Wedstrijdverslagen zaterdag 19 september 2020

De Parabool 5- DTL 2

Het is een mooie zaterdag ochtend, de zon schijnt. De spelers van het 2e van DTL zijn op weg naar de naastgelegen provincie Groningen. De een opgewekt en strijdlustig, de ander nog niet helemaal helder ten gevolge van slaaptekort en wellicht een alcoholische versnapering op de avond er voor. Na de tegenslag van vorige week zal het team zijn uiterste best doen om punten mee naar huis te nemen. Eenmaal gearriveerd in studentenstad Groningen maken de spelers zich klaar voor de strijd tegen De Parabool. Ondanks de beperkte inschiettijd is het fanatieke equipe van DTL klaar om in doelpunten te overtreffen.

Het startsignaal wordt gegeven en de wedstrijd begint direct voorspoedig. Wietze weet twee keer de bal door de korf te werpen. Dit brengt DTL al vroeg in de wedstrijd op twee punten voorsprong. Helaas mochten de DTL’ers niet te lang juichen en weet De Parabool de voorsprong te kleineren met een doelpunt. Gelukkig weet DTL het gat weer groter te maken door een schot op enkele meters afstand van de korf. De parabool laat zich niet kisten en weet ook een bal door de korf te krijgen. Hiermee bewijzen de studenten dat ze meer in hun mars hebben dan leren en bier nuttigen. Het doelpunten verloop gaat erg heen en weer, want er wordt vervolgens weer gescoord door de Hantumers. Helaas moet er nog een doelpunt voor De Parabool op het papier worden genoteerd voordat de wedstrijd wordt stil gelegd voor de rust. De spelers van DTL gaan de rust in met een 3-5 voorsprong.

Na de rust en de bemoedigende peptalk van coach Eelke, zijn de spelers weer gebrand om nog meer doelpunten te maken. Gelukkig weten ze dit waar te maken door twee afstand schoten te laten tellen. Jammer genoeg weet de tegenpartij de bal vervolgens tot tweemaal toe met een parabool vorm door de korf te gooien. Door deze tegenslag zocht DTL nog meer naar kansen, wat resulteerde in 3 doelpunten voor onze partij. Helaas was de wedstrijd met deze score nog niet beëindigd en haalde De Parabool hun achterstand nog met twee doelpunten in. De volle punten zijn door DTL binnen gesleept door een eindstand van 7-10.

DTL C1 – Flamingo’s C1, zaterdag 19 september 2020

Vandaag speelden we tegen Flamingo’s de nummer een in de poule we hadden eerst een goede spreek in de kleedkamer gehad nog even geschoten en warmgelopen toen het fluitsignaal al klonk. Klaas Herman ging onze wedstrijd fluiten.
Toen ging het beginnen wij hadden bal en Reinder opende gelijk de score met 1-0 maar
Flamingo’s maakte het meteen weer gelijk.
Dus we moesten wisselen en meteen ging er een van Remco in en een van Yme Hille van afstand. Het stond 3-1
Maar toen maakte Flamingo’s er weer een 3-2. Daarna werd Reinder van achter verdedigt dus een strafworp die maakte hij mooi af het was nu 4-2 dat pikte Flamingo’s niet en herpakte meteen met twee doelpunten 4-4
Het was heel spannend en toen Reinder weer eens scoorde
Meteen Daarna scoorde Willem Dirk 6-4
Het was bijna pauze maar net voor de pauze kreeg Remco last van zijn enkel
en is er niet meer in geweest.
Hij werd gewisseld door Rienk-jan hij kreeg gelijk een lange bal aangegooid en maakte het prachtig af het was nu 7-4 en pauze

Na de pauze maakten Yme hille een afstandsgoal en Anne Fleur een mooie oploopbal het was 9-4 Er werd ook uitstekend verdedigt door Alie Margriet, Sygrid, Anne en Anne Fleur
Toen maakte Reinder een strafworp en Yme hille een afstandsschot het was nu 11 tegen 4
Daarna kwam Flamingo’s weer een beetje terug door twee goals 11-6