resulteerde in een eindstand van 14-15.