Wedstrijdverslagen zaterdag 2 juni 2018

Wedstrijdverslag DTL F1 – Flamingo’s F3 zaterdag 2 juni 2018

‘In Hantum is altijd wat te doen!’

Zaterdagochtend 2 juni in Hantum. Aankomend bij het sportveld is het één en al actie. Naast korfbal is het kaatsseizoen weer aangebroken. Dat er veel te beleven is in Hantum dat is wel duidelijk. Heel wat anders dan ‘Almelo’ en Herman Finkers zijn ‘Stoplicht’….

Vandaag is de laatste wedstrijd van het voorjaarsseizoen voor DTL F1. Vorige week zijn ‘we’ al kampioen geworden, maar vandaag zijn spelers, trainers en leid(st)er prachtig mooi in het (ontbrekende) zonnetje gezet! Ondanks daling van temperatuur met een graadje of 6 sinds voorgaande dagen, krijg je het er warm van. Toch zal er nog wel even een wedstrijd gespeeld moeten worden en NEE deze zou eigenlijk niet verloren mogen worden. Maar ja, je weet maar nooit…. ‘Prijs de dag niet voor het avond wordt ….’ En avond is het nog bij lange na niet.

Marrit en Isa voeren nog eenmaal de troepen aan. DTL F1 gaat, zoals wel vaker dit seizoen, voortvarend van start. Jelte weet de kalmte goed te bewaren (ondanks voortijdige huldiging en bijbehorende medailles) en scoort vrij snel. Jelle Meindert volgt zijn voorbeeld en weet de voorsprong door tweemaal achter elkaar te scoren op te bouwen tot een 3-0 voorsprong. De Flamingo’s zijn echter nog niet van hun stuk te krijgen want ze maken een prima tegengoal. Ook het tussenspel van De Flamingo’s is van een prima niveau. Ondanks dat weet onze ploeg de voorsprong door een knap schot van Afke uit te breiden naar een 4-1 voorsprong. Het verschil van 3 punten leidt voor De Flamingo’s tot een overtal situatie en dat zie je direct in het spel naar voren komen. Ons ploegje moet zich even hergroeperen en kijken wie waar moet staan en moet verdedigen. Dat is best lastig als de tegenstander een ‘mannetje’ meer heeft. De Flamingo’s weten het overtal dan ook prima ‘uit te buiten’ en verkleinen de voorsprong tot 4-2. Gelukkig hebben wij Afke, want ook die blijft kalm en beheerst en scoort nog een keer. Jelle Meindert volgt het voorbeeld en weet de voorsprong , door tweemaal te scoren, uit te breiden tot 7-2. Jesse, inmiddels van de reservebank ingevallen, voert te voorsprong op tot 8-2. Maar dan hapert het weer even. Eigenlijk ook niet zo vreemd. Zoals gezegd, De Flamingo’s hebben een prima tussenspel, best grote spelers alleen weet men tot op heden net niet genoeg te scoren. De Flamingo’s komen weer wat terug met een tegengoal, maar Jelte heeft de smaak ook goed te pakken en bouwt de voorsprong met drie punten achter elkaar uit tot 11-3. De Flamingo’s blijven echter weerstand bieden want ze verkleinen het verschil tot 11-4. Jelle Meindert weet gelukkig ook weer te scoren. En ja ook Jelte maakt weer een mooi punt! Vlak voor de ranja weet De Flamingo’s de schade echter te beperken tot een 13-5 voorsprong voor DTL F1.

Na de ranja stokt het even. Het lijkt alsof DTL uit ritme is. De Flamingo’s biedt fel tegenstand. Er is ook weinig ruimte voor ons ploegje om de bal mooi rond te spelen. De Flamingo’s zetten dan ook flink druk en weten twee maal achter elkaar te scoren. Maar gelukkig hebben we Jesse. Hij weet het tij te keren door driemaal achter elkaar te scoren. De stand is inmiddels 16-7 voor DTL. De Flamingo’s scoren echter ook weer, maar dat is voor hen niet voldoende om terug te komen. Jelte scoort namelijk OOK weer. Het is dan weliswaar wat ‘stuivertje wisselen’ tussen DTL en De Flamingo’s, maar Jelle Meindert inmiddels terugkomend van de wissel breidt de voorsprong vervolgens uit naar 18-10. En Jesse doet vervolgens ook weer ‘een duit in het zakje’. Vervolgens scoort Jelle Meindert ook nog één keer. Het lijkt er op dat De Flamingo’s ‘moe zijn gestreden’ want ze weten niet meer te scoren. Jesse maakt dankbaar gebruik van de situatie en scoort nog tweemaal. Vervolgens grijpt ook Jelte nog eenmaal zijn kans. Jesse maakt het vervolgens keurig af met een eindstand van 24-10.

De Flamingo’s hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Maar het moet gezegd, DTL F1 heeft vandaag niet te lichtvaardig over de wedstrijd gedacht en zijn vol ten strijde getrokken.

Hulde aan de kampioen en dank aan Marrit en Isa voor het coachen van ons team!
Jelle Meindert Miedema

No tweets found.