Wedstrijdverslagen zaterdag 26 september 2020

de Joure 1 - DTL 1

Afgelopen zaterdag reisde DTL voor de 4e speelronde af naar Joure om het daar tegen het gelijknamige team uit het dorp op te nemen. Een belangrijke wedstrijd voor de Hantumers want de 3 voorgaande wedstrijden werden allemaal verloren. Tegenstander Joure was prima aan de competitie begonnen met al 2 overwinningen op zak.

Om klokslag half 4 floot de heer Danser voor de eerste maal en beide teams lieten gelijk zien dat men vol voor de overwinning wilde spelen. Met leuk attractief korfbal vielen de doelpunten om en om en tot een 4-4 stand was de wedstrijd volledig in evenwicht. Even haperde vervolgens de doelpuntenmachine van het team van coach Wybe Kuipers. Joure maakte hier dankbaar gebruik van door 2 goals afstand te nemen. DTL was echter uit de flow en eigenlijk het hele 2e deel van de eerste helft bleek men zoeken naar goals die er maar niet kwamen. Logisch gevolg was dat Joure uit wist te lopen naar een 9-5 voorsprong. Net voor rust wist DTL nog iets terug te doen waarmee beide teams gingen rusten met een 9-6 tussenstand.

Natuurlijk nog geen man over boord maar het was zaak om scherp aan de 2e helft te beginnen. Alle goede bedoelingen ten spijt maar het was niet DTL die sterk aan de 2e helft begon. Joure schoot uit de startblokken en men wist zelfs de voorsprong uit te breiden naar 12-6. DTL staat er echter om bekend dat het zich nooit gewonnen geeft dus al vroeg moest de eindsprint worden ingezet om nog uitzicht te houden om een goed resultaat. Zowaar lukte het DTL om beter in de wedstrijd te komen en bij een 13-9 stand was de achterstand al deels verkleind. Even wist Joure het verschil weer naar 6 goals te tillen maar aan alles zag je dat DTL nu prima in de wedstrijd zat. Bij een 16-13 stand was het verschil andermaal kleiner geworden. De ploeg geloofde nog steeds in een goed resultaat maar telkens als DTL dichterbij kwam scoorde Joure ook weer mee. Bij 18-16 was het verschil echter nog maar 2 goals en alles leek nu weer mogelijk.

Grootste tegenstander was nu echter de tijd. DTL moest wat risico nemen en ondanks verwoede pogingen lukte het niet om nog langszij te komen. Beide teams wisten nog 1 maal te scoren waardoor de eindstand op 19-17 kwam te staan.
Verloren van een effectief spelend Joure. Juist op de momenten dat DTL even niet lekker in de wedstrijd zat sloeg men toe. Echter als DTL zo speelt als aan het slot van de wedstrijd komen de punten vanzelf. Eerste kans daarvoor is zaterdag 3 oktober als runner up DTS uit Surhuizum op bezoek komt in Hantum. DTL zal er dan uiteraard alles aan doen om de eerste punten van het seizoen te pakken.


Joure 2 – DTL 2

Zaterdag 26 September moest ook DTL 2 afreizen naar Joure, om daar voor DTL 1 een wedstrijd te spelen tegen Joure 2. Deze ploeg heeft nog geen punten kunnen pakken dit veldseizoen en staat daarmee op de laatste plek. Dit wilde nog niet zeggen dat de winst daarmee al vaststond, want eerdere wedstrijden tussen teams hebben laten zien dat het niet altijd DTL is die er met de winst vandoor gaat. Met de gehele DTL-selectie aan boord was de nodige support in ieder geval aanwezig.
Toen het fluitsignaal klonk, begonnen beide teams gemotiveerd aan de wedstrijd. Het resultaat, 6 doelpunten die snel werden gemaakt door beide ploegen, wat de stand tot 3-3 maakte. Door een gebrek aan heren van DTL 2 werd de vierde man afgewisseld door 3 heren van DTL 1 die graag even wilden opwarmen voor de wedstrijd die ze daarna nog te spelen hadden en elk 20 minuten van de wedstrijd voor hun rekening namen (waarvoor dank). Na de snelle doelpunten die vielen voor beide teams nam DTL de voorsprong tot 4-7. Joure probeerde dit nog in te halen maar al snel bleek dat DTL de voorsprong maar al te graag wilde behouden. Met een paar wissels waren de laatste 10 minuten van de wedstrijd ingegaan en werd er door Joure geprobeerd het gat van 5 doelpunten kleiner te maken. Op het eindsignaal van de scheidsrechter was dit gelukt tot 3 doelpunten, maar de stand was vooralsnog 9-12 in het voordeel van DTL.
Na deze wedstrijd staan er 4 gespeelde wedstrijden op de teller, waarvan 2 gewonnen en 2 verloren waardoor DTL 2 nu 5de staat in de poule. Volgende zaterdag komt de Pein 2 in Hantum, die net zoals de Hantummers 4 punten op de teller hebben staan.


