Wedstrijdverslagen zaterdag 6 oktober 2018

DTL 1 houdt alle punten in Hantum

Na twee uitwedstrijden achter elkaar te hebben gehad mochten DTL 1 en 2 weer eens thuis spelen. De weersomstandigheden konden niet beter, een lekker zonnetje en geen wind. DTL 2 wist de punten in Hantum te houden door een mooie overwinning op Boelenslaan/It Fean. Nu was het de zaak voor DTL 1 om ook de punten in Hantum te houden. Gezien de ranglijst beloofde het een spannende wedstrijd te worden, voor zowel Invicta/Frigro als voor DTL was het belangrijk om de punten te pakken om zo naar boven te kunnen kijken.
Invicta/Frigro opende de score maar vlak daarna wist DTL ook de korf te vinden. Het was wel Invicta/Frigro die scherper aan de wedstrijd begon, de fouten van DTL werden meteen afgestraft en hierdoor kon Invicta/Frigro de voorsprong pakken. Hierna draaide het om en ging Invicta/Frigro fouten maken en kon DTL via doorloopballen en strafworpen weer op gelijke hoogte komen. Het vertrouwen was weer geheel terug in de ploeg, verdedigend stonden alle voeten weer stevig aan de grond. De aanvallen werden goed en rustig opgezet zodat er vele mooie kansen werden gecreëerd. DTL ging met een 7-4 voorsprong de kleedkamers in.
Invalcoach Wybe Kuipers gaf in de rust nog enkele verbeterpunten door maar was tevreden over de eerste helft. Na rust gingen de doelpunten om en om. DTL had weinig kansen nodig om te scoren en had het vizier op scherp te staan. Zo breide DTL het gat uit naar 16-9. In de laatste minuten probeerde Invicta/Frigro het gat nog te dichten maar dit was te laat. Ook deze twee winstpunten bleven in Hantum. Eindstand 16-12. Voor DTL 1 en 2 zeer belangrijke punten, volgende week reist DTL 1 af naar DTS in Surhuizum en zal DTL 2 in Bolsward proberen de punten te pakken tegen Westergo.


De Walden D1 – DTL D1

Zaterdag 6 oktober moesten we spelen tegen de Walden, in Oentsjerk. We gingen er vol goede moed en met mooi weer heen. Toen de wedstrijd nog maar net was begonnen scoorde Reinder al een mooie inloopbal, aangegeven door Anne. Even later scoorde Reinder weer, nadat Willem Dirk de bal over de korf naar hem toe gooide. Toen was de wissel, Jesse kwam er in, Willem Dirk ging er even uit. De Walden scoorde toen opeens vier keer achter elkaar, het was toen 4-2. Daarna was het pauze, we moesten maar even wat drinken hebben. Na de pauze ging Anne Fleur er uit en Willem Dirk kwam er weer in. Gelukkig had de limonade ons weer heel wat power gegeven, want na de pauze scoorde Reinder van afstand de 4-3. Even daarna scoorde Reinder een inloopbal, aangegeven door Willem Dirk. De Walden hun limonade had ook goed gesmaakt want nu scoorden zij weer twee, waardoor de score op 6-4 stond. Het bleef spannend! Anne gaf de bal aan Reinder en die scoorde, het was 6-5. Anne Fleur kwam er weer in, Rienk Jan ging er uit. Na nog even spelen ging Rienk Jan er weer in en Reinder eruit. Dit was een tactische zet, Reinder kwam er in het andere vak weer in, Sygrid ging er even uit. Yme Hille waagde een kansje, deze was mis, maar Reinder ving de bal op en maakte een klein kansje! Het was 6-6, de spanning steeg! In de laatste minuten zetten we alles op alles en dat lukte! Reinder scoorde een afstandschot, aangegeven door Anne Fleur en als finale klapper maakte Remco de 6-8, een mooie inloopbal, weer aangegeven door Anne Fleur. We hadden gewonnen!!! Heel blij stapten we weer in de auto naar huis! Volgende week nog 1 keer op het veld knallen!
Groetjes, Yme Hille


DTL E2- Mid Fryslan/Jansma Birdaard E5

Zaterdag 6 oktober een thuiswedstrijd tegen Mid Fryslan/Jansma Birdaard.
Met het veld nog nat van de dauw begonnen we aan de wedstrijd. Het natte veld zorgde wel voor wat glij partijen en dat ook de bal glad werd. Deze glipte ons dus zo nu en dan wel uit de handen.
Toch lukte het Jesse met een mooie doorloopbal de 1-0 te scoren en wist hij ook een kansje te benutten voor de 2-0.
Liesbeth liet het kansje ook niet liggen en maakte er 3-0 van. Net voor rust zorgde Rick van afstand voor de 4-0.
Na de rust was het weer Rick die van afstand scoorde. We hadden nu de smaak te pakken en hadden maar 1 doel scoren!
Jelte wist 2 keer met een doorloopbal de korf te vinden en Jesse benutte nog een kans.
Liesbeth en Jesse zorgden beide van afstand voor nog 2 extra punten. Wat een eindstand van 10-0 opleverde.
Wat in de wedstrijd telkens net niet lukte ging bij Afina met de strafworpen wel goed. Daar ging de bal keurig door de korf. De strafworpen werd uiteindelijk 2-2.
Groetjes Jelte Plantinga


DTL F1 - CSL F1

Zaterdag 6 oktober Heeft F1 de laatste wedstrijd thuis gespeeld tegen CSL.
Het was zo spannend want we konden Kampioen worden.
Het eerst doelpunt werd gemaakt door Ruben en als snel maakte Klaas hier nog 3 doelpunten achteraan.
We speelden mooi samen en Klaas wist vaak de bal er tussen uit te pakken.
Gwen volgde met 1 doelpunt en toen kreeg Rudmer een mooie lange bal en lukte het om te scoren.
Klaas & Rudmer volgde met 1 doelpunt.
Ruststand 8-3
Na een glaasje ranja ging de wedstrijd eigenlijk wat op dezelfde voet veder wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 18-5 winst.
Goals werden gescoord door Klaas, Rudmer, Gwen, Alberthe en Ruben
Groetjes Ruben


DTL F2 - Olympia F1

Zaterdag speelde DTL F2 tegen Olympia, we hadden er prachtig mooi korfbalweer bij.
DTl kwam eerst achter met 0-1 al gauw maakte Rense een aftandbal, DTL kwam gelijk met
Olympia kwam bij met 1-5. Hierna wist Marrit te scoren met een mooie afstandbal 2-5.
DTL deed goed hun best, Rense maakte wederom een mooie afstandbal 3-5.
Het bleef spannend, ze hadden een mooi samen spel met elkaar en Gosse Jan scoorde de 4-6.
DTl kwam terug en speelden goed over met elkaar en daar scoorde Marrit een doelpunt 5-8.
Al gauw scoorde DTL gelijk alweer met een prachtige afstandbal van Eline 6-8.
Het bleef spannend, Gosse Jan scoorde aan het einde van de wedstijd een mooi doelpunt 7-8.
Jammer genoeg hebben we net verloren.
Groetjes van Marrit Postma