Wedstrijdverslagen zaterdag 7 maart 2020

Kansloze nederlaag DTL 1 tegen Spannum

DTL speelde afgelopen zaterdag een echte degradatiekraker in de eigen sporthal in Holwert tegen Spannum. Beide teams bungelen onderaan in de 3e klasse en een overwinning zou meer dat welkom zijn. De uitwedstrijd wist DTL nog fraai te winnen dus vooraf was men positief op een goede afloop.

Na een aftastend begin aan weerszijden wist Spannum een voorsprong te pakken van 1-4. DTL had moeite met het agressieve spel van de gasten en wist zelf enkele grote kansen niet te benutten. Er werden genoeg mogelijkheden gecreëerd maar net zoals de laatste weken schort het aan de afronding bij het team van coach Wybe Kuipers. Spannum bleef geduldig aanvallen en vooral via de heren was men behoorlijk trefzeker. DTL stelde daar veels te weinig tegenover waardoor beide teams de kleedkamer opzochten met een 3-8 achterstand.

Niets is onmogelijk in de korfbalsport en DTL zou niet het eerste team zijn die een verschil van 5 goals wist goed te maken dus vol goede moed begonnen de Hantumers aan de 2e helft. Niets was echter minder waar want na beide een keer gescoord te hebben waren het de heren van Spannum die maar liefst 6 keer op rij wisten te scoren. Ondanks het inbrengen van een tweetal aanvallende versterkingen was de wedstrijd natuurlijk bij een 4-15 stand al gespeeld. Door in het restant van de tweede helft de schade nog iets te beperken werd een blamage voorkomen maar een kansloze nederlaag was in de maak. Even werd het verschil nog teruggebracht tot 8 goals maar spannend zou het nooit meer worden. Uiteindelijk vloot scheidsrechter Bekkema bij een 11-20 eindstand voor het laatst en was een duidelijke nederlaag een feit.

De druiven waren extra zuur want met deze overwinning neemt Spannum afstand van de degradatieplekken en staat DTL steviger op de laatste plaats. Een plek die de Hantumers graag over willen dragen. Daar krijgt men aankomende zaterdag gelijk de kans voor als de uitwedstrijd tegen directie concurrent NQL op het programma staat. DTL zal er dan alles aan doen om deze kansloze nederlaag weg te poetsen en de broodnodige 2 punten mee te nemen naar Hantum.

Wêz Handich C1 - DTL C1

De wedstrijd van DTL C1 heeft 7 maart verloren, 7-5 om precies te zijn.
Wij kunnen nog steeds kampioen worden als we de volgende keer wél winnen van Wéz handich!
Wij hebben helaas verloren omdat Wez handich in de tweede helft gewisseld heeft, het lukte daardoor niet meer zo goed als de eerste helft.
Wij hebben later in de tweede helft ook gewisseld, Jente kwam erin voor Wilmer. Hierna ging het beter, in feit, Jente scoorde bijna meteen! Wij hadden eerder moeten wisselen…
Wij hebben dit keer misschien verloren, maar dat betekent niet dat we slecht speelden. Dat zeker niet, we hebben vaak genoeg geschoten/gescoort!
Groet,
Wilmer Kai Tilma

DTL C2 - Drachten/Van der Wiel C2

8/8 is het geworden het was een spannende wedstrijd.
Het was heel spannend en we hadden goed gespeeld we hadden goed over gespeeld soms ging de bal weg.
1e helft ging het goed de 2e helft ging het wel goed we hadden heel goed doorgezet,
groetjes
Reinder van der Woude.

CSL D1 – DTL D1

Het was zaterdag morgen en we moesten korfballen. In het begin van de wedstrijd ging het heel goed bij DTL. Feitze scoorde1-0 daarna scoorde Janelle 2-0 oh daar scoort Feitze tweemaal en dan scoort Tineke 4-0. Vervolgens scoort CSL een doelpunt maar vlak daarna scoort Tineke 5-1 door een straf worp. Tineke weet nog een doelpunt te maken, Nu heeft ze al drie doelpunten gescoord, maar CSL maakt vervolgens ook weer een doelpunt. Vlak voor de pauze scoort Jorn een doelpunt en is het 7-2.

Na de eerste helft gaat het ietsje minder bij DTL. Feitze weet te scoren, maar CSL scoort ook weer. Het is nu 8-3 voor DTL. Dan maakt Feitze een mooi doelpunt dankzij een doorloopbal. Gelukkig is Feitze vandaag op schot en maakt weer een punt voor DTL. Maar telkens weet ook CSL weer te scoren. De tussenstand is inmiddels 9-4. Feitze maakt weer een punt en CSL is ook weer van de partij. Dan maakt Janelle een heel mooi afstandsschot. CSL geeft zich nog niet over, want weet 3 maal te scoren. Gelukkig is Feitze van de partij.

Hij vergroot de afstand tot 12-7. CSL wordt steeds sterker. CLS scoort weer. Jelte Pieter vergroot de voorsprong voor DTL tot 13-8. Op het laatste werd het heel spannend want CSL had toen een hele goede aanval en in het laatste vak van de aanval hebben ze jammer genoeg niks gescoord en de eind stand was 13-10 voor DTL. Gelukkig heeft DTL van CSL gewonnen en dat gebeurd niet vaak tot slot hebben wij het heel goed gedaan.
Groetjes
Jelle Meindert Miedema

Vlug & Vaardig (G) E1 - DTL E2

Hallo Allemaal.
Gisteren 10 uur hebben we gespeeld tegen Vlug en Vaardig in Burgum.
Het was een pittige wedstrijd. Vlug en Vaardig zijn erg goed. We hebben helaas 14-2 verloren.
Groetjes Gwen