Wedstrijdverslagen zaterdag 8 februari 2020

DTL 1 boekt uitstekende overwinning op WWC

Afgelopen zaterdag ontving het sterke WWC uit Wiuwert en Mantgum. Een geduchte tegenstander waartegen DTL in de uitwedstrijd nog tegen een enorme zeperd aanliep. Revanche voor de enorme 24-11 nederlaag maar ook voor kansloze nederlaag van vorige week tegen Westergo. De laatste plaats in de poule wil DTL dan ook zo snel mogelijk verlaten.
Dat moest vandaag gebeuren met terug van weggeweest Sietske Braaksma-de Vries en broer Botte de Vries in de basis. Met een enorme inzet begon het team van coach Wybe Kuipers sterk aan de wedstrijd. Dit was ook nodig om WWC gelijk duidelijk te maken dat ze niets cadeau kregen. Na over en weer doelpunten zag het publiek gelijk al een enerverende wedstrijd. Tot 4-4 ging het gelijk op en toen wist DTL voor het eerst in de wedstrijd een gaatje te slaan van 2 goals. WWC, wat scorend vooral afhankelijk was van de heren, wist een paar keer weer op 1 goal te komen maar telkens wist DTL de voorsprong weer te vergroten. Even was het gaatje 3 goals maar in een wedstrijd vol met passie en strijd wist WWC de achterstand voor rust nog iets te verkleinen. Echter met een meer dan verdiende 9-7 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

Waar DTL doorgaans niet heel scherp aan het 2e bedrijf begint was het vooral nu zaak om door te gaan met het hoge niveau van voor rust. Dit slaagde behoorlijk goed want al snel wist DTL de voorsprong uit te breiden naar 3 goals. Gelijk doordrukken tegen deze taaie tegenstander zat er niet in want telkens als DTL scoorde hadden de gasten het antwoord klaar. Echter hoe langer de tijd verstreek, hoe ongeduldiger WWC werd. DTL dwong de gasten tot wanhoopspogingen en wist zelf geduldig te spelen en lange aanvallen op te zetten. Met nog 10 minuten op de klok was de voorsprong met 13-10 nog altijd 3 goals. DTL zag de overwinning steeds dichterbij komen. WWC gaf de moed echter nog niet op en bleef stug door aanvallen maar DTL had haar zaakjes prima voor elkaar en speelde de wedstrijd zeer professioneel uit. Beide teams wisten om en om nog 2 goals te maken maar spannend werd het niet meer. Met een 15-12 overwinning bekroonde DTL een uitstekende wedstrijd.

Een meer dan welkome overwinning die uitbundig gevierd werd door de Hantumers. Mede doordat de concurrenten onderin bijna allemaal ook punten wisten te pakken blijft het ongekend spannend. Na een korte skivakantie pakt DTL op 29 februari de draad weer op met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat TFS. Wederom een moeilijke wedstrijd maar DTL reist vol vertrouwen naar Houtigehage en zal er alles aan doen om de punten ook dan mee te nemen naar Hantum.


Nieuws van het front

Na lang te hebben gewacht kon het tweede team van DTL eindelijk weer gebruik maken van een aantal van de cavaleristen die door blessures geruime tijd uitgeschakeld waren. Alhoewel ze nog niet op volle oorlogssterkte zijn, is er sprake van een opmars. Naast deze doorgewinterde ruiters maakte ook nog een reservist zijn opwachting om opnieuw deel te nemen in de strijd. Dat versterkingen in de strijd niet altijd tot de winst van de oorlog leiden is historisch gezien algemeen bekend. Ook in dit geval was het niet genoeg voor de winst maar leverde het wel een begin van een hopelijk nieuwe positieve periode op, voor De Tinnen Leppel.

De trotse dragers van het blauwwit met daarop de wel gerespecteerde sponsor 'Bouwbedrijf Postma' mochten aantreden tegen het team uit Joure. Statistisch gezien niet de meest geduchte tegenstander maar zoals al zo vaak naar voren is gekomen de afgelopen tijd, 'it kin raar rinne, (Lucille Werner)'. De wedstrijd verliep niet zoals het van tevoren werd afgesproken. De eerste minuten waren spannend, en maakte het onduidelijk voor de neutrale toeschouwer wie als winnaar naar huis ging. Toch wist Joure al gedurende de eerste helft zoveel scoringskansen te benutten dat het voor DTL meer dan lastig werd om te winnen. Desondanks liet het spel bij vlagen al iets doorschemeren van het spel wat hoofdtrainer Wybe Kuipers voor ogen heeft. Kleine stapjes, maar stapjes vooruit. Het vervolg van de wedstrijd verliep dan ook zoals men kon verwachten. Een strijdend DTL tegen een gemotiveerd Joure. Alhoewel DTL probeerde om door te zetten en aan te sluiten, bleef de voorsprong simpelweg te groot om nog te kunnen winnen. Teleurgesteld maar gemotiveerder dan ooit gaan we op zoek naar punten. Met een hoopvolle blik richting de blessure bank en de andere blik op oneindig stormen we door in de Krieg die ‘korfbal’ heet. "We may have lost the battle, but we are goïng to win the war!". Als afsluiting een diepe buiging en bijzonder dankwoord naar Jurjen Postma. Of zoals de jeugd van tegenwoordig zou zeggen: 'Een dikke S.O. naar deze bro!'.

