Wedstrijdverslagen zaterdag 5 september 2020

Pallas '08 - DTL 1

Eindelijk mocht het vlaggenschip van DTL weer een competitiewedstrijd spelen in de buitenlucht. Na 10 maanden zonder veldkorfbal stond Pallas '08 op het programma voor deze zaterdag. Eenmaal aanwezig in Leeuwarden konden we in verband met de COVID-19 maatregelen de kleedkamers niet betreden en werd ons verzocht buiten om te kleden. Ook Pallas '08 moet maatregelen treffen, dat is nu eenmaal niet anders. Als voorbereiding op het veld had DTL 1 inmiddels twee oefenwedstrijden gespeeld, beide zeker niet onaardig. Na zo'n lange tijd zonder training en samenspel werd het korfbal goed opgepakt door iedereen.

Onder leiding van arbiter van der Griend begon DTL nu toch echt aan de eerste competitiewedstrijd. Eerste doelpunt van Eelke is voor DTL maar al gauw weet Pallas veel kansen dichtbij de korf, vrije ballen en strafworpen te benutten en komen ze redelijk makkelijk op een 6-1 voorsprong. Hierna krijgt DTL maarliefst drie strafworpen mee en scoort Botte tweemaal van afstand terwijl Pallas '08 meescoort van afstand en een paar doorloopballen erin mikt. De stand voor de pauze is dan 12-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust blijft DTL bij met de doelpunten door twee afstandschoten van Botte en Miranda en nog een doorloopbal van Wytse. De stand is op dit moment 14-9. Maar dan heeft Pallas de slag weer te pakken met de kansjes rond de korf. Alleen Botte weet een kansje te benutten waardoor het 18-10 komt te staan. Op dit moment in de wedstrijd is Oane warmgedraaid en gooit er eigenhandig 4 doelpunten van afstand in. Pallas maakt nog twee afstandschoten en gooit er nog een doorloopbal in. Hiermee komt de eindstand helaas op 21-14.

Na de oefenwedstrijden had iedereen er toch wat meer van verwacht. Maar net zoals voorgaande competitiewedstrijden krijgt DTL wel weer heel veel kansen en is de afronding opnieuw te karig. Ook qua inzet kan er nog wel een schepje bovenop. Hopelijk wordt dit allemaal beter naarmate er weer meer wordt getraind.

Volgende week spelen we een thuiswedstrijd in de Bedelte tegen Invicta/Frigro om 15:30. Tot zaterdag!


WWC2 - DTL 2

Het begin
Na de oefenwedstrijden van afgelopen weken was het zaterdag tijd voor de eerste competitiewedstrijd van DTL 2. Evenals de eerste DTL-ploeg moest het tweede ook afreizen. Deze keer naar Mantgum, het thuisoord van WWC 2, een ploeg die niet onbekend is voor DTL. Met precies genoeg spelers om de wedstrijd te starten arriveerde de ploeg en kwam het besef op voorhand dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden, dit gebaseerd op eerder gespeelde wedstrijden en het feit dat het tweede met het minimale aantal spelers van huis was vertrokken.
Het scoreverloop van de wedstrijd laat zien dat de eerste drie doelpunten van WWC kwamen, maar er vanaf het begin een lange tijd door beide teams niet gescoord werd. Waar de verdediging de bal makkelijk kon afvangen na schotpogingen van WWC, kwamen de doelpunten moeilijk op gang in de aanval. Nadat WWC had laten zien dat ze konden scoren, moest DTL reageren en dat werd gedaan met twee doelpunten op afstand. Terwijl de ploegen zich klaarmaakten voor de tweede helft en er inmiddels meer DTL’ers in Mantgum waren aangekomen, liet het scorebord 4-2 zien wat betekende dat het nog alle kanten op kon gaan. Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam van DTL maar was niet genoeg om de stand gelijk te brengen. Daarna vielen de doelpunten aan beide kanten en werd de stand naar 10-5 gebracht. DTL bleef tot het laatste moment zoeken naar kansen en maakte in het laatste deel van de wedstrijd de stand tot 10-7, wat niet genoeg was om met de punten terug te keren naar Hantum.
Wat voor de wedstrijd gezegd was bleek het geval te zijn en DTL zal het volgende week toch iets eerder tot scoren moeten brengen, wil het de tegenstander voor blijven. Wat gezegd kan worden is dat het begin van de competitie beter had kunnen beginnen maar DTL weet wat er moet gebeuren om in Hantum volgende week alsnog een vliegende start te maken.


DTL B1 - Veenwouden B1

Om 11.00 uur startte onze eerste wedstrijd van dit seizoen op ons mooie sportveld in Hantum.
Na een roestige oefenwedstrijd vorige week, waren de verwachtingen van het publiek hoog gespannen.

Al snel stonden we met 0 – 1 achter…. Oei… Hierna maakte Marije de stand weer gelijk.
We gunden Veenwouden nog 1 puntje en het stond 1 -2.
We hebben veel kansen gehad die er net niet in gingen maar door
punten van Sjoerd (2x), Roas (strafworp) Maayke (vrije bal) en Marije (nog 2x) werd de eindstand 7 – 2!

