Wedstrijdverslagen zaterdag 29 februari 2020

TFS 1 – DTL 1

De derde wedstrijd in 2020 van DTL 1 werd gespeeld in Houtigehage tegen TFS. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. TFS doet het goed op de tweede plek in de poule terwijl DTL moeite heeft om van de laatste plek af te komen. Bij de thuiswedstrijd verloor DTL met 12 – 16 dus nu is het zaak dat er meer gescoord wordt, want handhaven wordt lastiger met elke verloren wedstrijd.

De wedstrijd begint een halfuur later doordat de wedstrijd(en) ervoor zijn uitgelopen in tijd. Na het eerste fluitsignaal wordt er om en om gescoord tot een score van 3 - 3 wordt bereikt. Hierna loopt TFS uit naar een stand van 6-3 en voor de pauze is het 10 – 4 in het voordeel van TFS.

Na de rust scoort TFS tweemaal, wat de stand op 12 – 4 brengt, en vervolgens scoort DTL weer mee met TFS tot een stand van 14 – 6. Hierna maakt DTL een prima inhaalslag tot een stand van 16 – 12 maar het verschil is al gemaakt. Uiteindelijk wordt er verloren met 17 – 12. DTL moet constanter blijven scoren om te kunnen winnen en beter presteren in de eerste helft in dit geval. Aan de trainingen ligt het niet, daar vallen de doelpunten rijkelijk. Nu nog de trainingen vertalen naar de wedstrijden.

Volgende week spelen we thuis 19:50 tegen Spannum. Bij de uitwedstrijd wisten we te winnen met 16 – 17, hopelijk kunnen we dat zaterdag weer doen en daarmee een plaats omhoog komen in de poule. Tot dan!

DTL C1- Westergo C3

De eerste tien minuten vielen er geen punten. Kansen over en weer.
1-0 Marije
Na twintig minuten werd het 2-0 Jente.
Roas maakte er 3-0 van.
De 4-0 werd door Thirza gemaakt.
Rust.
Na vijf minuten in de tweede helft maakte Sjoerd de 5-0.
Vrij snel kon Jente er 6-0 van maken.
Westergo maakte hun eerste punt en het werd 6-1.
Maaike maakte er 7-1 van.
Nog een kwartier op de klok.
Twee strafworpen mistten maar de bal bleef in het vak. Sjoerd maakte de 8-1.
Anne Fleur gooide de 9-1 erin.
Nog paar minuten op de klok....
En de stand bleef 9-1.
Na een moeizame start toch een mooie overwinning.
Groeten Marije

DTL D1 - Invicta D1

Zaterdag kwam Invicta D1 op bezoek in Holwerd, bij winst zouden de tegenstanders kampioen zijn dus de supporters uit Kollum waren in grote getale meegekomen. DTL beet fel van zich af in de eerste helft. Het aanvalsvak geleid door Feitze speelde heel goed en wist met mooie aanvallen 3 keer te scoren. Aan de andere kant zat het verdedigend ook goed in elkaar, wat Invicta wist moeilijk tot scoren te komen maar kwam toch telkens na een DTL doelpunt weer langszij. Er werd dus van functie gewisseld met 3-3. De spanning in de hal was voelbaar en de oranje hemden werden al een beetje zenuwachtig. En dat werd in de pauze alleen nog maar erger want de verdedigers van beide teams waren de aanvallers de baas en er werd dus niet meer gescoord. Ruststand was nog steeds 3-3.

In de tweede helft werden enkele wissels toegepast en pas toen wist Invicta door te drukken. Snelle aanvallen werden bijna allemaal met scherp schieten afgerond. Pas op 3-7 wist Jelte Tsjerk weer wat terug te doen. DTL kon nu de Kollumers even niet bijhouden want het gat werd snel vergroot tot 4-13. Toen vond Jorn het weer tijd voor een DTL doelpunt. Van verre afstand scoorde hij de 5e DTL goal. De wedstrijd was nu allang beslist. DTL bleef doorknokken en wist via een strafworp verdiend door Jelle Meindert en een mooi afstandsschot van Eelke een eindstand van 7-15 op het bord te krijgen. DTL speelde een goede wedstrijd met van tijd tot tijd goed korfbalspel, helaas was Invicta gewoon een maatje te groot en ze zijn dan ook verdiend kampioen geworden.
Yellina

DTL E1 - Harkma E1

Om 10. 00 uur stond de wedstrijd tegen Harkema E1 op de planning. Helaas was Afke niet fit en kon ze niet meespelen. Maar ze was er wel om haar team aan te moedigen.
De wedstrijd begon met Jelte, Wietse Niek, Liesbeth en Rick, Jesse zat als 1e reserve.
Liesbeth wist de eerste punt te scoren met een mooie afstandsbal. 1-0
Maar Harkema kwam snel terug met een 1-1. Inmiddels was Rick gewisseld met Jesse, en Jesse zag snel een kansje en maakte de 2-1, Daarna kwam Wietse Niek ook met een kansje en het werd 2-1.
Harkema wist er snel 3-2 van te maken, maar dat liet Jesse niet tegenhouden en bij een mooie kans maakte hij er 4-2 van. Harkema werd feller en maakte snel achter elkaar 2 punten, we gingen de rust in met 4-4.
De 2e helft wist DTL Harkema flink achter zich te laten en het lukte Harkema niet om nog een bal door de korf te krijgen. Daarentegen was DTL E1 wel op dreef en wisten nog 6 punten te scoren door meerdere kansjes van Jesse en een prachtige doorloopbal van Wietse Niek! Jelte had helaas een bal gescoord die net verdedigd werd.
Bij de strafworpen werd het gelijkspel met 4-4.
Een mooie wedstrijd met veel samenspel, waarbij het team er samen een prachtige eindstand van 10-4 wist te veroveren!
Groeten Rick