Op naar de volgende wedstrijd!


Quick '21 C1 - DTL C2

Wij moesten zaterdag tegen Quick c1 spelen.
De wedstrijd begon en Quick kwam helaas al met 0-1 voor.
Toen ging de bal naar het andere vak. Toen had Willem Dirk veel kansen en hij had ook de rebound. daarna maakte Willem Dirk de 1-1.
daarna wisselden de vakken en kwam de andere helft in de aanval.
Toen had Yme Hille een mooi afstand schot en die maakte de 1-2
En de verdediging had de bal al vrij snel weer terug gespeeld, toen ving Sygrid de bal onder de korf af en kon Yme Hille scoren 1-3
Al vrij snel maakte Quick ook weer een goal 2-3

Toen had Willem Dirk een doorloop bal die miste hij maar, ving zelf de bal af een zag dat Rienk Jan vrij stond toen maakte Rienk Jan de bal af en scoorde 2-4
De bal kwam weer terug en Remco scoorde een afstand schot aangegeven door Sygrid 2-5
Maar al vrij snel scoorde Quick. 3-5
de bal was weer terug in de aanval wat een fantastische aanval met meerdere kansen, ook elke keer werd er goed afgevangen door Anne en Anne Fleur, Willem Dirk scoort aangegeven door Anne Fleur. 3-6
En net voor de pauze scoorde Quick nog de 4-6

In de pauze had Jurjen ons nog een goeie peptalk gegeven.
De 2e helft begon en Quick had meteen een mooie aanval. Daar uit kwam een goal. 5-6
Reinder en Jesse kwamen erin voor Willem Dirk en Rienk Jan.
En toen de bal weer in het vak van de aanval was maakte Quick een overtreding op Yme Hille en kregen we een strafworp die maakt Yme Hille zelf even. 5-7
Quick had een heer van de B’s ingezet op Alie Margriet na de pauze, hij scoorde 2 keer achter elkaar 6-7 en toen de 7-7.
Willem Dirk werd weer ingezet in het andere vak voor Remco.

Het was nog een paar minuten! De spanning zat er aardig in. Toen kwam de bal weer in de aanval terecht en miste Willem Dirk helaas een kans daarvan baalden we erg. Toen was Quick aan de bal en scoorde bijna maar de verdediging haalde de bal er tussen uit en een kreeg de bal weer in het aanvalsvak. Het was echt super spannend nog 2 minuten en toen scoorde Willem Dirk gelukkig! 7-8
Het waren nog een paar seconden. Quick was in de aanval en wij deden ons best en verdedigden heel hard. Maar in de laatste seconden scoorde Quick nog wat balen! 8-8 toen vloot de scheidsrechter af einde wedstrijd. Gelijk spel helaas.

We hadden een hele goeie scheidsrechter.
Groetjes Anne Fleur (C2)


DTL D1 – DES D1

Vandaag moesten we in Holwerd spelen tegen DES. De vorige keer hadden we gewonnen van DES, dus we waren benieuwd of dat vandaag ook zou lukken. Maaike was mee als coach.
Helaas scoorde DES als eerste een doelpunt. Het duurde een tijdje maar toen scoorde Tineke de 1-1. Zo gingen we de pauze in. Na de pauze maakte DES weer een doelpunt het stond 1-2.
Daarna scoorde Jelte Tjerk gelukkig weer eentje zodat het 2-2 stond.
Jammer genoeg lukte het ons daarna niet meer om doelpunten te maken.
DES scoorde nog wel 5 keer dus de eindstand was 2-7. Jammer!!! Volgende keer tegen DES winnen we wel hoop ik
Groetjes Jelte Pieter Postma.


DTL F1 – Vlug & Vaardig F1

Zaterdag 8 februari ‘20
Ruststand: 1-4
Eindstand: 9-11

Na een aantal pogingen van onze kant wordt het helaas 0-1 voor de tegenpartij. We krijgen meerdere kansen, meerdere mooie schotten van onze ploeg die er telkens maar niet in willen.
De tegenpartij maakt 0-2, maar deze goal wordt afgekeurd. Het fluitje van de scheids heeft al geklonken maar de wedstrijd wordt enthousiast verder gespeeld.
En daar is Gosse Jan die er 1-1 van maakt! Ook Abel scoort, maar helaas wederom een afgekeurde goal aangezien het fluitje voor de wissel net heeft geklonken.
Een (grote) speler van Vlug & Vaardig is zeer fanatiek en komt telkens weer met veel gemak in het bezit van de bal. Mede door hem komen we voor de rust in een stand van 1-4.
Na de rust is Eline onze superspeler. Zij scoort al snel 2-4 en mag daarna weer aan de kant. Gosse Jan brengt ons op een stand van 3-4, Abel scoort 2x achter elkaar en brengt ons naar 5-4. Klasse, we staan weer voor!
Ook Alberthe brengt ons met een mooi schot op 6-4 en daarna komt Abel weer en we staan 7-4 voor!
Na de wissel komt de fanatieke jongen weer in het veld en scoort de tegenpartij nog in totaal 7 punten. Rinze en Eline hebben beiden nog eens gescoord, maar het wordt toch erg lastig om van deze club te winnen. Het blijft toch erg spannend tot aan het eind, maar we eindigen op 9-11.
De strafworpen: 4-1
(Gosse Jan, Alberthe, Jiske, Rinze)

No tweets found.