Volgende week nemen we het op tegen MN en W in Hijum.
Groeten Jacob Riemer


Frigo Invicta - DTL C1

6 September werd door DTL C1 de eerste wedstrijd na de zomerstop gespeeld.
Deze wedstrijd is tegen Frigo Invicta.
Om 11:00 stond DTL tegenover Frigo Invicta op het veld, klaar voor de strijd.
De scheids floot en de wedstrijd begon.
Frigo Invicta begon met de bal een deed een poging tot een doelpunt .
Deze mislukte!
Het verdedigings vak van DTL had de bal er tussen uit gevist en gooide deze naar hen aanvals vak.
Daar scoorde Reinder het eerst doelpunt van de wedstrijd met een oploopbal.
Vlak daarna scoorde Jesse ook ééntje!
De stand was nu 0-2.
Achter Jesse aan scoorde Reinder zijn tweede doelpunt.
De vakken wisselden.
Sygrid was de eerste in het andere vak een doelpunt te maken.
De stand is nu 0-4.
Na vijf minuutjes scoorde Alie Margriet de 0-5.
DTL was daarna helaas in de fout gegaan want Frigo Invicta kreeg een strafworp.
Helaas voor Invicta misten ze deze.
Maar helaas voor DTL was Frigo Invicta het niet eens met die strafworp en scoorden zij de 1-5.
Van DTL was Anne Fleur de volgende die een bal door de korf kreeg.
1-6.
Een poosje later scoorde Alie Margriet een doelpunt en bracht de stand op 1-7.
Reinder scoorde er daarna twee achter elkaar aan en Frigo Invicta kreeg er ook nog ééntje in.
Het is nu rust.
De stand is 2-9 voor DTL.
Na een peptalk van coach Jurjen ging DTL er weer vol zelfvertrouwen in.
Alie Margriet was in de tweede helft de eerste die scoorde.
Reinder had de smaak ook goed te pakken en scoorde er weer twee achter elkaar aan.
Na Reinders doelpunten maakte Yme Hille zijn eerste doelpunt.
Sygrid kreeg hierna een strafworp die ze helaas miste.
Ook Frigo Invicta kreeg weer een strafworp die ook niet zat.
de stand is inmiddels 2-13.
Na de gemiste kans van Frigo Invicta schoot Yme Hille er zijn tweede doelpunt in.
Frigo Invicta mikte ook nog één erin.
Anne Fleur besloot er ook nog even ééntje in te gooien.
Yme Hille maakte het laatste doel van DTL dat hun doelpunten tot 16 bracht.
Frigo Invicta scoorde daarna ook hun laatste doelpunt.
De eindstand is 4-16 geworden voor DTL!!!
Het was een mooie overwinning voor DTL!
Groetjes Alie Margriet


de Granaet D1 - DTL D1

Korfbal wedstrijd 5-9-2020 Tegen de granaat
Als eerste maakte de granaat 5 doelpunten toen was de pauze na de pauze heeft de granaat nog 3 gescoord toen stond het 0-8 voor ons maar toen scoorde feitze 1 daarna voor de granaat nog 5 daarna scoorde tineke toen stond het 2-13 voor ons toen de granaat nog 1 daarna jelte pieter nog 1 en als laats de granaat nog 2 de eindstand is 3-16 voor ons


Invicta D2 - DTL D2


DTL E1 – CSL E1

Vandaag hadden we onze eerste wedstrijd op het veld. We zijn eerst mooi op de foto gekomen met ons team. Toen gingen we de warming up doen. Om 10 uur begon de wedstrijd. We moesten wel weer even wennen en CSL was best wel goed. Maar wij ook!
CSL maakte in de eerste helft een doelpunt, dit was het enige doelpunt. We verdedigden elkaar heel goed waardoor niemand kon scoren. We hebben wel hele mooie kansjes gehad, maar deze gingen er jammer genoeg niet in. In de tweede helft heeft CSL nog een strafworp gemaakt en heeft Gosse Jan een mooi doelpuntje gemaakt. De eindstand was 1-2 voor CSL. Maar toen gingen we de strafworpen doen en daar hebben wij dik mee gewonnen, namelijk met 5-0!! Het was weer heel leuk om te spelen en ik heb zin in volgende week!
Groetjes, Rudmer Postma


de Waterpoort F2 - DTL F1

Nieuwe talenten!

Zaterdag was het debuut van een drietal nieuwe leden van DTL. Aan de hand van 2 tweedejaars pupillen werd de eerste wedstrijd gespeeld in Sneek. Het vertrek was om 8.35 en tijdens een rumoerige reidfxsd\;5];f;ffwhgtts werd wel duidelijk dat er toch enige wedstrijd spanning aanwezig was bij de spelers. Na de ontvangst bij sportpark Schuttersveld kwam de wedstrijd om 10.00 opgang. De vier spelers in het veld betroffen Abel Klaver, Antine Postma, Geert Johan Kuipers en Esmee Visser. Aan de kant stond Wymeren Kuipers, om de tien minuten een wissel zodat eenieder mee kan spelen. Na het eerste fluit signaal kwam het spel opgang, vooral in het begin nog een beetje onwennig, maar na de 1-0 van De Waterpoort kwamen de spelers van DTL beter in hun spel wat algauw resulteerde in de 1-1. Na tien minuten was dit de stand en kwam Wymeren binnen de lijnen, die zich deze morgen ontpopte tot de pinch hitter. Met vijf goals kroonde hij zich tot topscoorder. Met goed combinatie korfbal stond Wymeren vaak aan het einde van de aanvallen welke hij dan kundig afronde met een doelpunt. Zo kwam DTL in de rust met 4-5 tussenstand naar de zijlijn, waar Anna Veeninga hen opving en nog een paar instructies meegaf voor de tweede helft. Ook bijna de gehele tweede helft stond DTL qua scoren steeds voor, alleen kwam de Waterpoort beter in hun spel en zelfs langszij. In de laatste vijf minuten liep de thuisploeg weg met twee scores en de eindstand op het scoreformulier liet een 10-8 eindstand zien. De strafworpen die hierop volgden werden winnend afgesloten wat het einde van deze eerste wedstrijd voor deze nieuwe lichting talenten betekende. Al met al een goede start van deze nieuwe lichting van DTL.