MN en W B1 - DTL B1

Op 22 september moesten we korfballen in Hijum tegen MNenW. Om half zeven begon de wedstrijd en we begonnen direct goed. Maayke, Menno en Roas scoorden direct binnen 4 minuten. Daarna maakt MNenW er 1-3 van. Maar Thirza en Menno maakten er alweer 1-5 van. Toen scoorde MNenW er nog een maar bij de rust stond het alweer 2-11 dankzij doelpunten van Jacob riemer, thirza en 2 voor Roas en Maayke. Na een lekker kopje thee gingen we weer met veel plezier de 2e helft in. MNenW maakt direct een doelpunt dus we moesten weer aan de bak en dat deden we ook. Marije scoorde er 4, Maayke er 2 en Thirza en Roas ook nog een. Toen scoorde MNenW er nog een. Na het doelpunt scoorde Menno de 20ste nog en dat brocht de eindstand op 4-20. We hadden een hele geslaagde avond gehad.
Met vriendelijke groet Menno Eelkema


Veenwouden B1 – DTL B1

DTL B1 ging op reis langs De Centrale As naar Veenwouden. Daar aangekomen waren we helaas de DTL kleding vergeten… Na wat bellen en regelen waren er een lieve heit en zus die de kledingtassen wilden brengen en iemand die het halverwege De Centrale As op kon vangen, zodat het mooi op tijd aanwezig was in Veenwouden.
De voorbereiding op het sportveld ging voorspoedig. Erg blij is DTL B1 met de komst van Gerbrich!! Met 4 dames en 5 heren is het team weer compleet 😊
Om 11.00 uur gaf de scheidsrechter het startsein en begon de wedstrijd. Er waren kansen voor DTL en kansen voor Veenwouden maar de stand bleef
lange tijd 0 – 0.
Tot een afstandsschot van Jacob Riemer raak was, 0 – 1!! En dit was tot rust de stand.
Na de rust trouwens ook, wat de eindstand 0 – 1 maakt.
De spelers hebben goed geluisterd naar de trainer: “Je hoeft maar 1 punt meer te scoren dan de tegenstander”…
Blij met de overwinning weer op naar Hantum! Dit keer zonder oponthoud 😉
O ja, afgelopen dinsdag 22 september hadden we ook nog een avondwedstrijd tegen MN & W in Hijum. Deze wonnen we met 4 – 20!

 


DTL D2 - Invicta D2

Vandaag kwam Invicta naar ons toe. Toen we bij hun waren hadden we verloren dus winnen zou nu wel leuk zijn. We waren nog maar amper begonnen en stonden meteen achter. We moesten dus wel echt even ons best doen. Helaas was de bal, doordat hij nat was, erg glad dus hierdoor was vangen lastig en verloren we vaak de bal. Liesbeth benutte voor rust nog wel een strafworp. Met 1-5 gingen we de rust in. Er moest dus nog wel wat gebeuren. Toch was het Invicta die na de rust weer als eerste scoorde. Zelf maakte ik er nog 2-6 van en Liesbeth gooide er nog weer een strafworp keurig in. Uiteindelijk toch weer verloren met 3-8
Groetjes Jelte


CSL E1 - DTL E1

Om kwart voor 11 floot de scheidsrechter.
Wij moesten als eerste warm lopen.
Rudmer maakt er drie afstand schoten, mooi!!!
Toen was het 1-3 voor ons.
Hier na ging het met de doelpunten niet meer zo goed.
We speelden best goed maar we hebben toch verloren 7-3.
We hebben gelijk gespeeld bij de strafworpen 3-3.
Volgen de week beter.
Groetjes Eline.


DTL F1 – De Walden

Er stonden weer 5 enthousiaste spelers te wachten voor de wedstrijd.
Toen de fluit van Dedde Jan geluid gaf ging het samenspel los. De 1e 5 minuten werd er heen en weer gespeeld door beide teams. En met een schot onder de korf gooide Geert Johan de 1este erin!!
Na een de wissel kwam Abel in het veld en gooide de 2-0 erin waarna de Walden er 2-1 van maakte.
Na een goede aangeefbal van Esmee werd het snel 3-1. Net voor de rust maakte Antine de 4-1. Na de rust was het Wymeren die scoorde voor DTL waarna Geert Johan er 2 achterelkaar in schoot!! TOP!! Stand 7-1. Wymeren maakte er vervolgens ook 2 en Abel schoot er ook nog 1 in. 10-1, het ging heel goed!
Toen kwam de Walden weer terug en schoten er 3 achter elkaar in 10-4. Maar DTL stak hier een stokje voor. Waarna de Kuipersboys nog 4 maakten, Geert Johan 3 en Wymeren nog 1.
Eindstand 14-4.
Wat een geweldige wedstijd! Goed gedaan allemaal!!!